Som ett levande ljus

Du är som ett levande ljus.
Nånting vackert
som får mig att le inombords
och varmt mot dig .
Ingenting annat,
inget längre
än att jag kan andas ut.

God jul bloggen!

God jul! Julen är här och julaftonen har börjat med att jag ätit lite frukost framför teven och karaktärerna i Astrid Lindgrens värld. Har bytt julklappar med pappa och väntar på att bli hämtad av mamma då hon ska åka upp och lämna mat och julklappar hos morfar. Tillbaka hem, göra oss julfina och sedan åka till mormor och vara hos henne en stund innan Kalle Anka som vi ska titta på och fortsätta kvällen hos morfar.
 
Mycket har hänt som vanligt. Jag började och slutade jobba på Röda Korset, jag och min finis firade ett år och firade på Mamas and Tapas, vi har skrivit klart vår teaterpjäs och ska börja sätta roller efter nyår och börja leka med samt repetera på pjäsen med uppsättning som mål. Jag var och hälsade på Teater Brunnsgatan Fyra då en kompis jobbar lite där, skakade hand med Thorsten Flinck och ansåg det som en möjlig scen att sätta upp vår pjäs på. Mycket känslor till relationer och förvirring med hur jag vill ha det, antar jag. Ska man vara vän med någon som man egentligen har mer känslor för? Det är komplicerade känslor, jag älskar min pojkvän och han är en fantastisk kille, men känslor till människor är oundvikliga.
 
Jag har trappat ned på min medicin och ska börja sluta helt efter nyår, så vi får se då hur det går.
 
Det var länge sen jag var på teater själv, desto mer bio har det blivit. Filmhöjdarna i år har absolut varit Batman - Dark knight rises, Bond - Skyfall och Hobbit. Fantastiskt! Vi längtar till nästa vinter när resan för Bilbo fortsätter, även om det inte riktigt är samma känsla och episka storhet som Sagan om ringen.
 
Jag har varit på flera filminspelningar, inte för långfilm än - men det kommer, det är jag säker på. Jag ska bara se till at jag söker rätt roller, och att det är för skådespelarinsatser och inte för statistroller. Jag är trött på att vara statist och stå i skymundan. Det här året som kommer ska jag ta ännu ett steg fram, och bli "huvudrollen" i mitt liv - bokstavligt talat. Jag ska dessutom söka Teaterhögskolan i Luleå, har inte fyllt i ansökan än (lättare sagt än gjort) men jag ska. Jag tror jag är lite rädd för att gå vidare i provprocessen till sångprovet. Mitt mål är att bara stå och göra det första, en text framför juryn och se hur det känns och går. Jag ska ta mig i kragen, sista anmälningsdag är 15 januari. Jag ska ha så många mål till nästa år, delmål, då kommer jag komma framåt vidare mot mitt större mål som jag kanske inte längre vet om det är detsamma (?) Jag ska köra på mitt race i alla fall, full fart framåt. 2013 - här kommer jag! Och nej, någon domedag blev det inte. Då skulle jag inte kunna skriva det här. Men en ny era har börjat, och jag tror jag kommer känna det själv snart när jag bara tar mig tiden att ta det lungt och känna efter.
 
På återseende, bloggen!
  

Filmdagbok del 50

6/11 Som maskrosfrön i vinden 7/10
11/11 Casino Royale 8/10
13/11 Quantum of solace 5/10, Skyfall 9/10