Jakt på inspiration?

Jag håller som bäst på att packa inför några dagar på Åland nu i alla fall. Regnet står som spön i backen, så jag hoppas på att det är bättre väder på ön åt öster. Ska läsa böcker, kanske hinna med att skriva lite om inspiration infinner sig. Jag har kommit på att inspiration bäst kommer till en när man som minst anar det. Redan! haha. Nej, men det är ju allmänt känt att inspiration brukar komma när man minst anar det och inte när man helst vill att den ska komma, men paradoxalt nog när också när man som bäst inte vill skriva och bara njuter av lugnet och nuet. Så egentligen ska man släppa allt vad gäller sin uppgift och njuta av nuet och livet - för det är där inspirationen faktiskt finns.

Hej soliga Åland, hejdå regniga Stockholm.

Att lära sig av sina misstag

Jag trodde man brukar lära sig av sina misstag - men det gör tydligen inte alla.

Och även om man lär sig ett visst beteende hos någon och vet vad man kan förvänta sig, dvs mindre, så kan man inte låta bli att hoppas på förändring. Eller inte, till slut blir man bara avtrubbad att det paradoxalt nog inte spelar någon roll. Är det bara den idioten som förblir idiot, eller är det för att man förtjänar ett sådant beteende? Nej, inte, aldrig. Men vad fan ska man tro när man dessutom har uttalat det högt för personen att det är fel det den gör, som inte verkar bry sig ett enda skit?

Det är inte samma sak som
krossade förväntningar - bara sann folkvett att höra av sig när det kommer förhinder i vägen och inte vänta på att den andra ska höra av sig bara för att man själv inte gjort det! Men som sagt - det kräver ömsesidigt kunnande om varann för att kunna förutse vad som kommer komma eller inte.

Blir man däremot förolämpad på köpet så kan man räkna med att det är en idiot man har att göra med!

Att lära sig av sina misstag behöver inte bara innebära att göra annorlunda nästa gång om det blivit fel första gången. Är det ett självklart fall, så självklart! Men poängen är att resultatet ska bli ett annat. Om man vet att det blivit fel, och blivit anklagad för att det är fel, det gör ont eller att det av någon anledning är fel - så borde man sträva efter att det ska bli rätt eller åtminstone annorlunda. Nästan, det gör lite ont att säga och behöva medge det, så att man ska försöka göra fel (så att man vet skillnaden på rätt och fel!) så att det slutligen blir rätt. För man ska ju trots allt lära sig av sina misstag, med det sagt inte säga att man ska göra misstag eller skylla på dem.


Huset vid sjön

The lake house - en underbart fin film. Sandra Bullock och Keanu Reeves i huvudrollerna som lever i varsin tid. Hon i nuet som år 2006 och han två år tidigare, dvs 2004. Av någon anledning kan de kommunicera med varandra genom brev till varandra, vilka de på traditionellt vis skickar till varann via brevlådan till deras gemensamma hus. Och det är det som är det fantastiska med film (det som gör film) - att man accepterar filmens verklighet som om den vore den riktiga. Det är komiskt att se på när de står i sina egna tider och ser på hur brevlådan öppnas och stängs av en för dem osynlig hand. Tiden står verkligen still, och jag är helt förstummad av filmen. Helt fantastisk! Jag var lite skeptisk till i början av upplägget, och man sitter och väntar - men det är en njutningsfull väntan. Genialiskt gjord! Tiden går för dem, men ändå inte. Deras verklighet som aldrig kan mötas, det skiljer alltid två år mellan dem, men kärleken mellan dem blir större och större. Han kan i sin tid möta henne som den hon var då, men det betyder att hon överhuvudtaget inte vet vem han är. Hon skulle däremot kunna möta honom i sin tid, men ingen av dem skulle kunna veta var han är vid det laget. Det är han som skulle behöva vänta i två år, vilket är tillräckligt för henne då kontakten med honom började och hon vet vem han är. Hon bryter kontakten med honom på grund av tidsdistansen - trots sin kärlek. Ogripbara kärlek, vad det än är för kärlek - för det är ju trots allt kärlek ... Efter två år utan kontakt med honom träffar hon på hans existens i sin tid, men finner honom inte livs levande. För att kunna rädda honom och deras kärlek återvänder hon till huset, skriver till honom och utsäger framtiden för honom  - med faktumet att de måste vänta ytterligare för att kunna mötas i en förenanade tid. Då hans blir hennes, och hennes blir hans. För de vet att kärleken är värd att väntas på. Förbryllande, men otroligt bra film - därför så värd att ses om och om igen. Fantastiskt underbar film!

Filmdagbok del 11

2/7 Transporter 2
3/7 Gisslan
4/7 Transporter
5/7 I know who killed me
6/7 Heads in the clouds
11/7 Proof
19/7 Walk the line - Johnny Cash
20/7 Heartbreak kid
24/7 Hit and run
25/7 Drag me to hell
26/7 The lake house

Drag me to hell

Det här är årets skräck komedi! För det är det verkligen, nästan så att man inte kan förstå sig på vad man ska tycka om den. Kort och gott handlar det om Christine som jobbar på en bank som en dag nekar en äldre tant ett tredje lån på sitt hus. Tanten lägger en besvärjelse på henne, tanten blir en kärring och skräcken börjar. Man sitter spänd av förväntan om vad som kommer ske härnäst, och när det väl gör det hoppar man upp ur stolen och sedan skrattar förnöjt. Jag älskar skräck, om det är bra skräck. Om det är en bra film vill det säga. Jag tycker ändå att den här är det, den har en hjärna bakom (Sam och Ivan Raimi) och det är mysskräck. Det är komiskt. I beat you, bitch! skrattandes triumferande. Äckligt komiskt; av tantens försök att bita henne med sina löständer utsparkade ur käften, en massa sörja som förs över från mun till mun, utploppandes ögon .. you name it! Chock - och skratt scener utlovas garanterat. Överhuvudtaget är det komiskt spel och replikbytande emellanåt vilket anger tonen i filmen. Vad man vill säga om slutet får man tolka själv. Som komedi var det ett bra slut, men som skräckfilm? Nja. Komediskt sett sympatiserar man inte på samma sätt än om det vore ren skräck. Som skräckfilm får den tre av fem för mig, som filmen i sig ((skräck)komedi) får den 3+ - för den är bra genomtänkt, har historia och uppfinningsrika detaljer med betydelse. Anta utmaningen - och se om helvetet finns!

En detalj som jag noterade var geten längre fram i filmen, vilket fick mig att tänka på att Satan aka Djävulen ju faktiskt representeras som en bock. Den Satan som de i filmen kallade Lamia besökte Christine som en skuggfigur i form av en bock, med hårda steg av klövar och horn på hjässan. Men först när de presenterade en riktig get i filmen kom jag på att det ju är mitt djur, stenbock. Jag blev lite dragen ett tag .. to hell .. Jag har ingen kunskap om det fenomenet, men visst är det festligt ...

Änglar runt omkring oss

Gabriel - den enda ärkeängeln som avbildas som kvinna i konst och litteratur. Mer tänker jag inte översätta, texten står att läsa nedan. Ärkeänglarna kan variera i antal av olika faktakällor, beroende på religion. Mikael, Gabriel och Rafael står att finna i kristendomen - Satan anses vara en fallen ärkeängel med namnet Lucifer. Man kan genom energimetoder lära sig att arbeta och komma i kontakt med de sju ärkeänglarna, dvs få änglakontakt. Och det behöver man inte vara religiös för att kunna, skulle jag tro. För tror, det gör jag oavsett. Jag har aldrig funderat över änglar i dess bemärkelse, men jag har oftat tänkt på att det finns någon där uppe som ser mig och vill mig väl. Så efter att jag gjorde ett litet test på facebook, som inte kändes som ett vanligt fånigt test utan ett verkligt riktigt med bra, ärliga frågor, fick jag till svar att Gabriel är min skyddsängel. Det accepterar jag, fastän jag aldrig förut vetat att han funnits så känns det som att han har funnits där hos mig på något sätt eftersom jag känner mig så träffad av texten om honom. Att jag tror på ödet och så vidare ... De sju ärkeänglarna har en varsin stråle och färg med en symbol, Gabriel finns på den fjärde strålen och har färgen vit som symboliserar harmoni och andlig renlighet.

1. Mikael - blå - beskydd och kraft,
2. Jophiel - andra strålen - gul - upplysning och visdom,
3. Chamuel - rosa - kärlek
4. Gabriel - vit -  harmoni och andlig renlighet
5. Rafael - grön - healing och sanning
6. Uriel - guld - fred
7. Zadkiel - violett - frihet

Antagligen borde man få andlig, meditativ hjälp att lära sig få änglakontakt så att man kan kontakta och bli "beskyddad", och det av alla änglar - så jag förstår ändå inte riktigt om Gabriel är min egna "största" ängel. Trots allt är han en ärkeängel, vilka är hierarkiskt snäppet högre än, de längst ned i kedjan, änglarna. Man kan diskutera ämnet i timtal, men den egentliga ängeln, och det man förmodligen ska sträva efter om man är aktiv inom detta är att finna sina egna bilder av änglarna, och där igenom finna sitt änglalika jag.  

Min skyddsängel

Gabriel"Strength of God"; "The Divine is my strength"; "God is my strength" The only Archangel depicted as female in art and literature, Gabriel is known as the "messenger" Angel. She is a powerful and strong Archangel, and those who call upon her will find themselves pushed into action that leads to beneficial results. Gabriel helps hopeful parents with conception or through the process of adopting a child. Gabriel is helpingto open your third eye if it's closed and your spiritual vision is therefore blocked. If you wish to receive visions of Angelic guidance regarding the direction you are going in. If you wish to receive prophecies of the changes ahead. If you need help in interpreting your dreams and vision. Gabriel helps anyone whose life purpose involves the arts or communication. She acts as a coach, inspiring and motivating artists, journalist and communicators and helping them to overcome fear and procrastination. Gabriel also helps us to find our true calling. Ask for Gabriel's guidance if you have strayed from your soul's pathway, if you wish to understand your life plan and purpose. She can also help if you can find no reason for being or if changes are ahead and you need guidance. Gabriel is helping your body if it's full of toxins and needs purifying and if your thoughts are impure or negative and need clearing and cleansing. Gabriel is also very helpful for women who have been raped or sexually assaulted and feel dirty as well as being under psychic attack or if you feel that you have absorbed someone else's problems. Brings message that our sexuality is connected not only with body but also with soul. Is a sacred gift. Teaches that you have a holy law to deattach from people that bring negative energy to you by saynig NO.

Fången i ett inferno

Jag fattar ingenting. Här sitter jag igen, har ingenstans att ta vägen. Min pappa ville ha mina nycklar hem till honom (inte för att jag inte får komma tillbaka till honom, som är vad det först av allt låter som) för att han lånat ut sina egna till hantverkare över helgen. Skulle kunna be min brorsa om nycklar, men då får jag som sagt hantverkare som sällskap. Bättre det än här, måste jag i alla fall säga. Här bråkas det hejvilt, med ord som jag bara hör som mummel. När de ibland höjer rösterna förstår jag lite mer. Jag orkar bara inte. Alltid, alltid - samma gamla visa som börjar med att mamma säger till mig att hon fått nog. Det vet man sen hur det kan urartas, så jag tänker inte ropa hej än så länge till Åland. Jag åker inte dit med dem två, så är det bara. Om inte mamma fått nog, så är jag på bristningsgräns nummer tio. Herregud, jag fattar bara inte. Tydligen är mamma så lättretlig på honom, och kanske med fog för det också - men varför ska jag alltid hamna här i mitten. Jag orkar inte må som jag gör längre å mammas vägnar. Jag har försökt, verkligen försökt - bara Gud vet hur mycket jag försökt att ignorera eller åtminstone accepterat mina känslor. Personligen tycker jag inte om honom för fem öre, av det jag vet och själv fattat vem han är. Men för mammas skull måste man liksom acceptera och försöka lite grann, jag känner ju honom genom mamma. På något sätt måste hon ändå tycka om honom och vara kär, annars skulle man ju inte ens vilja försöka själv. Men så som hon vacklar med sina känslor har också jag mina stormar, tyvärr. Det är ju bara hennes, borde vara det. Men jag ser med mina ögon vad de håller på med, och jag blir rent ut sagt förtvivlad, förargad, förbanand. Det är inte rätt. Kan de inte bara göra slut på det en gång för alla ... De retar sig uppenbarligen på varandra, blir irriterade, ledsna och pratar och pratar sig igenom det tills nästa gång det händer igen. Så varför hålla på? När kärlek handlar om att vara bra för varandra, må gott. Ska man då fråga sig om kärlek kräver mer än bara kärlek, så är svaret ja. Respekt, är ordet. Mer eller mindre brist av respekt är orsaken till allt ont.

Själv har jag fått slängt rätt upp i ansiktet, ögonen i ett sms och öronen i ett telefonsamtal, att jag inte behöver tycka om en för att kunna umågs denne. Eller att vi behöver inte träffas om jag inte vill det, precis som att den inte bryr sig själv. Även det är respektlöst, i och med att man tydligen inte har någon respekt till sig själv. Strävar man efter att bli hatad eller ..? Så varför anstränger man sig så och fortsätter att träffas när man känner sig respektlöst behandlad? Är det kärlek ..? Har man inte från början respekt till sig själv, är det mördande självdestruktivt att försätta sig i den situationen.

Med det, Godnatt!

Jag är i en så konstigt jobbig sinnesstämning. Hela dagen gick ut på att vänta till kvällen då vi skulle ha åkt in till stan för att äta middag. Mamma hade till och med beställt bord för oss fem personer som skulle äta tillsammans. Men imorse redan kände hon sig dålig, och under dagen kom hon på att det inte är någon bra idé att åka in över huvudtaget. Det visade sig att hon fått blåskatarr, trots att hon varje dag dricker ett glas tränbärsjuice. Här sitter jag och väntar, en hel dag som jag inte hade något annat inplanerat för - och så får jag inte ens kvällen. Det är så typiskt mig, jag börjar bli riktigt bra på sådant här. Speciellt när mamma blir sjuk, blir allting förpestad av någon olycklig anledning. Nästan så att man blir sympatisjuk. Men nej, bara tröttsamt jobbigt. Så har man suttit framför datorn en hel dag och ugglat. Jag är förvånad att jag orkade ta initiativet till att cykla innan middagen, men det var bra av mig. Men att jag dessutom inte kunde somna förrän klockan tre inatt gör mig mer villig att gå lägga mig tidigt. Ska läsa och sedan sluta ögonen utan att tänka. Det var det sista jag gjorde igår när jag hade tänkt  på så mycket, och mints tillbaka på det gångna året - att jag insåg att jag hade fått så ont i huvudet att jag inte kunde göra annat än att sluta tänka. Lätt att säga - men när man är ett tillstånd då man egentligen borde sova borde man låta sig lägga ned tankarna och vila. Låta sig slappna av. Det är nästan så att jag blir lugnad av mina egna ord, som om jag kunde hypnotisera mig till sömns precis här och nu. Och ändå har jag inte förmått, eller orkat blogga tidigare idag. Men tänk, vad ett litet blogginlägg kan göra med en när man skriver utan att tänka. Det är något jag vill lära mig göra lite oftare, men när jag någon gång försökt så har det blivit ingenting av det. Man måste på samma gång som man vill skriva fritt och associerande, veta vart man ska. Dit jag ska nu är ingen annanstans än sängen och med orden godnatt.   

Potatis gott, potatismos mycket gott

Ja, visst är det sant. Det är väldigt svenskt med potatis, sill och potatis i den svenska sommaren. Kanske finskt också ... Jag håller med min morfar att om det är något som man bara får leva på i resten av sit liv, så är det potatis. Potatis kan man ju göra så mycket av; kokt, mos, gratäng, pommefrites .. hur man än vill tillaga det är det ändå inte detsamma. Kanske är kokt potatis det bästa, men idealet är förstås variation av det. Som Ali i den svenska serien Det nya landet säger: "potatis gott, potatismos mycket gott". Haha, efter hans replik har det blivit ett talesätt i vår familj. Han är så söt och jag älskar den serien. Sorlig historia, bara - svenskt men ändå inte. 





Spola fram en minut och fyrtio sekunder så hör ni honom själv.

Som ny och som förr

Det har varit underbara dagar på Åland. Sol och bad varje dag, vill bara ha mer. Men ändå är det lagom, lever man i den tillvaron tills man fått nog skulle det nog inte vara lika skönt. En båttur ute på fjärden hanns också med, och även en teateruppsättning uppe i byn. En äkta lantlig uppbyggd teater, men med mycket historia i om Kvinnorna på Erkas. Ett bevis på att även den minsta, obetydliga amatörteater kan vara lika bra, om inte bättre än andra stora pjäser. Även den här gången såg jag en örn cirkulera över oss, när jag som bäst låg och flöt i sjön. Gick snabbt upp för att inte riskera att den skulle tro att jag var en fisk i vattnet, så som jag trivs där. En skadad liten fiskmåsunge, som så småningom dog i solen, blev ett oskyldigt byte för fågeln. Men jag har ingen aning om vad som hände den, min morfar begravde den i vassen. Jag hörde senare hur fiskmåsar flög och skriade, som om det var dess föräldrar. Lite tråkigt, den var jättesöt där den låg död, som om den till slut utmattad lät livet flyga ur den. Då som mest, kände jag mig som en handikappad utan en kamera. Nu som mest vill jag ha en riktigt fet systemkamera, att fånga mina ögonblick med. Komponera livet så som jag ser den, frysa bilder. Under dessa fem dagar gav jag mig i kast med att läsa två böcker till och med, som jag inte trodde att jag skulle kunna bli klar med. Men eftersom vi också förskjöt hemresan en dag, så hann jag med det. Kungens Anna och Ingens Anna, av Ulla - Lena Lundberg. Jättebra, verkligen. Jag har verkligen fått små guldkorn av min mormor som brukar säga att jag borde läsa böcker som hon har läst. Det var samma sak i fjol när jag läste Elsie Johanssons böcker om Nancy, Glasfåglarna och Mosippan, som jag tycker har samma tema med dem här böckerna. Anna och Nancy har båda två en betydande men frånvarande pappa genomgånget under böckerna. Och man får följa dem från livets början till dess slut genom alla böckerna. Nancy lever i ett bra beskrivet Sverige på 30-talet, i ett torp kallad efter faderns namn TåPelle. Och Annas pappa är för henne Kungen, och deras torp som är det minsta på Ålands Kökar blir känt som Kungens. De kämpar på och en dag träffar Anna Staffan, en målare som avbildar Kökar i sitt konstnärsskap, som hon flyttar med till Stockholm. Människor menar vad de säger. Det trodde Anna fullt och fast och handlade därefter. Något som man själv får tolka som positivt eller negativt. De var jättebra i alla fall, med mycket budskap och innehåll. Om kärlek och klokhet, och att man kan öva sig i kärlek, lära sig tillgivenhet, uthärda sitt liv


"Den har hållit min tid, " sa hon halvhögt. Förargad märkte hon att hon grät. Vad kunde hon annat göra än lägga sig igen? Omedvetet vände hon sig mot Staffan i sängen, så som hon hade gjort i långt över fyrtio år, med handen redo att smeka. På vilket sätt bevarar kroppen sina minnen? Undrade hon. Cellerna dör och blir ersatta av nya. Hur överför den döda cellen sina minnen? Hur kan den nya ta emot och lagra och i sin tur överföra sina minnen? Fysiskt var hon utbytt sedan länge sedan hon hade berörts: en hand på hennes knä, fingrar som lyfte hennes haka, en arm som passade hennes axlar, en kropp som lämnade henne i sådan vila. Minnet var inte bara lagrat i hjärnan, det hade lämnat sitt avtryck i alla celler, det fortsatte att överföras, dess levande kropp riste i henne långt efter det att dess bärare hade vänt sig bort.   /  Men hur gärna hade en inte handen fortsatt att smeka. Hur gärna hade hon inte gjort rösten lugn och glad och fortsatt att säga att hon älskade honom. På vilket sätt bevarar kroppen sina minnen? Ännu efter döden växer hår och naglar, cellerna har ännu ett begränsat liv. Hur dör då slutligt cellens minnen? Är döden kanske det att vi befrias från våra minnen och når utanför den värld som omsluter oss som ett ägg, en sfär av minnen?
Ännu en gång hade vinden stillnat för fladan. Nu låg fladan i ro. Aldrig, tänkte Anna, är det mera stilla än när hoppet äntligen stillnat. Drömmar, önskningar, kärlek, förhoppning. Lugn ligger fladan, fladan har stillnat. Aldrig är kvällen mera stilla än när ingen längre väntas, då alla har gått. Men så skriade en tärna över fladan, så vredgat att Anna lyfte på huvudet. Tärnan hade svept in utan att hon märkte det och stod nu på huvudet över löjstimmen i fladan, skriade och dök, skriade och dök i över en timme, i långt över någon mätbar tid. Anna satt uppmärksam och koncentrerade sig på fågeln. Hon dök och kom upp, hon dök och kom upp, och Anna väntade på det ögonblick då tärnan inte längre skulle resa sig ur vattnet. Aldrig är ytan mera stilla, tänkte hon, än när tärnan inte längre reser sig, när hjärtat inte längre ropar, när hoppet äntligen stillnat. Frid över minnet, tänkte hon och log, minnet har stillnat. Och i tärnans enträgna arbete skymtade hon en parallell: i människans strävan att förstå och bryta sig igenom det som inte går att förklara gäller det inte bara att nå högt utan också djupt. På botten av förtvivlan spränger man sig kanske säkrare genom skallen än genom den glatta himlakupan där tärnans vredgade skri hänger kvar som människans enträgna varför. På frågan om meningen med sitt liv får hon inget svar, och när hon bryter skalet och når det utanförliggande följs hon av ingen, möts kanske inte heller av dem som gått före. Meddelar sig med ingen, lämnar oss bakom sig. Aldrig är fladan mera stilla."


 Klockan var halv sex i fredags när jag läste ut den andra boken. Sjön låg spegelblank när jag sjönk ned för dagens sista gång.

 


Till Åland

Nu åker jag till Åland och är där några dagar. Skepp ohoj!

Det är tron som tar oss dit

Helt förälskad! I en film som heter Dragonfly. Med Kevin Costner i huvudrollen och Susanna Thompson som hans fru. De är båda två läkare, hon för cancersjuka barn. Hon förorsakas av en bussolycka, och under filmens gång blir han kontaktad av henne genom hennes barn som fortfarande lever, men som är med om nära döden upplevelser. Trots att det inte är en riktig spökfilm så är den riktigt läskig emellanåt vissa gånger. Filmen är mer som ett bevis på att det finns medvetande i olika faser och att det enda man behöver göra är att fantisera, men att fantasi inte bara behöver fantasi. Att det är det man tror och önskar som får en att faktiskt komma dit en gång. En äkta film för mig, med andra ord, som verkligen talar för sig själv till mig. Min mamma som vanligt, som frågade sin T under filmens gång om han tror på det här (spöken?), tror såklart inte. Som vanligt blir jag irriterad, besviken. Det enda som behövs är som sagt: tro. Något många har svårt för, fastän det är det lättaste som finns. En jättebra film, med mer än bara det man ser och ett oförutsägbart slut. Symbolisk, tillitsfull och otroligt vacker.

"If we can create this life with imagination, why not the next?"


Ja, jag vill ha pojkvän

Egentligen vill jag nog ha en pojkvän, hellre än en mobil. Som man dessutom kan prata med i mobilen innan man somnar, om man inte sover ihop. En kille till pojkvän som man kan lita på, och känna sig trygg med. Att gå på bio tillsammans och promenera hand i hand. En kille som man vill visa upp för hela världen att man älskar. Att veta att han har valt mig. Att vi är de lyckligaste, eller ett bland alla andra lyckliga par. Kunna skratta och gråta tillsammans, älska när man är tillsammans och sakna när man är ifrån. Att den man älskar, älskar en tillbaka. Att kunna kämpa för varandra, oavsett vad. Få tillbaka lika mycket som man ger. Känna att man betyder lika mycket för honom som han betyder för en själv. En gång var man en stolt flickvän, som pojkvännen var stolt över. Men inte lika stolt som kärleken, som när den får finnas till. Att så lite kärlek kan betyda så mycket ...  och det i en pojkvän.

Hellre pojkvän än mobil

Äntligen blev vi inte snuvade på vårt dansställe, och vi fick en kväll vi förtjänade. Eller nej, vi förtjänade mer än två killar som visades vara kriminella när de började prata med oss. Den ena som precis kommit ut från fängelset efter en misshandel och den andra som jag pratade med som hade kört rattfull, voltat med bilen och med kompisar som blivit ordentligt skadade. Tydligen väntar han fortfarande på sin dom. Som om vi inte skulle döma? Särskilt när de i stort sett satt och skröt om det. Jag hoppas att han inte får tillbaka körkortet och får ta om det istället. Men jag undrar om det verkligen kommer funka för honom med den där obligatoriska drog och alkohol lektionen, när han redan verkar ha en ganska dålig attityd. Det är sådana som han som får en att tvivla på att lektionen verkligen kan leda till något. Man borde börja med det mycket tidigare i livet, innan man utvecklar en farlig attityd till bilkörning. Men det kanske man redan gör, inte kul att visa barn i tidig ålder bilder för vad sådant kan leda till i och för sig. Dem hade vi kring halsen ett tag, försökte dricka oss omedvetna om dem och gav oss ut på dansgolvet. Jag fick den andra killen på mig som en igel, och tur hade vi när en kompis till M kom dit med sin kompis så att vi kunde rådissa dem genom, att som R sade att vi hade: klädorgie, haha. Kul hade vi, men vi fick inte hela natten på oss som vi brukar ha annars. Men det är skönt att komma hem lite tidigt också. Det värsta med igår var att garderoben inte var öppen för att det var brist på personal, och en annan ursäkt från en annan person var att det är sommar och varmt därmed inga ytterkläder. (!) Dåligt. Blev väldigt varmt att dansa i kavaj. Det roligaste var nästan när jag åkte med bussen till M då en kille som klev av samma station som jag började prata något som jag inte fattade något av. Helt plötsligt säger han att jag borde ha en pojkvän istället för en mobil. Ts! Tänk om det var just en pojkvän som jag hade på tråden. Förstår vad han menar dock, för när jag vände mig om hörde jag att han sade "sexy" innan han försvann. Men visst jag har hellre pojkvän än mobil ... Även om det betyder att man uppoffrar sig för andra killars uppskattande.   

En spontan dag

Konstigt väder som hela veckan har det varit även idag. Vaknade med grått väder, och satte på mig myskläder för att bara sitta inne hela dagen. Men trots mörka moln har det varit hål där solen lyckats titta igenom. Jag och M började prata på msn och fastslog att vi båda två inte skulle göra något speciellt idag och bestämde oss för att träffas ikväll. Något förslag behövdes inte, Debaser var nog vår första gemensamma tanke. Utan någon föraning, förberedelse ska vi alltså ut ikväll, och det gick fort att bli taggad trots att det gått så fort. Klar att åka till henne om en timme och dricka lite vin innan vi forsätter och gör stan farlig, men först middag ute på bakgården med mamma och T. Dessutom strålande sol. Kan en dag bli mer spontan, med en tråkig början ..?

Typiskt mig

Jag är väldigt typisk av mig. Allt typiskt händer mig. Som härom veckan när jag skulle kolla på Hells kitchen som jag hade spelat in. Det första jag tänkte när jag började titta var att det skulle vara ganska otroligt att det, trots att jag hade räknat ut att jag skulle få in hela programmet, skulle vara dead end precis så att man inte får veta vem som vinner. Är det då inte precis det som händer? Jo! Typiskt nog. Eller som igår när jag gjorde sönder cd inmataren till min gamla dator som jag skulle kopiera över en låt ifrån. Bara för att. Det som är fascinerande med mig är att det oftast är ganska otroligt, det som händer mig. Antingen positivt eller negativt, men det är alltid typiskt. Typiskt att det ska hända just mig, men jag tror jag gillar det. Det är ju på sitt sätt och vis ganska förutsägande ...


För dina blåa ögons skull

Jag ska vandra alla vägar
för att se var dom tar slut.
Jag ska pröva mina vingar
från ett berg och sväva ut.

Jag ska plocka strandens stenar
och förvandla dom till guld.
Genom eld och genom vatten
för dina blåa ögons skull.

Följ med dit vindarna bär,
säg att du håller mig kär.
Du ska vila som en fågel min hand.
Följ med till vägarnas slut,
där varje flod rinner ut.
Låt oss gå där inga andra gått förut.

Jag vill fånga alla drömmar
för att skänka dom till dig.
Jag vill lyssna till ditt hjärta
när du ligger tryggt mot mig.

Jag vill ge dig kärlekstecken,
ge dig silver ge dig guld.
Genom eld och genom vatten
för dina blåa ögons skull.

Följ med dit vindarna bär,
säg att du håller mig kär.
Du ska vila som en fågel min hand.
Följ med till vägarnas slut,
där varje flod rinner ut.
Låt oss gå där inga andra gått förut.

Jag ska plocka strandens stenar
och förvandla dom till guld.
Genom eld och genom vatten
för dina blåa ögons skull.

Genom eld och genom vatten
för dina blåa ögons skull.



Jag tror bestämt att han skärmflugit :)

I jakt på en låt

 Jag är så glad. För att jag är så smart, eller rättare sagt tekniskt lagd att jag kan klara av att koppla ihop och få igång en mycket gammal dator som inte borde funka. Det gjorde det inte heller till en början, med en för ny mus. Datorn krävde en sådan där gammal mus som har en rund kontakt och inte en usb kontakt. Trodde inte de fanns längre, men min pappa hittade och tog hem en från sitt jobb. Så äntligen kunde jag sätta på datorn och manöverera den med en mus hjälp. Men det var långsam hjälp, må jag säga. Rörde sig bara några millimeter, så jag drog och drog medan jag hade problem att hitta själva musiken jag var ute efter. Och det ska tilläggas, den musiken var från den tiden jag använde Kazaa som nedladdningsprogam, över sex år sedan vill det säga. Jag hittade alla låtar, och såg att det var precis den listan jag hade fått över till datorn efter den och som jag nu har på cd, men att det av någon anledning var tomrum på en del låtar. Däribland en låt som är helt omöjlig att hitta nu idag, och som jag är i stort behov av. (Kommer nästa inlägg.) När jag väl hade hittat den och lackat satan på musen försökte jag hitta inställningen för den och såg att rörelse stod på lägsta nivån. Det gick snabbt att rättas till, och jag bannade mig själv för att jag inte fattade det på en gång. Den cd:n som jag som sagt har den listan musik på matade jag in i daton, och skulle till att föra över låten på den när det kom upp att cd:n var full och annan info. Så jag tänkte att min andra cd med nyare musik skulle ha mer plats, eller att det av någon mirakulös anledning skulle kunna funka i alla fall. När jag så halvt lutar, halvt går förbi dataskrället för att ta fatt i den som ligger på soffan händer förstås det typiskt otänkbara ... Jag går in i den öppna cdrom enheten och den går såklart sönder, går inte att mata in. Pappa hör nedifrån hur det låter när jag försöker få in den och kommer förstås upp och skäller. Jo tack, jag vet, jag är klantig. Som om inte jag förbannar mig själv mest. Gammal dator, så spela roll ... men inte precis när jag behöver den som mest. Diskett är min nästa enda möljliga tanke. Men som om inte det skulle vara ännu mer gammaldags. Letade upp en i alla fall, men låten fick såklart inte plats på den. Min nästa och sista idé var att skicka låten till mig själv genom att först skicka den till en kompis över msn och sedan få tillbaka den till min andra dator. Sagt och gjort, tur att internet funkade även på den gamla datorn. Annars hade det varit kört. Men nu har jag låten! =D Efter att både ha jävlats med mig själv och tackat för att jag kunnat klara av det. Tur att låten funkade sen ...  


Klipp till, och voilá en förändring

Som en ny person har jag gått ut från frisörsalongen, och det positivt, de senaste två gångerna mitt hår fått sig ett lyft. Farligt dyrt är det inte för att vara en sådan lyx. Det är ett riktigt klipp det! Frisören gör det, och det gör verkligen min! Han är för bra för att vara sann helt enkelt. Han hade inte glömt mig sedan förra gången heller, vilket var lite kul. Man sitter bara och njuter av hans händer, som är snabba och vet vad de gör. Bra på att massera och tvätta är de också. När man får produkter ingnuggat i håret som luktar gott av sådant som man bara får av frisören, vet man att man sitter hos frisören. När han hade kammat fram luggen kunde jag utan att bli allt för tagen på bar gärning betrakta honom och det han gjorde. Jag var lite nyfiken på vad hans tatuering som han bar på ena underarmen betydde, men vågade inte fråga. Fast man kanske vill prata så vill man inte störa honom i hans arbete. Fokuserad och ordentlig, men framförallt duktig är han på det han gör. Den mannen är fantastisk. Liksom förra gången tyckte jag att han gott kunde ta lite mer, fastän jag då sade att jag ville ha kvar längd. Idag var jag mer frikostig dock, och gav honom ännu mer fria händer och ville att han skulle komma med någon kul idé. Förändring som sagt, sade jag, ville jag se. Och det gjorde han. Han fick försäkra mig om att vi kan ta ännu mer nästa gång jag kommer, självklart gör jag det ;) Det är allt för lätt att vilja kapa av mer, när man väl har börjat. Det är som med en grop som inte är en grop ju mindre man tar. Men till slut har man ju inget hår kvar på huvudet. Lätt på foten hängde jag kvar i centrum och provade kläder, shoppade mig en tröja med musse och mimmi tryck på från Mango och införskaffade en present till min pappa som fyller år på söndag. Till slut unnade jag mig en marängsviss från McDonalds och begav mig hemåt. Turen var på min sida även där, då det var en ganska så folktom buss. Skönt det! Men den där marängsvissen, lite god, men den var inte värd sina tjugo kronor ...


Redo för saxen

Ett snabbt telefonsamtal och jag har redan tid klockan tre idag för klippning. Härligt! Vad gör man inte för sin frisör? Eller vad gör inte frisören för sin kund ..? Helgullig, han Ibbe - som blivit den enda som får sätta händerna i mitt hår. Han skulle till och med dra av tid från sin lunch, då han tydligen inte var så hungrig idag sade han. Haha. Lite på glatt humör nu, absolut. Förändring, ja tack. Får se om han kommenterar min i och för sig inte så jättemarkanta utväxt, som han gjorde förra gången. Nytvättat är håret i alla fall, redo för saxen ...

Mycket mer än vad man tror

Jag känner mig verkligen nedbruten, som om jag vore fysiskt deprimerad. Men framförallt är jag chockad över att man kan bli så påfrestad av en relation till en person. Hur en annan människa kan ha så mycket inflytande på en, oavsett vad man i sinnet bestämmer sig för vad man känner och hur man ställer sig till den personen. Jag har litat, trott och hoppats på att det skulle kunna förändrats, och det är det enda man kan fortsätta göra. När man trots, eller kanske tack vare det, kommer till en punkt där det inte längre handlar om självförtroende att bryta sig loss, vilket man nog kan uppbåda från sin svaghet om man vill, spelar inget och allt roll. Då är det som svart och vitt vad som är okej eller inte. Det man kan lära sig är att en person är inte någon utan sin person. Hur den människan lever, hur hon mår, vad den gör, alla hennes värderingar och val, tankar och uttalanden - det påverkar en. Mycket mer än vad man tror ...


Spännande

Jag börjar drömma nu igen, så som jag gjorde i fjol vid den här tiden. Oro och nyfikenhet, vad det kommer vara för sorts människor - både ris och ros - liksom i det förra årets drömmar så besöker både bekanta och obekanta ansikten mig. Inatt var det en kompis från dagis / lågstadiet och en annan från gymnasiet som kände varann av en slump och som kom på bussen som jag åkte med. Gamla och nya kompisar som jag för precis ett år sedan inte visste fanns, finns nu även i mina drömmar. En hel drös med killar som jag kände igen vissa av, och andra som jag i fantasin trodde var en del av min nya klass. Till och med en tjej, från den nu obligatoriska drog - och alkohol lektionen för att få körkort, som jag var på i veckan, var med i min dröm och blev av bara ett ögonkast tillsammans med en av dessa killar som jag kände igen. Mitt i allt dyker dessutom Danny deVito upp, och ger ett osäkert intryck av en sanning som har bleknat bort med drömmen. Hur som helst vet jag nu vad och varför, och att det egentligen inte spelar någon roll. Jag vet ju ändå att det trots farhågor och förväntningar kommer bli mer än man trott. Att det kan komma att bli det bästa man gjort. Spännande är ordet ...   

Innedag oavsett uteväder

Vilken helomvändning! Också idag vakande jag två gånger, av samma skäl som förra gången att jag vaknade borta. Då var det morgonsol och dagen hade knappt börjat. När jag vaknade ett par timmar senare igen var det av ett högt och bestämt muller. Det var åska utan nåd, det! Regnet föll även det, och jag kände mig faktiskt lättad. Att det äntligen kom en urladdning av två veckors bestående värme. Trodde att jag skulle kunna mysa till mig med kläder (det finns ju inga mysiga lätta kläder!) och få rätt att stanna inne idag, men fort har det nu blivit varmt igen. Men det får en också att stanna inne trots allt. Har inga kompisar här hemma att gå o bada med längre ... Ska försöka vara lite nyttig och städa igenom lite papper. Se en av två inspelade filmer, som jag inte tagit mig tid till att titta på. Kanske också våga ringa och boka en dubbel körlektion. För nu ska jag ta mig fan ha kortet ...

Filmdagbok del 10

5/6 Eight below
6/6 Det som ingen vet, Big Stan
13/6 Hitta Nemo, Cool men, Transporter 2
20/6 The proposal, Vi hade i alla fall tur med vädret igen
21/6 James Bond - Quantom of solace
26/6 Johan Falk - Gruppen för särskilda insatser
27/6 Taken
28/6 Bedtime storys

R.I.P Michael Jackson

Visst känns det lite konstigt att Michael Jackson inte lever längre? Fastän jag inte var ett riktigt fan av honom (även om jag tycker om hans låtar), så känns det på något sätt ... Konstigt, var ordet. Han kommer självklart leva vidare i musiken, som kommer vara för evigt. Den lär inte glömmas bort på mycket länge, om någonsin ... Han var störst helt enkelt, mannen som var vuxen som liten och barnslig som stor. Sorgligt att han blev så misstolkad som pedofil, när han i själva verket älskade barn och gjorde allt för att få vara som en av dem. Jag kommer ihåg första gången jag såg videon av Thriller, det var i skolan i mellanstadiet, och tyckte den var jätteläskig. Skulle kunna nämna många favoriter av hans låtar, men vissa är i alla fall Man in the mirror, Bad, You are not alone, Leave me alone, Black and white och Billie Jean. Nu gjorde jag ju det i alla fall ...