Otrohet

Något jag gillar med Desperate housewives är den filosofiska biten på slutet. Ikväll gällande alla dessa frågor vi alltid ställer oss, från den stund vi vaknar tills vi somnar igen på kvällen. Frågor som är lätta att svara på, svåra frågor som inte alltid har snabba svar. Och de frågor som vi får svar på, de svar som vi hoppades på - då är vi lyckliga. Så sant.

En annan grej jag kom att tänka på efter kvällens avsnitt; otrohet, vad är det? Det måste väl i ordets bemärkelse betyda att man, när man är tillsammans med någon, har sex med någon annan. Ja. "Det betydde inget,"  är ju en klassisk kommentar. Men nähe, betyder det då att det måste betyda något för att vara otrogen? Skulle det ses som otrohet om jag som tjej är tillsammans med en kille och kysser en annan tjej? Om jag inte är lesbisk? Det betydde ju ingenting isåfall.

Nej, det är vad man gör som bestämmer vad det är. Är man otrogen om man faller för någon annan? Jag tycker det, på sätt och vis i alla fall. Då börjar det ändå betyda något. Det är ju värre än att göra ett dumt snedsteg, kanske. Jag vet inte. Fast självklart är otrohet otrohet, man ska inte bedra den man är tillsammans med. Det jag vet är att man borde göra upp det mellan sig, så man vet vad som gäller.

För/e -hållande/ställning?

Kan ett förhållande ses som en föreställning? Det tolkar i alla fall jag det som utifrån Föreställningar, den nya serien på sju delar som började igårkväll. Mycket skickligt gjort. Dansk produktion (såklart) av Per Fly, som även gjorde Arvet. Älskar konceptet att det visas i de olika karaktärernas perspektiv för varje gång. Till slut har man alltså ett sammanhang, fått en historia om människor med olika relationer till varandra - en bit av livet. För vad är det om inte möten mellan människor och alla sorters känslor? Gillade även starkt den pjäs de repeterar som även den handlar om livet. Dels för att det ger mig rätt i min uppfattning om att teater är det som händer i och mellan oss människor, det som kallas livet. Jacob, det första avsnittets huvudperson, var en man som blev olyckligt kär i Tanja, kvinnan som han spelar mot. Det han hela tiden kände gentemot henne tog han med sig i sin karaktär, vilket nog regissören manipulerade honom till. Inte hela hemligheten bakom skådespeleri, men något är det i varje fall. Hans sista replik sade att uppbrottet av ett förhållande borde vara bakvänt. Istället för att se någon vända sig om och gå ska det sluta med den första anblicken av varandra för att sedan inte ens känna till existensen av den andra. Då är man fri...


Du menar väl att mina vita armar
är en mur.
Men se mig då som en park,
och du är själv en liten bock som skuttar runt.

(-)

Gah, jag kan inte skriva, vet inte vad eller hur jag ska skriva. Därför borde jag väl inte skriva. Men det är ändå det enda jag kan ta mig för just nu. För jag vet ju att det läses. Det är en tröst. Har känt mig konstig hela dagen idag. Jag vaknade i morse av att ha drömt mycket under natten (bl.a. slagsmål och en hemmagjord bröllopstårta) som jag inte förstod mig på. En likgiltig dag.

Följande kväll ägnade jag åt att se på Idol och klunka vin. Idol blir även det konstigare för varje gång. Det var ganska uppenbart att Sam skulle åka ut med tanke på juryns uttalande. Och ärligt talat blir jag mer avig honom för varje gång, och det för att alla andra är så på honom. Att han sedan sitter säkert är helt fel. Mer fel att Evelina åkte ut. Tjejerna ryker gång för gång, vad gör småtjejerna när bara killarna är kvar mån tro??

Nu mörkt.
Bara en lavalampa lyser.
Tänker, saknar och försöker med alla mina krafter hålla hoppet kvar...

God natt


Ass express

My ass is going hot! =D

Det var utvärdering av en ny lektion på gymmet nyss. Om det kommer in på schemat kommer det byta namn, why? Perverst eller inte, det är väl bra med ett namn som säger vad det är man tränar, eller? Kul var det i alla fall, jobbigt såklart men det höll bara på en halvtimme. Inte en enda kille var med, haha. Kanske inte riktigt för dem, deras enda uppgift är väl att själva spana på rumpor. Well, inte för att jag kan uttala mig om min (den sitter ju trots allt bakom mig ;)

Notting Hill

Den filmen kan man verkligen se hur många gånger som helst. SÅ mysig och fin, dessutom mycket underhållande. Älskar repliken:

I'm also just a girl,
standing in front of a boy,
asking him to love her.

Gubben i månen

Det är fullmåne i kväll.
Gubben i månen verkar ledsen.
Han ser bekymrad ut. Vad ängslas han över? Oss, människosläktet på jorden? Livet?
Han lyser efter uppmärksamhet, vem kan undgå honom?
Ändå är han ensam, där uppe i det blå.
Håller jorden på tryggt avstånd,
varken närmare eller längre ifrån låter han någon komma.
Hans kraft är stark. Vill att någon ska komma och rubba honom i hans lopp.
Han kan se hur man kollar på honom, med någon i tankarna som i sin tur också ser upp på honom och ger sin tanke tillbaka. Någon annanstans kan han se ett par tätt omslingrade i en kyss. En vilsen själ som med blöta ögon ber en bön.
Han låter sitt ljus spela över havets vattenyta
och sänker ro till människorna i natten.


Husrivningar/byggen river även hål i människosjälen

Jag läste nyss i Västerort om ombyggningen av Hässelby strands centrum och att det finns mycket emot det. Att vi är världens farligaste djur, då vi skadar både andra som oss själva, i både klimatförändringar som hembygdshistoriskt värdefulla minnen. Frågan är hur vi ska orka vara människor på vår egen sundhet och brist på förstånd när allt går om intet. Nej, man orkar inte. Det byggs om allt för mycket här i Hässelby. Resultatet blir men för livet både psykiskt och fysiskt, eftersom man bara kan läsa historien i historieböckerna och inte får uppleva den i realiteten. Jag tror man kan anpassa sig ganska bra, trots det. Något jag tycker är ännu värre är att man planerar höghus vid Johannelundstippen, för att få en "stadskänsla". Man borde protestera med att ingen flyttar in så att man blir tvungen att riva. Det här är inte stan! Vi måste värna om våra grönområden. Speciellt tippen!


Lyssna till ditt hjärta

Jag förstår mig verkligen inte på dem som ställer upp i program som handlar om att finna den rätte/rätta. Eller, ja förstå och förstå., men jag skulle absolut inte ställa upp själv. Vill man med alla medel hitta den så, visst. Att såra andra på vägen borde inte vara tillåtet! Man leker ju med känslor. Att vara en som får välja och vraka mellan flera kandidater lär inte vara kul när det finns risk att bli kär i flera. Och att välja bort någon man har känslor för som själv har blivit kär är bara grymt. För att vara en av många som jagar efter en och samma måste man ha is i magen. Kommer ihåg när jag såg For love or money för några år sedan när det var en man som dejtade kvinnor. På slutet stod det mellan den vackra och den bästa, som han kallde dem. Han tog den vackra när han i stort sett visste att hon, den andra definitivt skulle ha valt honom. Det är väl så det är när man är kär. Man kan inte ljuga för sig själv. Tog hon honom? Nej! Haha. Ne, stackars. Hon ville ha pengarna istället. Plus att hon blev den kvinna som fick stanna kvar när män kom till huset. Senare halvan av programmet kom han tillbaka, för att kanske få chansen att vadå? Få henne på hennes villkor, eller hämnas? Vet ej. Det fick man aldrig veta, hon valde bort honom framför ett par andra på slutet. Och när hon väl valde den hon ville ha, tog han henne! =D Thats Love! Istället för pengar alltså. Vilket resulterade i att hon fick pengar, som hon antagligen delade med sig till honom sin älskade såklart. Han den första fick ingenting. Varken pengar eller kärlek. Kanske han sökte upp sin "bästa". Skulle i alla fall jag ha gjort. Vem hindrar en? Men skulle hon ha tagit honom då, när hon vet att hon inte är nummer ett på hans lista? Hm. Är hon den bästa, skulle hon säkert kunna förlåta...

Som sagt

Jag hittade historien från en annan blogg, det är tydligen många som har den. Det finns dessutom en bild på pojken, ett skolfoto plus ett där han ligger död, misshandlad. Jag valde att inte lägga in dem med tanke på att jag vet att vissa personer som läser min blogg är ganska känsliga. Jag vill inte tvinga på någonting. När jag själv läste det, såg det läste jag det som om det var ett objekt, som att det inte var sant. Hur i helvete kan något sånt hända?? Tydligen har det hänt. Mår illa att det finns sånt i vår värld...


Läs! och ta till er

Har du viljan att stoppa våldet?
Läs, kopiera och lägg ut i din blogg!

Till minne av John Hron


Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.


Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.



KOPIERA OCH SÄTT IN PÅ DIN BLOGG, VISA ATT DU BRYR DIG!
STOPPA VÅLDET!!

Kyla

Ljudet av hjärtslag.
En speciell lukt.
Armar som man vet inte släpper.
Tiden står stilla. Ro i kroppen.

En frusen själ som längtar efter en stund av värme.

Vad som än sker

...ska jag älska dig för all evighet.  


Gafflar anfaller

Imorse när jag höll på att tömma diskmaskinen spetsades en gaffel in i handen på mig och följde med upp.

Haha, nej inte fullt så allvarligt. Men den spetsade mig och gjorde ett djupt jack. Det gör fortfarande ont. Aldrig sätta in bestick med den vassa änden uppåt. Det är en livsfara om man håller på att plocka ur maskinen och skulle råka snava och spetsas över alla bestick, mage, hals, huvud. Har man otur kan man skära upp pulsådern. Vissa (min pappa) anser att besticken gör sönder stället man sätter ned dom i, men hellre det än att spetsas väl?? Nu har jag blivit ett levande bevs på att det måste ändras. Annars tänker då inte jag plocka ur maskinen något mer. Observera, det var bara en gaffel som attackerade mig... Sluta gaffla och sätt upp regler!


The Clearing, en film som klargör

En ganska bra film, lite seg men ändå värd att ses. Robert Redford och Helen Mirren, som är utomordentliga skådespelare gör väldigt bra ifrån sig. De lever den amerikanska drömmen när han plötsligt blir kidnappad av en före detta förhandlare. Han i sin tur har kontakt med några som väntar i en jaktstuga och som har den egentliga kontakten med frun, som ska överlämna tio miljoner dollar. Historien känns såklart välbeknat, men ändå inte. Vilket är finessen med filmen. The Clearing har de översatt som Hämnden. Att förhandlaren vill hämnas på att han inte lever lika bra som de gör, vilket han förklarar för honom under promenaden genom skogen. Men slår man upp clearing på tyda.se får man upp att det betyder klargörande-t. Och vad vill man klargöra med filmen mån tro? För denna film slutar inte som de flesta amerikanska filmer. Dvs lyckligt. (Skönt att det finns olyckliga slut.) Klargöra vad det är man har. Filmen igenom handlar mycket om att granska det man har och förstå att man inte vet vad man har förrän man håller på att förlora det. Tål att tänkas på. Man ska inte behöva förlora för att se vad det är man har(hade)...

- Do you love me?
* Yes.
- Then I have everything I need.


Fredagkväll

Vad fan hände? Mina två favoriter står tillsammans lösa och den som åker ut är Patrizia!?! Visserligen tyckte jag att Patrizia var bättre än Sam, hon hade bara otur med låten. Sam borde ha åkt ut i hennes ställe, men verkligen inte före Andreas eller Marie. Börjar mer och mer tycka sämre om Amanda jämfört med Patrizia. Hade verkligen sett fram emot att höra mer av henne. Marie är inte mycket bättre hon, att ta en låt som en (Agnes) redan har sjungit som bäst är väl inte världens bästa idé. Nåja, gjort är gjort. Jag ringde aldrig på någon. Det är ingen idé när det fortfarande är så många kvar. Det är när de topp 5 är kvar som de börjar bli riktigt bra. Jag gissar (hoppas) på att att det blir Daniel, Evelina, Matthias, Amanda (Patrizia borde ha den platsen) och Sam, som jag fortfarande hoppas på. Shape up! som Kishti säger.  

Såg även Speed 2, cruise control - uppföljaren till Speed, den stressiga filmen ;) Den här var lika stressig den, men istället för en kapad buss var det ett kapat lyxfartyg. Ganska underhållande, men den första var väl något bättre när snyggingen Keenau Reeves var med. Sandra Bullock är alltid bra, men vet vad man får med henne - humor. 

Nä nu, bums till säng med lite avslappnande musik... (Michael Bolton - Soul of my soul) 

Déja vu..?

Jag vaknade i morse av att pappa gormade på brorsan att han måste vakna. Väldigt irriterande! Min egen väckarklocka skulle ringa en halvtimme senare, så det var gott om tid att snooza till dess. Lyckades inte riktigt somna, men som sagt jag dåsade lagom. Men så märkte jag helt plötsligt att jag började drömma. Jag drömde att jag simmade med delfiner ute till havs. De simmade så fort de kunde så att jag inte skulle bli ett lätt byte för en haj som var hack i häl. Jag ville inte somna om, och för att inte bli uppäten så vaknade jag faktiskt upp igen. Otroligt vad man kan och vill fastän man sover. Så då fick jag ännu ett uppvaknande, i en annan stämning, vilket såklart fick mig att tänka på Hajen, den tredje filmen för att vara exakt. Den handlar om en undervattensvärld med bl.a. delfiner som biroller (om man jämför med hajen själv). Så jag satte på den och satt nagelbitande från början till slut fastän jag har sett den hur många gånger som helst förut, som barn. Som så mycket annat man jämför från då till nu, tyckte jag att den här filmen var mycket längre som liten. Och läskigare, såklart. Fast man vet och kommer ihåg vad som var så läskigt för en då. En annan film är Batman, då Joker är med. Jag hatade honom som barn, nu älskar jag honom! Hur som helst hade den sitt slut, (inte likadan som när jag var liten förstås) och jag gick upp för att stänga av. Som på beställning skjöt blodet upp i hjärnan på mig och fick mig att svimma omkull för några sekunder. I mitt medvetslösa sinne fick jag en känsla av att jag varit med om liknande en gång för länge sen, efter samma film. På samma gång kom jag ihåg att jag blev varsebliven det redan imorse. Det blev déja vu trots allt... Även om man inte riktigt vet närifrån det ursprungliga verkligen uppstod, och vad man faktiskt har deja vu om. När jag sträckte på mig för att vinkla upp persiennerna blev mitt huvud åter tungt och var tvungen att lägga mig ned fallandes. Sådant händer! när man som jag har lågt blodtryck. Så dessvärre, har jag ingen bra slutkläm på detta. Mitt eviga ifrågasättande, diskuterande jag lever vidare...


Inte se!

Varför lägga ut extrema bilder på misshandlade på internet?? Jag fattar inte. Ja, bra för dem som misshandlar - man visar dem bilderna när de väl sitter där anmälade såklart. Räcker inte det? Varför ska allmänheten få se det där grymma, för oss som inte ens slåss? Såklart man inte kan hejda sig när det bara ligger ett knapptryck längre bort. För min del räckte det med en bild för att inse att jag inte vill se mer. Tack, nu mår jag illa för resten av dagen. Nästa fråga, de som slåss - de måste ju se vad som händer när de är "i gång", eller? De måste verkligen vara så förblindade av hat när de slåss att de bara ser ett objekt. För vem vill egentligen någon så ont? Kan man hata så mycket? Jag kommer ihåg från när jag var liten och såg actionfilmer att jag tänkte för mig själv att jag aldrig skulle kunna döda (skjuta) någon, just för att jag hatade blod så mycket. Jag tycker fortfarande inte om blod eller sprutor. Men ack, så mycket man sett under åren...


Tralala

Jag vet nåt som inte ni vet... ♥

Carpe Diem?

Fan ta Carpe Diem!

Hur i helvete ska man ta dagen om inte dagen tar mig!?!
Fyll dagarna med liv, inte livet med dagar. Nähe! Vad fan kan inte dagarna ge mig det jag bjuder dem då? Jag är alltså inte levnadsduglig, eller vadå? Det är ju dagarna som ger mig livet... Vad vill de mig?


Idoler

Mm, nu har det dratt igång igen, Idol. Och visst är det bra. Väldigt bra personer i år, många personligheter. Patrizia är min personliga favorit. hon har grymt bra röst och uttryck, som juryn kallar det. Sam är min manliga favorit med sin härliga röst, fick äntligen höra lite mer än det hesa ikväll. Amanda, Daniel och Mattias är självklara. Marie har jag inte mycket till övers för, tyvärr. Christoffer kan komma att bli en stor flickidol, även Gathania kan bli bättre även om hon var mycket bättre ikväll än hon har varit förut. Andreas likaså, jag tycker han skriker lite för mycket. Men låten han sjöng ikväll gjorde han bra, den gjorde sig bra till hans röst. Evelina är också en någorlunda favorit till mig, trots att hon slog ut Knut som var minst lika bra som hon förra gången, om inte bättre. Jag stör mig lite på att hon nu med sitt röda hår påminner om både Lindsey Lohan och Martin Stenmarcks fru Hanna. Är också lite irriterad på att Amanda är grymt lik en som gick i min klass förut, inget ont med det, men är som sagt ett litet störmoment för mig. Anastasia är egen, men jag tror att hon kan åka ut ikväll. Anastasia eller Christoffer. Kanske till och med Andreas, men då tror jag mer på Anastasia. Marie har jag svårt att se ha många fans, om man jämför med andra idoler. Men, hm, som sagt, får se... Om drygt 40 minuter är det avgjort. So long...


Vad var det jag sa!

Se mig! Hör mig!

Okej, okej. Ni ska få vara anonyma, osynliga, ni som läser min blogg. Kan ändå inte sluta undra vilka ni är och vad det är som är så bra med just min blogg... Den senaste kommentaren värmde i hjärttrakten på mig. Det bekräftar verkligen min bloggs existens när den egentligen känns som ett eko av mig som ingen hör. Jag kan bli så arg på människor. I verkligheten. Ord som man läser kan man säkert ta till sig mer, eller man vet förstås inte hur det tas och det kan vara på både gott och ont. Men folk omkring en verkar inte vara kloka ibland. Lyssnar de verkligen? Tittar de? Lyssna som om ni hör! och titta på mig som om ni ser mig!
Se mig! Hör mig!

Låt mig vara, för fan!

Jag ser regnbågar

Vaknade tidigt igår morse av en ilande smärta i mitt vänstra öga. Det hade varit rött och gjort ont i flera dagar och förstod att det snart var dags att göra något. Jag hade en tid hos tandläkaren (hade inga hål) och gick sedan in till min optiker. Lyckligtvis var hon där, så hon kollade på ögat för att kunna skriva en remiss till en ögonläkare. Hon föreslog Cityakuten eller S:t Eriks akut, men valde istället att gå till Vällingbys mottagning. Inga läkare var i tjänst, bara en sköterska som också hon kollade på mitt öga och konstaterade att det var rött men kunde inte göra mer än att säga att jag behövde fortast möjliga hjälp. Så det vara bara att bege sig till S:t Eriks ögonakut. Egentligen vill de att man ska ringa och säga att man kommer, men har en kontaktlinsbärare ett öga rött säger man inte nej till en. Efter en halvtimme fick jag träffa en sköterska som undersökte ögat för att prioritera mitt akuta behov av hjälp. Jag stod tydligen inte högt på listan. Efter flera timmar fick jag träffa läkaren som förkunnade att jag hade fått regnbågshinneinflammation. Trevligt! Hon skrev ut recept på droppar till mig, två olika sorter, en innehållande kortison och en annan pupillvidgande som jag ska ta i en vecka innan jag ska tillbaka på återkontroll. Nu har det blivit något bättre, det är inte lika rött som det har varit, men smärtan sitter kvar som en molande värk. Så har jag fått en enorm vänster pupill. Måste ha sett ganska groteskt ut när jag var på jobbintervju idag. Träffade på samma gång en kompis som jag inte träffat på länge och även min kära far. Mitt i allt var jag tvungen att ta ögondroppar med jämna mellanrum. Usch! Inte känns det så bra nu heller efter att ha surfat på Internet.

Akut regnbågshinneinflammation - Värk och ökad ljuskänslighet är dominerande symptom. Pupillen är liten och kan vara oregelbunden och ljusstel pga sammanväxningar mellan pupillkanten och linsen. Sammandragning av regnbågshinnan ger värk, ögat är rött och vita blodkroppar finns i kammarvattnet, vilka kommer från de inflammerade blodkärlen i iris. Högt ögontryck. Viktigt att snabbt påbörja behandling, inte minst med pupillvidgande medel för att förhindra sammanväxningar mellan irisen och linsen och som även är smärtstillande, vilket annars kan leda till svårbehandlad grönstarr.

Grönstarr = Akut glaukom, Det innebär att man plötsligt får ett för högt tryck i ögat. Oftast drabbas bara ett öga. Mycket allvarlig sjukdom. Eftersom förloppet är snabbt gäller det att omedelbart få behandling hos ögonläkare. Annars finns stor risk att synen försämras avsevärt eller i värsta fall att man blir blind.

Hade nog klarat mig bra utan den informationen. Tur att man inte förklarade för mig då, då hade jag svimmat av rädsla. Förhoppningsvis klarar jag mig men risken finns att det kan uppkomma igen senare i livet. Usch! Så sant som det är sagt; Det man inte vet lider man inte av. Nu ska jag återigen förstora pupillen...