En dag inne med förkylning

Ligger inne andra dagen i rad idag pga förkylning. Hade problem i halsen först förra veckan och dessutom ätit antibiotika för urinvägsinfektion för andra gången i mitt liv. Inget roligt med sånt! Nu har förkylningen blivit värre, eller det är snarare en släng av en ännu en som jag misstänker att jag fick när vi spelade in min kortiflm tidigt i lördags då det var lite kyligt. Men vad gör man inte för konsten!
Jag hade fått en tid för en jobbintervju igår, men jag ringde och sköt upp det till torsdag. Så nu ska jag vara frisk imorgon är planen. Jag ska inte röra mig annat idag. Igår gjorde jag dessvärre det när jag begav mig in till stan för att möta upp N och åka till Heron city för att gå på bio. Vi hade fått gratisbiljetter tack vare att vi är guldmedlemmar, mig själv vet jag inte men han är det i alla fall. En kompis och hans flickvän hade också biljetter, och det roliga var att vi fick våra biljetter precis nära varann fastän vi inte hämtade ut dem tillsammans. Gratis snacks och dricka och, vad som i och för sig redan hade hyllats till skyarna men också skulle visa sig vara, en jättebra film är ingenting man säger nejtack till.
En oväntad vänskap, eller snarare Intouchables (en enligt mig dålig översättning från orginaltiteln)  var verkligen bra! Underbar feel-good film som är baserad på en riktig händelse. Franskproducerad, jag har nog en craving för franska filmer. Det är något speciellt med dem ... Antingen väldigt tunga och mörka eller lättsamma romantiska.Naturalistiska och verklighetstrogna! Se denna! Mycket välgjort och bra skådespeleri. Dessvärre är det nog på grund av just att den är baserad på en verklig händelse som gör att filmen inte är så starkt dramatiserad. Det kunde ha varit så mycket mer lycka och sorg, varit en tydligare riktning och kurva med toppar och dalar filmen igenom. Typiskt franskt nästan ... Filmen får 9/10 av mig, helt klart. Självklar träffsäker humor! En scen visar till och med skärmflygning! Det talade ju såklart till mig och kändes som ett tecken till min film. Det vet jag att finisen har sagt någon gång, att mitt filmmanus känns som en fransk film och att den antagligen skulle uppskattas i Frankrike.
På tal om det har jag släppt det nu sen ett tag, men att jag känner lust för att börja när som helst nu igen. Men kommer inte riktigt för mig. Det är så mycket nu med jobbsökande och att prestera vid intervjuer. Caféjobb är ju helt omöjligt att få! Jättetråkigt. Jag har ju en enda arbetserfarenhet på cv:t och det är just ett caféjobb, men det räcker tydligen inte. !
Blir nog att fila på mitt filmcv nu och sen kanske bena upp alla ämenn som jag skriver om i mitt manus och undersöka hur jag ska göra med dem alla.

Kortfilmsinspelningar

Jag och min andra hälft har filmat hela helgen. Vi tänkte skicka in till Nikons filmtävling, så han skrev tre stycken kortmanus och jag en. Så samlade vi skådespelare, lånade kamera och körde nu i helgen. Det har varit kul, ganska hetsigt med långa dagar, men det är så det ska vara när man gör film. Det är ju charmen och det roliga. Grymt roliga manus skrev finisen också. Jag tyckte bäst om den som han kallar Älskaren, så jag fick den kvinnliga rollen i den som den otrogna hustrun som blir tagen på bar gärning efter att mannen kommer hem och kryper ned till henne i sängen. Men hon har istället gått in på toaletten och kvar ligger älskaren i sängen under täcket och får ta emot mannens ömma kyssar. Väldigt komiskt när manen märker att han kysser en skäggbeklädd man i sin säng och abrupt drar undan täcket och ser älskaren vinka lite tafatt mot honom. Då kommer frun ut från badrummet och stället sig i dörröppningen. Mannen förstår efter några sekunder, tar upp ett par kondomer i ena handen och stärcker ut den andra till älskaren i sängen som tar emot den och följer med mannen ut ur lägenheten. Frun blir lämnad ensam kvar. Haha, riktigt komisk sketch att göra. Själv skrev jag en mer romantisk och poetisk liten historia med såpbubblor som symbol för en blixtförälskelse.
 
En bubbla flyger i luften och möter en kille som kommer promenerandes på en gångväg. Han följer med blicken dess ursprung och se en tjej sitta uppe på en kulle, där hon blåser såpbubblor. Han stannar till och ler upp mot henne, vinkar lite blygt. Tjejern har lagt märke till honom och reser sig upp från där hon sitter. Han kastar en blick ned till honom och börjar gå upp till toppen av kullen och försvinner in bakom ett träd. Han följer efter och trevar sig fram till henne för kontakt. Hon står med ryggen mot trädet och tittar blygt upp på honom. Här är tanken att många små bubblor ska synas dansa i luften som bilden av de känslor de båda känner inombords för varandra. Han frågar henne vad hon heter, och hon lyfter en hand mot sin hals för att visa att hon inte kan tala. Han blir besviken. En bild av en bubbla som löses upp i intet. Ett leende smyger sig över hans läppar och blicken talar om att det inte gör någonting. Tjejen ler upp i lycka och fumlar med såpbubbelformen hon håller i handen. Hon lyfter upp den med såpa över den, och killen sträcker fram handen för att lyfta den mot sin mun. Han blåser en bubbla, och deras läppar är nära i en kyss. Hon vänder ned huvudet men vänder sig om med handen utsträckt mot honom. De går därfrån hand i hand, och den sista bilden av dem är när de sitter intill och under ett annat träd i en omfamning, och skapar och spräcker såpbubblor.  
 
Är det inte fint, så säg! Reglerna är att den inte får vara mer än två minuter och tjugo sekunder lång, och att den har övertiteln I am in motion med en egen undertitel till. Jag har inte kommit på den helt än. Det var kul och fint att filma den, men det blåste lite väl mycket för att bubblorna skulle flyga och göra exakt så som jag ville. N filmade och hjälpte mig med bilder, men jag hade visionen såklart. Tack fina Johan (av alla namn!) som hjälpte oss med sitt skådespelande i min och en av N:s filmer. Han hade nästan amma hårfärg som jag, så jag fick det precis så som jag hade tänkt hela min film. Hela min kortfilm! Jättekul att ha gjort allting från idé, manuset skrev jag dock aldrig - bara i mitt huvud, till inspelning med allt vad det innebär till en färdig produkt. Vi har dock inte börjat redigera än, det ska bli kul och intressant hur den till slut verkligen blir som färdig att skickas in till tävlingen.

Filmdagbok del 47

1/8 Moonrise kingdom 7/10
3/8 Bröllopsfotografen 5/10
4/8 Hollow man 7/10
5/8 28 dagar senare 6/10
6/8 28 veckor senare 7/10
7/8 Cherié 8/10
10/8 Hair 6/10
11/8 En sorts kärlek 6/10
12/8 Landet för länge sen 8/10
16/8 Cabin in the woods 5/10
20/8 Mulholland drive 6/10
24/8 Winters Bone 5/10
28/8 Matrix 5/10
29/8 Insidious 5/10
30/8 Rec 5/10, Rec 2 5/10 
31/8 Resident Evil 6/10