När man läser sig till att vilja blogga, då har man lyckats med att ta emot och ge tillbaka

Norra Latin är egentligen en ungdomsbok, men jag ville så gärna läsa den ändå just för att ungdomsböcker kan vara riktigt bra. Den handlar dessutom om att huvudpersonerna kommer in på gymnasiets teaterlinje och är skriven av Sara Bergmark Elfgren, en av författarna till Engelsfors - trilogin, vilken jag älskade. Skräck och teater lät som en bra kombination som jag vill läsa om, och det gav mig nu till och med lusten att blogga. Ungdomen sköljer över mig ... Så en recension av boken kommer inte riktigt än.
Framförallt kom lusten fram att skriva ned och formulera vad det är som får mig att vilja hålla på med teater idag, då jag påmindes om en övning vi gjorde en gång när jag pluggade teater. Den gick ut på att vi fick välja valfritt sätt att gestalta "vad teater är för mig". Då skrev jag ned tolv frågor (vi var tolv personer i klassen) och memorerade dem utifrån vilken fråga jag skulle rikta till vem. Det var mitt sätt att säga att teater för mig var att ifrågasätta, ge frågeställningar, om egentligen vad som helst men i en blandning av tungt och lättsamt - och som ska få andra att bli berörda, stanna upp och tänka till själva. Vår lärare sade då att vi skulle göra övningen igen när året skulle komma till sitt slut, för antagligen skulle det vara något annat då.
Men jag kan inte säga att mitt "varför" har ändrats så mycket. Det jag vill med teater och manusskrivande är ganska liknande som det alltid har varit, dvs uttrycka viljan att säga något och få människor att vilja stanna upp och tänka till själva utifrån det. Att det jag säger och vill uttrycka kan ge något sorts avtryck och betydelse för andra människor. Oavsett vad eller vilket håll. Ge en känsla för något. Förståelse. Insikt.
Och premissen av att uttrycka sådant som har gjort stort intryck på mig ... Hitta och skapa nya uttryck för det.
Övningen för sju år sedan avslutade jag abrupt i förtid då jag blev nervös av att jag såg en av mina närmaste vänner ha tårar i ögonen. Jag hade lyckats med mitt syfte av viljan till teater i alla fall ...

Filmdagbok del 110

1/11 Geostorm 5/10
12/11 47 meters down 6/10
17/11 Gremlins 6/10
18/11 Gremilns 2 5/10
22/11 Mordet på Orientexpressen 7/10
24/11 Fear 7/10