Spider-man: No way home

Spider-man: No way home

Regi: Jon Watts

Manus: Chris McKenna, Erik Sommers, Stan Lee

Skådespelare: Tom Holland, Zendaya, Jacob Batalon m.fl.

Spider-man: Far from home från 2019 slutade med att superskurken Mysterio avslöjade Peter Parker som Spider-man. Den här filmen tar vid där den slutade och det finns två läger i stan: de som älskar Spider-man och de som inte gör det. Alla vill vara Peters vän eller vill få tag på honom. Polisen ger honom inte en lugn stund men kan inte hålla kvar honom. Både Peter och hans vänner M.J och Ned blir nekade en plats på universitetet MIT för att han skapat så mycket förstörelse omkring sig. När Peter träffar Stephen Strange och ber om hjälp har han ett förslag på magi som kan göra att alla kommer glömma Peter och det faktum att han är Spider-man. Men under tiden Dr. Strange utför trollkonsten kommer Peter ändå på att vissa borde komma ihåg vem han är, som fastern och vännerna. Ändringarna gör att något går snett och parallella universum öppnar sig, och snart kommer alla olika slags fiender in i deras universum. 

Det här är upplösningen av Spider-man trilogin och med tanke på problemen som varit så kommer Spider-man antagligen inte återvända i Marvels universum. Det är förmodligen därför storyn blev som den blev. Det tog en liten stund innan handligen drog igång och när man var med på premissen så tyckte jag att den var lite lam. Jag hade förväntat mig en tyngre historia. Men å andra sidan var det som vanligt Peter tillsammans med hans charmiga vänner som gjorde filmen.

Storyn utvecklades därefter precis som man kunde förvänta sig. Det var bra underhållning och filmen gav många blinkningar åt både höger och vänster, bakåt och framåt. Vissa scener var helt klart episka! Trots att man skrattade högt av vissa saker var andra scener väldigt rörande och sorgliga. Temat uttryckte en ganska hoppfull känsla där självförtroende och godhet vs. ondska lyste igenom. Filmen knöt ihop alla tidigare filmer riktigt snyggt och skapade både bokstavligt och bildligt talat magi i. Är man ett Spider-man fan måste man absolut gå och se den här!

"With great power comes great possibilities."

(null)