Vi är varandras bloggare

Jag fick en fråga i en kommentar om vad jag tycker utmärker en intressant och snygg blogg. Och det fick mig att tänka lite. Min första tanke var att oj, skulle jag behöva läsa igenom hela dennes blogg för att kunna svara så bra som möjligt till just henne utifrån hennes blogg. När jag så tänkte ge ett snabbt svar kom jag att tänka till en andra gång, vilket resulterade i att det inte alls behöver vara så. Vad jag tycker beror ju såklart på min egen blogg, och inte någon annans. Eller ja, vad som utmärker en bra blogg som jag tycker är bra är förstås så som jag själv väljer att vinkla min blogg såklart. Mitt svar är att jag personligen gillar mer personliga bloggar, som där det skiner igenom att det finns en drivkraft. Det ska vara intressant att läsa så att man vill följa upp bloggen. Det är inspirerande att läsa om sådana människor som ger lite mer av sig själva. Lite mer hjärta, mer smärta helt enkelt. Det är oftast i de små bloggarna som man också finner de största, framförallt är de bättre på att skriva. Vad tycker ni själva? Tack förresten av kommentaren! Den värmde, speciellt nu när jag på senaste tiden haft väldigt låg självkänsla gjorde det extra gott. Fortsätt så :) man ska inte vara rädd att kommentera och berömma andra bloggare om man tycker dem är bra.

En annan sorts ensamhet

Det är skillnad mellan att vara ensam
för att man inte blir förstådd
och ensam när det inte finns någon
som skulle kunna förstå.

En del av mitt hjärta

Vad gör du nu för tiden?
Varför hör du aldrig av dig?
Det var allt för länge sen vi sågs.

Det var dem första ord hon sa
när vi sprang på varann
ute på stan tidigare idag.

Bor du kvar i samma tvåa?
Vad jobbar du med?
Hon bubblade av frågor
jag svarade.
Sen avbröt hon mig
med sitt underbara leende.

Du ska veta att jag saknar dig
Det finns känslor som aldrig tar slut
Du ska veta att jag inte glömt
det finns bilder som aldrig suddas ut.
Jag har vaknat mitt i natten av tystnaden
och önskat att du sov här bredvid mig igen
En del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig.

Jag lovade att ringa, det skulle bli rätt snart.
Hon fick mitt nummer och min nya adress.
Sen rusade hon iväg, hon hade bråttom förstås
För bråttom för att hinna se
att jag följde hennes gång med en förundrad blick
Det fanns så mycket kvar att säga, men hon bara gick.

Jag förstod aldrig riktigt
vad som hände den där gången,
förutom att allt blev fel.
Det fanns så mycket kvar att ge,
det fanns kärlek mellan oss.
Varför packade du din väska istället för att slåss?

Du ska veta att jag saknar dig
Det finns känslor som aldrig tar slut
Du ska veta att jag inte glömt
det finns bilder som aldrig suddas ut.
Jag har fått för mig att jag sett dig.
Jag har ropat ditt namn.
Jag har sprungit rakt fram mot en främmande famn.
En del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig

En solig dag som sådan

När solen spricker upp en dag som denna kan man inte låta bli att känna kärlek. Som om strålarna hittar sig en väg in i mitt hjärta och lyser upp mörkret där inne. Alltid lika hoppfull och på bra humör att vara ute i solen, springa ikapp sig själv på trottoarer och räkna alla caféer man går förbi. Känna att man har ett mål, men ändå inte. Att man har all tid i världen, och kommer på sig med att tänka att man vill, tror och hoppas att om man så bara stötte ihop med någon ...  En välbekant, men ändå ny för en. Som kanske också råkar ha en likadan dag, och som stannar upp och tänker samma tanke att om man skulle slinka in i närmaste café för att ta igen tid med varandra ..? Ett delat leende som sådant vore som solsken i hjärtat, skulle värma och låta mina ögon lysa som som aldrig förr...  


Persbrandt aka. Gunwald

Jag älskar de nya Beck-filmerna som går på teve nu. Speciellt alla trailers som visas under veckan, som verkligen är ihopklippta för att summera Gunwalds prestation i varje film. Men det är som sagt bara bra klippt, och är mest för att locka tittare. Och det är verkligen ett bra sätt att göra det bra på. Jag log varje gång jag såg trailern av den senaste filmen, Advokaten, då han verkligen fick komma ut till sin rätt. Det på ett humoristiskt sätt dessutom. "En jävligt hård betongvägg ..." haha. Lite kul i filmen var att jag tänkte, när man såg någon springa in i sovrummet när mordet precis skulle ske, att det inte behöver vara någon som springer in i rummet. Att det kanske är Sara Sommerfeld som är mördaren, och att kameraåkningen (som man såg var en steadicam) bara var ett sätt att lura publiken. För er som inte vet det betyder steadicam att det är någon som håller en kamera, eller den är snare fastsydd och monterad på kroppen för att denne ska kunna springa och ge bra vinklar, åkningar. För övrigt är det ganska dyrt, och en svår manöverering. Bra gjort, men som sagt - varför jag tänkte så vet jag inte. För det var ganska tydligt att det kunde vara en yttre person som sprang in i rummet. Älskar det faktum att man också börjat utveckla Gunwald som karaktär, att man får lära känna honom lite mer och bättre och se honom i relationer med andra som med systern och hennes dotter till exempel. Det var ganska genomskinligt från början att det kommer hända mer och mer mellan honom och Becks dotter, i och med deras "barnumgänge". Beck själv kommer väl såklart bli skogstokig. "Så jävla trött på att folk säger saker när de inte känner mig / vet vad de snackar om ..." Klockrent och sanningsenligt sagt av honom. Väldigt kul att se just Gunwald agera annorlunda och på ett nytt sätt för oss tittare, Persbrandt själv vet vi ju att han kan skådespela. Och det ser man framförallt genom "den nya Gunwald", men som fortfarande är den samma. Helskön! tycker jag han är, gillar honom starkt, både som privat och som Gunwald. Han är den han är, och står för det. Mannen, eller männen, har integritet!

En kort sekund

Mina nerver ligger mer utanpå kroppen än innanför. Jag sov verkligen inte bra inatt, efter det som hände tidigare på kvällen. Det var så hemskt, så typiskt. Under den pyttelilla biten upp för slänten och gångvägen igenom till den andra vändplatsen, skulle jag förstås möta upp ett gäng på minst sju-åtta killar. Bilen jag skulle in i stod till och med väntade på mig, mitt framför ögonen på mig, ändå hände det. En kille som ville skrämmas med ett bu, kom hastigt upp framför mig. Det lyckades inte nämnvärt, inte fysiskt utåt, men jag kände hur det började kännas av det som jag insåg började hända. Däremot när en annan kille kom upp bakifrån och lade sina armar runt mig som för att hålla fast, gjorde mig stel av fasa. Allting gick så otroligt fort, trots att jag blev fasthållen. Jag kunde slita mig lös och gick snabbt därifrån utan att se bakåt. Ändå var det som att tiden stod stilla för en kort sekund. Den där sekunden där allting var i armarna på den där killen. Han hade all makt, utövade den han hade hade genom att utnyttja mig i min position. Ville skrämmas. Gruppen i sig verkade inte hotfull, jag kollade i och för sig inte, ville inte och försökte verka upptagen med mobilen, men just individerrna i den vet man inte vilka de är. Om de är maktutövare, medhjälpare, motgörlig sin grupp eller om de är varken eller, likgiltiga. Jag hörde ett par skratt innan de försvann åt sitt håll och jag mot mitt. Det som kanske var ett skämt och ett sätt att bara skrämmas för dem, var då inte det samma för mig. All tillit som brukar finnas hos mig har lämnat mig, jag förstår inte hur jag ska kunna lita på en kille igen. Trots att armar har hållit fast mig så är det just det, ett par armar som håller om som jag behöver mest. Som kan lova trygghet, som får mig att känna någon sorts känsla av det.  


Lovely!

Jag tog nyss ett hett välbehövt bad, och idag med en underbar badbomb i. Sjöjungfrun kallas den, jättegod! Kommer från Stenders, en butik för bara badkaret. Vattnet blir ju alldeles underbart, färgades lila av sjöjungfrun och får en att gå upp ur badkaret mjuk och varm och väldoftande. Man behöver inte torka sig, eftersom oljan lägger sig som en beläggning över huden och nästan gör så att vattnet rinner av. Och skulle man skrubba sig torr försvinner ju oljan, så det ska man helst undvika om man vill få ut bästa möjliga av ett sådant här bad. Man går upp både ren och som om man vore insmord på samma gång. Lovely! 


Att bli bestulen

Jag hatar att jag har den här förmågan jag har. Att känna på mig, veta vad som kommer hända fastän det egentligen inte behöver bli så. Men ändå händer det, ens farhågor slår in. När man till och med tänker tyst för själv att nu är det för sent, nu måste det bli så, händer det. Det finns inget annat alternativ, annars får jag ingen middag ( i det här fallet) eller något annat som man blir berövad på om det verkligen händer. Och någonstans djupt inne, som man inte vill kännas vid, vet man att nu är det också för sent att göra det ogjort. Nu har man redan blivit besviken. Tagit ut det i förskott. Inte allt, för ändå håller man fast vid hoppet, det lilla lilla hoppet om att det för en gångs skull kan bli rätt. Att man för en gångs skull inte behöver bli besviken. Men det är som att se ett strå i en höstack. Är så trött på hela grejen. Är så trött på mig själv, att jag alltid är så godtrogen att jag lyckas med att tro det bästa. Jag vill bara lägga mig i den där höstacken och försvinna in, somna och aldrig mer bli besviken eller bestulen av mig själv.

Roligt allvarsamt

Jag hörde nyss på ett roligt samtal:

Mi: Vågar vi ta produktionsbeslut?
Ma: Ja, det låter skoj. Men jag vill inte vara den som ...
Mi: Ja, jag vill inte ta det själv heller ...
Ro: Hjälper det om jag säger att du ska göra det? Eller det kanske inte gör nån skillnad?
Mi: Varför ska jag göra det? Ge mig en orsak till att göra det.
Ro: Ja.. För att stjärnorna lyser över oss och Garagefilm. Himlakropparna har ställt sig där upp och formar sig.. 
Han gestikulerar med händerna över sig och Mi börjar teatraliskt prata på samma sätt, och att stjärnorna visst finns där uppe. 
Ro: Jo, men jag tror det. Jag tror hela unviersum är med oss. Stjärnorna säger att du ska ta beslutet.
 

Haha! Gulligt! Det var så mycket allvar och tro i det där, men det slutade med skratt.  

Underhållning på gymmet

Så då stod man ensam inne på gymmet då, medan mamma var på body-pump. Men det var ganska skönt faktiskt, speciellt senare halvtimmen när folk hade börjat gå hem. Men en liten gubbe, som ofta brukat "kolla" på mig och som frågat min mamma om mig när han sett att jag varit borta ett tag, kom såklart precis när jag ställde mig på trampmaskinen och började till och med trampa bredvid mig. Jag undviker så gott jag kan hans mörka blick som jag märker kollar efter mig, vill fånga upp min. Jag vägrar. Han är bara obehaglig! En kvinna däremot, med mörk blick, svart fint hår och som ser ut som en docka tränar flitigt sin kropp, som vanligt. Jättetrevlig! En stor man, kompis till henne, brukar också träna. Kollar efter henne, det märkte jag först idag och drog som slutsats när mamma berättade senare att de två hade blivit ovänner. Hon hade stått och pratat med en mörk (han också) biffig kille, som jag mest tyckt sett ut som en biffig liten apa, lite gullig med andra ord. Men jag har aldrig hört hans röst, vilket jag gjorde idag, det var en ganska gäll röst för att vara en så stor (i muskelmassa) kille. De två hade stått och pratat på ett för mig främmande språk, han väldigt högljudd och nästan upprörd. Hon lite lugnare, såg lite bekymrad ut och ville väl helst få på sig sina hörsnäckor med musik i. Han gick fram till henne flera gånger under kvällen, och det var ganska kul att höra på, fastän jag inte förstod något. Och den större mannen såg jag stå i dörröppningen i andra änden av rummet, såg mot deras håll, som om han ville gå fram till henne men hade fått konkurrens av en yngre kille. Haha. Han tycker säkert mer om henne än vad hon tycker om honom, så jag tyckte nästan lite synd om honom när jag betraktade det hela. Men samtidigt tror jag inte hon blir sur så lätt, vilket måste betyda att han måste betett sig jävligt illa om de inte pratar med varandra. Så hon har väl mer rätt att vara sur på honom än han på henne. Som det brukar vara, eller? Killar som alltid är mer tjurskalliga och tjejer som har mer rätt att vara sura? Det var min underhållning under mitt träningspass det. Och det kändes bra. Triceps och mage, även rumpan fick sig en omgång. Men det hade såklart gjort mig mer glad om någon jag kände igen var där. Så man inte behövde vara helt ensam hela kvällen. Det är nästan det bästa med att träna själv, att man kan stöta ihop med någon som man kan stöta ihop med ifred...

Benjamin Buttons otroliga liv

Jag var och såg Benjamin Buttons otroliga liv i helgen. Min brorsa hade sett den innan mig, och jag var ganska skeptisk till den i början. Visste inte om jag ville se den eller inte, kände någon sorts illamåendekänsla av att se någon föryngras istället för att åldras. Men efter att ha sett den: man är ju mer förskräckt av att se någon åldras! Jag har alltid tyckt att det är läskigt med gamla människor, bleka och rynkiga. Som liten trodde jag att de kunde läsa tankar, att de kunde höra vad jag inombords kände. Och det kan jag tänka än idag, och därför måste jag alltid tänka snälla tankar när jag ser en äldre gamling, som om de vet att jag vet att de kan höra vad jag tänker. Så det läskigaste i filmen var den äldre kvinnan som låg på dödsbädden.  Men jag blev ganska chockad av den första anblicken av Benjamin som bebis, gammal bebis. Kände hur stolsryggen skavde in i mig utan att jag fattade att jag ryggade tillbaka. Men som en liten gubbe, oj så söt han var. Filmen överlag var den finaste jag sett på länge. Och det absolut sorgligaste var när han reste sig upp underfrån köksbordet, som hade förvandlats till en koja dit Daisy hade fört honom, och med sorg frågade sin mamma vad det var för fel på honom. Stackars pojke! En pojke som bor i en gubbes kropp och som sluter sina ögon för sista gången som bebis. Otroligt häftigt gjort, hur smink/mask kan göra så mycket och som är starkt betydande i filmen, väldigt bra gjort. Speciellt föryngringen av Brad Pitt (har de använt botox kan man undra) men också den gravt föråldrade Cate Blanchett. Tyckte också om det lekfulla berättandet som visade olika händelser och dess resultat, hur det blev och hur det hade kunnat bli. Min mamma tyckte förstås att filmen var sorglig, visst är den sorglig. Men precis som han själv ser man filmen utifrån hans ögon, och jag känner ingen större empati med Daisy med tanke på hennes beteende, även om de älskade varandra. Värre är att man får reda på att han levt som uteliggare som gammal (ung) utan att veta vem han var eller befann sig. Trots hennes frånvaro så slutade Benjamin sitt liv med Daisy, och han fick ändå på sitt vis en lycklig död trots sitt inte så olyckliga, bara otroliga liv, i armarna på Daisy. Vackert och fascinerande att se!  

Petter och jag

Anledningen till att jag kom att tänka på Polly - reklamen är att jag de senaste dagarna träffat en Petter. Jättemysig person! Det är så häftigt, och så skönt när man klickar med människor. På en gång kände jag att han var en sådan där person som man inte kan låta bli att tycka om. Jag var riktigt flummig idag, väldigt seg dag. Den började till och med att det var stängt igen, ingen som hade hunnit komma dit och låsa upp, när jag kom till kontoret. Men bakom mig i trappan kom denna Petter som ringde efter någon som sade att denne var på väg. Så vi gick och satte oss på ett café i närheten och väntade en stund. Självklart hade han inte hört låten förut ;) och jag var kunde helt enkelt inte låta bli, när alla blev sugna på godis och jag fick uppgiften att gå och köpa, att välja en pollypåse. Så man kan säga att jag blev god vän med en Petter idag. Är det konstigt när man har Polly som gemensamt? :-)

Polly!




Petter och jag, vi är goda vänner fastän mycket olika.
Vi tycker om olika saker.
Petter är hjulbent, jag är kobent.
Petter promenerar, jag kör bil.
Petter är spinkig, jag är välbyggd.
Men en sak har vi nog gemensamt,
Polly!

Haha, hur länge sedan var inte det?


Utlopp för frustration och färdig för dagen

Kvällen slutade med att jag och mamma skulle gå på ett bodypump - pass på gymmet. Det var jättelänge sedan jag var på det, men det gick ju bra då så varför skulle det inte gå bra den här gången? Men det gjorde det inte, jag hade inte tekniken till att göra benböj och hävstången skavde in i mina axlar så det värkte. Allt jag gjorde var bara påfrestande för axlarna, och det blev ingen bra träning alls för mig. Till slut gav jag upp benböjen och satte mig ned för att vänta ut de andra, men då kom hon fram och ville hjälpa mig. När vi skulle börja träna brösten så kändes inte heller det bra, bara axlarna gjorde jobbet. Och är det någon del av min kropp jag inte vill träna så är det dem. Till slut gick jag ut därifrån, varför hålla på när man inte kan och bara känner sig löjlig över sig själv. Jag gick in i gymmet istället och pumpade ut min frustration där istället. Det gick hur bra som helst. Speciellt när man har mycket känslor inom sig. Det är effektiv träning för mig det.

Något nöjd över mig själv ska jag nu gå och lägga mig. Jag ska nog inte behöva ligga sömnlös länge nu, och ska försöka att inte minnas något som jag inte vill minnas.

Känslan av något glatt

På bussresan hem däremot drog något glatt igenom mig. Rätt som det var när jag satt lite längre bak i en långbuss, kände jag en underbar doft. Den där som brukar komma till mig ibland, men som jag inte känt nu på väldigt länge. Jag fasade över att jag tappat det för gott, glömt den - men nej. Den fanns där vid min sida, precis som om den satt på det tomma sätet bredvid mig. När jag hade insupit doften slog en annan emot mig. En manlig parfymdoft. En riktigt god en, nog en klassisk sådan. För jag vet att jag känt den på flera killar som jag känt. Och jag satt och njöt. I stora drag. Tänkte att snart är det alla hjärtans dag, hur underbart vore det inte att då få ligga med huvudet på en axel och andas in lukten av en god kille ... Finns det något underbarare än när en kille man tycker om anstränger sig för en? När han omsorgsfullt väljer kläder, sprutar på sig god parfym och bara visar att han tycker om en? Trodde att jag redan hade börjat göra mig sentimental över lördagen. Men nej, det kändes inte som det med dessa underbara tankar. Det återstår att se hur man klarar av den stundande dagen...  

Ilska och besvikelse

Jag mötte upp pappa på hans jobb då jag var i stort behov av en toalett, när det var helt igenbommat uppe på kontoret och ingen hade kommit för dagen. Tog en snabb kopp kaffe, och jag var mycket angelägen att komma därifrån när jag "råkade" avslöja min framtidsplaner. Ja, det var ett stort misstag. Kanske inte, men att ta in det och fatta någonting var det inte tal om. Var så jävla arg, kanske mest besviken. Till skillnad från andra vet han inte vem jag är eller vad jag kan, och framförallt tror han inte på mig. Skaffa ett liv? Försörja mig? Ja, vad fan tror han. Det är precis det jag gör. Det är väl bara han som är bitter på att han inte fick göra det han ville, om han ens ville nåt någon gång i tiden. Är det något man borde lära sig om mig, vilket jag tror att i alla fall en del av familjen har gjort, är att jag gör vad fan jag vill. Banar min egen väg, och ger själva fan i vad andra vill. Varför göra det om man vet vad man vill? Och istället för att lyfta upp det bra och uppmuntra förstärker han bara det negativa och trycker ned mig. Idiot. Jag lämnade SEB - huset arg som ett bi, eller mest förstörd och så förbannat besviken på honom. Han lyckades nästan få mig att tro att det inte finns en chans för mig. Men det säger jag direkt ut, att om inte han vill se mig lyckas eller om jag inte gör det med det jag vill dör jag hellre. Försöker han få mig att ändra mig eller ta upp saken igen kommer jag säga rakt ut vad jag tycker och tänker, och fråga om han hellre vill besöka mig i en grav så javisst! Vill inte dra upp en sådan konflikt, för skulle det visa sig att andra i min närhet eller brist på det på något sätt håller med om något av det han säger så kommer jag dra på stört. Ta mina sista sparpengar och unna mig det sista jag kan tänka mig i livet, för då har jag ingenting kvar att återvända till. Och det vill jag inte leva med. Men som sagt, jag har inte förlorat striden än.


Tågmaffia

Som vanligt, som jag lärt mig, sätter jag mig på det yttersta sätet i framåtåkande position för att inte bli åksjuk. Inte vad jag behövde när jag redan hade orolig mage imorse. Snett framför mig sitter en kille med hörlurar, ser lite sådär farlig ut. Efter drygt en kvart kommer en kontrollant fram, en ganska grandios man med mörkt och urtunnat, bakåtslickat hår. Killen framför mig betyder såklart trubbel, och har varken giltig biljett eller legitimation på sig. Mannen börjar förstås snacka allvar och förklarar situationen. Killen försvarar sig med att det är hans skola som står för det på något sätt, men han blir anvisad att skriva på och under en blankett och bekräfta vilken skola han pratade om. Samtidigt kommer en annan kontrollant fram och räcker fram ännu ett till papper, och snart har det kommit fram tre män till. Lika stora och mörka, som om de vore maffian. De hade ju dessutom typiskt italienskt utseende, så vad ska man tänka? Kände mig väldigt liten och instängd där jag satt, som snabbt och snällt visade fram mitt sl-kort. Cellskräck med andra ord. Som tur var ställde varken någon av dem till med någon scen, och det enda som hände var att de fortsatte ganska länge med att skriva i sina papper, som om de skulle kolla upp faktan de hade fått på plats. Killen frågade till och med hur mycket det skulle kosta om han mot förmodan skulle få betala. Som om han "erkände" att han skulle få behöva göra det (!) Ett tusen två hundra, sade "Gomorra - ledaren". Mer vet jag inte om den saken, och maffian löstes upp vid Hötorget färdiga med sin räd.  


Mycket känslor idag

Ja, det har varit många känslostormar idag. Från resan på tunnelbanan in till stan imorse till hemresan på bussen. Hade ont i magen som om orolighet redan när jag vaknade. Hjärtklappning, Ilska, sorg och obekvämlighet är bara några. Dagen slutade med en bra känsla i alla fall, tror jag ...


Svart flagg i badkaret

Tog nyss ett varmt bad som blivit en del av min kvällsrutin. Som kan jämföras med en yoga/meditation stund. Varmt och skönt, kroppen mjukas upp. Det blir stilla i både huvud och hjärta. Den lilla stunden av ro, av en sorts trygghet. Lilla ja, annars skrynklar kroppen ihop sig. Därför är det så värdefullt, den där lilla lilla stunden av värme. När jag så reste mig för att stiga ur badkaret så hände det där blodfallet igen, som gör att det snurrar och beslöjar min blick. Lyckligtvis svimmade jag inte, eller föll ned i badkaret igen. Det skulle blivit en jäkla duns isåfall och skapat en svallvåg, och jag skulle förmodligen hamnat med huvudet under vattnet. Jag hann ta emot mig mot handfatet i alla fall, och stod där och kände världen rätas upp igen med jämn puls. Olyckligt skulle det vara om det bästa av dagen är något jag borde avråda mig till. Nej, då hissar jag vit flagg, jag ger mig, jag lägger mig ned och reser mig inte upp igen...

Ibland händer det

Igår hände det. Det som jag lärt mig att frukta. Alla sms som jag hade i min mobil försvann, snabbt och nästan smärtfritt. Alla sms sedan fyra år tillbaka, och det är sådana sms som alla vet är värdefulla. Sådana man sparar. Gulliga, eller de som bara var så otroligt bra sagt för den stunden de sändes till mobilen. De som får en att må bra. Alla är de borta. Jag hade lagt undan vissa sms då mobilen började krångla och jag trodde att den var nära att gå sin död till mötes genom att krascha eller något annat hemskt. Jag gillar verkligen min mobil. Fastän den krånglat så har den varit bra, har varit mer levande än död. Den vägrar ge med sig, precis som jag. Jag fick den nog 2004 om jag minns rätt, eller julen 2003 till och med. Det första jag gjorde dagen efter var att tappa den i marken så att plastrutan sprack upp i kanten. Gissa om den är gammal... Den har följt mig vart än jag gått. Den skärmflög till och med mig, och blev glömd kvar där den låg i säkert förvar i någon liten ficka så att jag fick gå tillbaka och hämta den. Men den kom dessutom själv mig till mötes då mitt flygarsällskap hittade den. Många har fått äran att få numret till den. Därmed alla sms. Några speciella hade jag förstås lagt undan i sim-chipet, men jag menar det - det var verkligen många, till slut blev det ju så fullt att jag var tvungen att radera så smått för att kunna ta emot nya sms. Sedan blev det sist in, först ut - principen. Så är hela telefonminnet av sms tomt då! Jag hann inte spara, eller hade inte plats för de nyaste sms:en i simkortet. Så från en person har jag ingenting kvar av, bara numret. Kanske borde man radera det också, så att ingenting finns kvar. Sorgligt! Undrar om de gömmer sig där inne någonstans och om det är lönt att försöka forska i det. Bara för att jag lånade ut mobilen till någon för att kolla sina sms på sitt chip... Gah! Trodde inte att jag skulle förlora allt på det sättet...


Tänk på nåt annat

Jag sov inte mer än fem timmar i natt. Trots det vaknade jag i morse och tyckte att det inte alls var för svårt att öppna ögonen. Men sedan när dagen började på riktigt kändes det annorlunda. Jag trodde att jag skulle bli glad, eller att jag redan hade hunnit bli det när jag såg himlen lysa klarblå ute. Men på något sätt gjorde det hela värre. Gjorde det tyngre över bröstet. Från bilradion på väg för att ta tunnelbanan hördes Blossom prata om yoga, vilket kändes som att det var riktat rakt mot mig. Det skulle säkert vara en bra träningsform för mig, men som hon sade så finns det ju hur många sorters yoga som helst. Så hur ska jag veta vilken som är just min grej, fysisk eller en mer mental sådan? Mental träning är det ju oavsett, vilket jag verkligen skulle vilja ha förmågan att styra över lite mer. Som det är nu känner jag bara. Skulle vara bra att kunna koncentrera känslor lite mer så att man kan bevara det i en liten ask. Tänk på nåt annat, både sade jag och kände det för mig själv när jag var på väg imorse. Och det slog mig att det funkade, men ändå inte. Man kan inte säga så. Hur mycket man än vill glömma och sluta tänka på något så går det inte. Ja, man kan tänka på nåt annat - med alla sina krafter kan man göra det. Men det gömmer inte det faktum att det fortfarande finns kvar där i djupet inom sig. Man vet att man förtränger, förnekar och ignorerar - gör inte det då det värre? Som när solen där ovanifrån inte alls kan värma då man vet att kylan kommer inifrån...  På tunnelbanan började det trycka ännu lite mer över bröstet och gjorde det svårt för mig att andas. Resten av dagen var tröttsam, och jag funderade allvarligt på att gå till läkare och kolla hjärtat. Men jag vet ju ...  Jag gick lite tidigare än vanligt. Bättre det än att sitta och göra ingenting. Orkade ingenting till slut, inte ens att gå därifrån. Men det verkade bara ännu mer konstigt att känna kravet att sitta kvar, och bara vara onödig. Det var fortfarande ljust när jag åkte hem, jätteskönt. Jag drog på musik i öronen och somnade till och med, det var min yogastund för dagen. Somnar man ifrån sig själv, ja det kan man väl kalla bra yoga (meditation)? Skönt var det i allafall. Hann med att hämta ut linser innan bussresan hem, kollade även i lite klädaffärer övertygad om att jag skulle kunna hitta något för att unna mig något. Men icke. Jag slängde till och med in ett öga i guldfynd, men det var bara fönstershopping (kunde inte förmå mig med att gå in, kände mig inte rättfärdig det), och det gick snabbt när jag blev påmind om alla hjärtans dag som snart kommen. Hur ska mitt hjärta firas mån tro...  

Vad är en bal på slottet?

Jag saknar att umgås.
Jag saknar att
äta godis tillsammans
och poppa popcorn.
Jag saknar skratt.
Jag saknar en varm hand
som håller i min.
Jag saknar att dela
med mig av mina dagar.
Mest av allt saknar jag
en kram som tror på
att allt kommer bli bra.
Och jag frågar mig: 
vad är en bal på slottet?


Melodifestival igen

Melodifestival igen! Jag har redan Shirley Clamp som favorit. Jag gissar på att hon och Scotts eller Alcazar går vidare. Men jag tycker det är väldigt löjligt med det nya röstningssystemet, att det kommer bli duell vilket betyder att två bra artister kan komma att tävla mot varandra och tvärtom. Varför komplicera? Men det ska bli kul i alla fall...   


Att sova gott

Vad betyder det att egentligen sova gott? Att man kunnat somna på kvällen, att ha sovit natten igenom eller att man sovit utan mardrömmar? Men då sover man ju ändå ... Ja, vad betyder det? Jag satt uppe ett tag innan sängen igår, tänkte att det ändå var helg. Det gick ganska bra att somna, eftersom klockan hade hunnit bli framåt ett på natten. Jag vaknade idag med att kroppen krampade. Det var en hemsk mardröm. Jag stod högt uppe i luften på en järnstång (en sådan som man brukar hänga knäveck i) med händerna över huvudet på en annan för att hålla mig fast. Men dessa två stänger var så långt ifrån varandra att jag stod väldigt lutandes och koncentrerad, med bra "ned"sikt där hela min familj och andra stod utan att veta hur de skulle hjälpa mig. Jag skrek och jag skrek, ville ha fortast möjliga hjälp att ta mig ned. Men det var så högt att man knappt kunde höra mig. Min pappa klättrade högst upp på en stege och höll ut armarna för att jag skulle hoppa (precis som när man var liten, säker på att bli uppfångad), men det var såklart förgäves. Jag var minst två hundra meter över mark. Jag slant till flera gånger och jag hängde fritt med benen i luften. Jag ville inte släppa taget, var det sista jag tänkte innan jag vaknade. Fastän jag visste att jag inte skulle kunna hänga kvar hur länge som helst. Med kroppen i en stel pose och händerna krampaktigt om stången över mig, vaknade jag av alarmet som jag inte kände igen först då det kamouflerade sig i något läte i drömmen. När jag sedan förstod att det var alarmklockan öppnade sig mina ögon snabbt och jag kunde känna skuldrorna och axlarna falla tillbaka i normalläge. Då som astralkroppen med ljusets hastighet färdades in i min kropp igen, insåg jag att det bara var en dröm. En hemsk sådan. Jag kan inte säga att jag vaknat utvilad. Varför? Varför är jag alltid trött? Ögonen är trötta och vill bara blunda, och min hälsa verkar aldrig bli bättre. Hur och när ska jag få den sömn jag behöver och få sova gott när jag trots allt sover? Är så trött på det här...      


... och du är vacker när du dör

Väldigt fin och insiktsfull text. Och jag kan säga att jag kan dö med gott samvete. För är det något jag inte gör är det att säga något utan att mena det. Därför förväntar jag mig väl det samma av andra människor. Visst, människor felar och gör misstag. Men det är misstag. Så länge det är misstag är det lättare att förlåta. Om det sedan är obetänksamt på så sätt att det är för lite genomtänkt, att det inte är det överhuvudtaget eller obetänksamhet över vad konsekvenserna blir av den något genomöverlagda handlingen gör förstås också skillnad har jag funnit ut. Jag har svårt att tro att människor är helt igenom onda. Att någon bara kan göra ont... Jag brukar oftast se det goda, vill så gärna se det. Men ibland är det så svårt. Speciellt om någon inte visar vem den är. Men man kan ju inte lika gärna tro att någon är naturligt ond bara för att den råkar vara sig själv? Eller? Det är ju det man inte vet, är den sann eller inte? Men jag tror människor överlag vill kunna göra misstag. Men varför det? Varför göra det när man kan göra rätt från början? Framförallt är de bra på att snacka. Mycket prat och lite handling. Jag kan inte dra alla människor över en kant eftersom jag själv varken gör det ena eller andra. Man måste tänka på att mena det man säger, annars spelar det ingen roll vad man säger. Då är det bättre att vara tyst. Värst är när man säger något och faktiskt gör något annat. Det kallas hyckleri, det ordet har jag hatälskat ända sedan jag var liten och fick lära mig vad det betydde. Det spelar inte någon roll vad man säger, det är det man gör som räknas som jag hade som premiss i början av det här inlägget, kan jag inte längre säga med lika stark övertygelse. Det går att jämföras. Man kan inte prata om handling, när det bara är något som syns. Samtidigt är ord det bästa vi har, om de är riktiga och välmenande.

Tänk efter innan du gör...

Se dig omkring där du står
Ser du en möjlighet eller en saknad?
Livet är skönast, gräset som grönast
där någon annan går.
Men det finns ingen som ser
hennes blödande bittra sår.

En del är vackra när de dör
Det säger ingenting om livet
Det vackra föds i det du gör
den stunden som du har fått.
En det går obemärkt förbi
där andra tar sig själv för givet.
Och det finns dom som skördar
när någon annan sått.
En del är vackra när de dör.

Någon kan hålla din hand
När du ser någon som stjäl dina drömmar
och det är lätt att förlora nåt stort
i det stora, förblindade av begär.
När allting kommer omkring
lever någon ens som de lär?

En del är vackra när de dör
Det säger ingenting om livet
Det vackra föds i det du gör
den stunden som du har fått.
En det går obemärkt förbi
där andra tar sig själv för givet.
Och det finns dom som skördar
när någon annan sått.
En del är vackra när de dör.

En del är vackra när de dör



Mörkt blödande

Jag satt i badkaret, med armarna tätt omslingrade runt mig själv.
Som för att hålla ihop, hålla fast -
så att jag inte skulle gå sönder totalt.
Det varma, lenande vattnet sköljde över mig som en våg
och jag lät mitt huvud falla ned i händerna på mig.
När jag tittade upp hade mascaran lämnat spår efter sig
och rann nedför handlederna
som en symbol för mitt sårade inre.

Du får inte

Du får inte knacka på min dörr
om du inte är beredd och komma in
du får inte göra om mitt namn
och börja kalla mig för din.
Du får inte vandra på min väg
utan att visa mig ditt mål
och inte stjäla av min godhet
för att fylla upp ditt hål.

Och du får inte riva mina murar
som jag omsorgsfullt byggt upp
om du inte skyddar mina drömmar
så att jag kan somna tryggt.

Och du får inte ha mig som en dröm
när jag vill va din verklighet
du får inte säga att du hoppas
om du inte tror du vet.

Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden
du behöver räcker till.
Och du får samla dina tankar
så att två själar kan få ro
och så att allting som vi lovade
oss själva kan få gro.

Och du får inte andas på min panna
inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för
all den oreda du ger.
Och du får inte röra vid mitt hjärta
som om allt var uppenbart
när jag önskar inget hellre

än att du gör allt emot mig snart.

*
Jag låter texten tala för sig själv

I skuggan av solförmörkelse

Det är tungt i både huvud och hjärta. Det mörka molnet har ännu inte fallit i mig. Det ljusnade när jag träffade han den underbara idag. Han som verkligen tror på mig och som får allt tjockt att skingra sig, och får mig att se att det finns något blått i mig, en solstråle. Så himla kul, och skönt! Det finns inget bättre. Sedan tornar det upp sig över mig igen, skymmer solen och jag fryser som bara en frusen kan. Vill inte tro att allt är mitt fel när det inte är det, vill att det själv ska ge med sig men jag ger med mig och hjälper det ändå på traven. Ingen respons. Ger efter åt saknaden och inser att det bara är jag kvar själv. Jag vill, men kan inte gå tillbaka - in i värmen och det fina. Det som jag tror är fint, det som jag vill tro är det. Solförmörkelse över kärleken. Men det börjar mer och mer bli ett faktum - jag kommer inte omfamnas igen, gör jag det finns risken att jag kommer drabbas av köldchock ifall det händer igen. Feber. Kroppen spänner efter att jag var på gymmet igår första gången på länge. Jag hoppas verkligen på att jag mår bättre imorgon, det är inte kul när det redan är så kallt ute. Ett varmt bad hägrar, vilket verkligen börjar bli mina dagars höjdpunkt, som förhoppningsvis kan lösa upp knutar i både kropp och själ.

Glamour i tristess

Jag tog också en springrunda på stan lite tidigare, och vem ser jag inte? Vid närmsta korvkiosk bakom stadsteatern ser jag en stor och bra påklädd man med huva på och allt. En helt vanlig man, grå och tråkig precis som alla andra. Ingen man lägger märke till om man inte kollar till. Så varför kollar jag till? Jag vet inte, men när han vände sig med blicken nedåt Drottninggatan till och jag intresserat fångar in för att snart känna igen och komma på vem det är jag ser är det precis vad jag tänker. Grå som om han vore genomskinlig och vanlig, men ändå inte. Osynlig för sin omgivning, i det närmaste rummet välkänd. Han ville ju inte bli igenkänd såklart, därmed klädseln. Men den blåögda vattniga blicken, hans allvarliga och nästan lite då eländiga uppsyn, munnen och näsan - det är inget man glömmer bort. 

Mannen ifråga är Mikael Persbrandt. Han lyckades kamofluera sig i alla fall, och det bra, trots det fångade han min uppmärksamhet. Det är väl jag som är observant på min omgivning. Jag ser att han hajar till på att jag sett honom, och ger mig en blick. Jag hann inte avgöra om det var en trött eller tacksam eller bara en noterande sådan innan han snabbt vände sig tllbaka om. Vad vet jag om han för tillfället är olycklig eller tillfreds med livet eller sig själv? Vad vet jag om vad han tänkte där och då, och vad som hade hänt om jag till trots hade tagit tillfället i akt. Kanske hade han varit mig tillmötesgående, och blivit glad och känt sig uppskattad, kanske hade han med sitt ansedda men osäkra lynne bett en dra åt helvete eller vänt sig tigande om och hatat i det tysta: Skjut mig!

Jag fortsätter några meter, och kollar sedan bakåt för att kunna höra honom beställa korv. Det var han, absolut! Jag är ingen starsucker, jag skulle aldrig hoppa av upphetsning framför någon bara sådär och det inför en kändis dessutom. Men man blev ju exalterad! Ringde både mamma och pappa och berättade om min upptäckt. Men konstigt är det väl inte, han repeterar väl på stadsteatern och hade tillfällig lunch, en billig men god en.

Ändå kan jag inte undvika att fantisera hur man kunde gjort. Ett enkelt hej, ett snabbt leende (han såg ut att behöva det), bett om autograf (nej, det hade jag inte gjort i verkligheten), bett om en kram (mer min stil isåfall, men då hade det nog blivit att jag snarare gett honom en kram än tvärtom, och det såg han verkligen inte ut att vilja ha, så nej, det hade jag inte heller gjort där och då), ställt mig bakom honom i korvkön och låtsats prata i telefon om de nyaste beck-filmerna och genom Persbrant själv komma in på Himlens hjärta som är bland det bästa jag sett med honom och därigenom komma in på att jag praktiserar med den exekutiva producenten från den filmen så att han kan dra slutsatsen att jag själv håller på att komma in i hans bransch.

Vem vet, tänk om jag hade kunnat få lunchsällskap om jag hade stannat till för att äta korv (vilket var det främsta alternativet jag hade i åtanke om det inte vore för att jag precis hade bestämt att träffa pappa), fått en liten promenix med en av sveriges bästa skådespelare och kanske kunnat gett honom vetskap om min existens ... 


Filmdagbok del 5

1/1 Singin' in the rain
2/1 Sällskapsresan - Mallorca
3/1 What happens in Vegas
4/1 Something's gotta give
5/1 Så vit som en snö, Himlens hjärta, Korsriddarna
6/1
7/1
8/1 Matte söker husse
9/1 Terminator 2
10/1 The ice storm, Tina - What's love got to do with it
-
24/1 Eternal sunshine of a spotless mind, King Kong
31/1 E.T, Den gröna milen