Filmdagbok del 124

 
4/1 The bookshop 7/10, Bird box 8/10
6/1 Mary Poppins 6/10, Tully 8/10
8/1 Mary Poppins returns 8/10
11/1 Thor: Ragnarok 6/10
16/1 Black panther 5/10
21/1 Glass 6/10
27/1 Jindabyne 6/10
 
 

The secret

The secret 

Regi: Drew Heriot
Medverkande: Bob Proctor, Joe Vitale, John Assaraf, Jack Canfield m.fl.

Det här är filmen baserad på boken med samma namn av Rhonda Byrne. De medverkande är andra författare, visionärer, kvantfysiker och forskare som alla berättar om attraktionslagen utifrån sitt synsätt. Attraktionslagen eller lagen om attraktion säger att lika attraherar lika. Det baseras på faktumet att allt handlar om energi och att allt ÄR energi. En frekvens av energi drar till sig saker, människor och händelser som ligger på samma frekvensnivå Man drar till sig saker av samma energi som man själv har. Energin är subtil (såklart!) men det är inte svårt att lära sig att känna igen den som något riktigt fysiskt. Till exempel känner vi alla av energin när man kommer in i ett rum eller när man hälsar på någon första gången. För att förklara det ett steg till går attraktionslagen på känslor, inte tankar. Är man t.ex på dåligt humör har man en lägre energi och man kommer då dra till sig fler saker som får en på dåligt humör. Så går man runt och vill ha pengar men mår dåligt av tanken på att man inte har pengar så kommer man attrahera mer brist på pengar. Det är sina känslor man måste jobba med, inte sina tankar som många kanske tror. Men tankarna är ens verktyg! Ett annat exempel är när man vill ha en bra kille/tjej men oftast går runt och tänker att alla killar är skit. Ja, då drar man till sig fler killar som är skit. Det man lägger sitt fokus på ökar, helt enkelt. Men tankar skapar känslor, så det är hur lätt som helst att ändra sina känslor och hjärnan är skapt för att tänka nytt. Det finns många övningar i ämnet och det är bara att lära sig och nöta på.  

Mitt bästa tips för att lyckas bemästra denna naturlag som funkar för alla och hela tiden, är att insupa allt som finns om det. Kunskap är makt, och till slut kommer polletten falla ned och det kommer bli helt naurligt och man kommer undra att "kunde jag inte det här hela tiden?". Man ska inte behöva anstränga sig. När det är lätt är det rätt! Och själv kämpar jag fortfarande. Både med polletten i vissa avseenden och dagsformen andra dagar. Energi är föränderlig, det kan vara både hopplöst och hoppfullt. 

Har man läst boken kommer man gilla det här. Men personligen gillar jag boken mer just för att det är så himla mycket att ta in hela tiden, och man kan stoppa när som helst. Men den är däremot skriven på ett ganska självklart sätt och jag gillar de som bättre förklarar allt i detalj. Därför är det skönt att höra från dem personligen än att bara läsa citat av de medverkande. Man måste läsa många böcker av många olika författare för att komma igenom orden och riktigt förstå, och det anser jag om allt när det kommer till andlig och personlig utveckling. För de är likadana människor som vi alla är, som delar med sig av sin resa för inspirera andra att göra det samma. Det är bra inlärning att både läsa och höra, så jag rekommenderar verkligen både boken och filmen. Sen får man söka sig vidare i djungeln av alla böcker som finns om ämnet.
Lycka till! 💕

"Ingen annan kan dansa din dans, ingen kan sjunga din sång och ingen kan skriva ditt liv!"

(null)




Filmdagbok del 123

3/12 X & Y 7/10
9/12 Spiderman homecoming 7/10
12/12 The green book 9/10, Bumblebee 4/10
14/12 The two faces of january 6/10
25/12 Polarexpressen 6/10
29/12 The Christmas chronicles 8/10