Vinter i hjärtat

En riktig höstdag idag. Grå och mörk. Regn. Ändå ganska mysigt med sådana dagar. Om våren står för längtan står höst för eftertanke. Våren är ljus och full av förväntan medan hösten ger en tid till att minnas och se fram emot till den riktiga snötäckta vintern då man ska kura ihop sig ännu mer inom sig. Skapa värme framföralllt, oavsett hur man gör det ska värmen finnas där. På sätt och vis är det nästan mer varmt om vintern än när det är sommar. Då är ju värmen redan given...

Du från Polen, Titta hit!

Hej. Tack för kommentaren på min blogg! Är lite fundersam när jag såg att den kom från Polen... En polack som kan läsa en blogg på svenska? Så jag antar att det inte blir några svårigheter att svara mig ;) Skriv gärna tillbaka...är nyfiken... 

Självbiografi?

Jag ska inte fastna i skrivandets träsk, men måste återigen få göra mig hörd inför mig själv. Dagböcker som sagt... Gick tillbaka i arkivet och påminde mig om att jag visst hade skrivit om dagböcker förut. Två inlägg plus den första, inledande till bloggen. Kul att se sitt eget språk och känna igen sig i det. Jag försöker vara observant i det jag skriver så att jag kan känna igen och ha det i baktanke när jag är i action. Eller kanske är det fel, det sanna sitter ju i flödet och inte bara i det tekniska och genomtänkta. Men jag är ju det jag tänker... Hm, kenpigt. Det är väl en blandning, så länge det inte blir något annat. Bloggen kan hur som helst inte vara annat än hundra procent jag. Om det är något jag ska skriva i självbiografisk form så måste det nästan utgå från bloggen. Ja, jag tänker och tänker...och ifrågasätter. Varför skriva en självbiografi? Vad är det som gör att en självbiografi är en självbiografi? Hur vill jag att den ska se ut? Hur ska jag få det att se ut på ett sätt som jag inte själv har en klar uppfattning om? Kan jag ändå börja? Var ska man börja; från födseln, mitten eller slutet? Kanske blir det något, kanske inte... 

Forgetmenot

Ibland får jag frågan varför min blogg heter forgetmenot. Och hm, ärligt talat vet jag det inte själv. Forgetmenot=förgätmigej. Glöm mig inte. Det var det första som kom till mig när jag skulle döpa min blogg. Det är ingen begäran. Snarare en djupt rotad, outtalad önskan, som så dock har sin existens genom min blogg. Dessutom är det en blomma, min favoritblomma. Det är den just för sitt namn och sin blåa färg (min favoritfärg). Jag kände dock ett behov av att veta lite mer om den blomma som jag inte förstod varför hade kommit att bli min favoriblomma. Så nu vet jag att enligt legenden var en riddare ute med sin fästmö, under medeltiden, på promenad utmed en flod och plockade en bukett förgätmigejer för att kunna ge henne som en symbol för sin kärlek. Rustningen han hade på sig var så tung att han föll ner i vattnet och drunknade. Han hann kasta upp buketten till henne och ropade "förgät mig ej". Blomman är förknippad av romantik och tragiska öden och är ett tecken på trohet och evig kärlek. Fanns den vetskapen hos mig redan innan jag läste om det, eller varför har en blomma med den betydelsen blivit min favorit...? Hur man väljer att tolka orsaken till varför min blogg heter som den gör är upp till var och en.

                                                                                                                                                                 image7


Såklart övernaturligt skrämmer...

...det övergår männsikans förnuft.

Saw går på teve nu, kanal 5. Hm, rekommendera eller inte är frågan... Inte för känsliga tittare i alla fall. Även jag blir lite illamående när jag ser det. Vågar inte riktigt se det som det är nu. Man ska nog helst se den tillsammans med någon. Spelar hur som helst in den. Jag vet att jag har bloggat om det förut, men har inte orken att leta upp det i arkivet nu. Bra är den i alla fall, även om det är sjukt. Den första tanken som pluppade upp i mig när jag såg i tidningen att den skulle komma ikväll var trots allt jubel. Om den första går nu kommer väl antagligen den andra och kanske till och med den tredje så smånigom visas i teve. Den fjärde är ju på uppgång på biograferna om ett par månader. Jag tror jag ska bespara mig det besöket. Bara för det kommer jag nu exakt att jag bloggade om detta ämne för ett tag sedan. Att den fjärde filmen skulle handla om tortyrporr och att jag på något underligt vis drömde om det i förväg. Och där kommer min egentliga orsak till varför jag bloggar nu ikväll. Jag kom så pass att påminnas om min förmåga att "veta" saker, som jag kallar det. (Vilket jag också bloggat om en gång förut.) Och det kan verkligen skrämma slag på mig. Att det finns något utanför min kontroll som styr mig och mina tankar. Det finns mycket mer än det vi ser. Det har jag verkligen fått bevis för om jag någonsin tvivlat på det. Jag begär absolut inte att någon annan ska tro mig, men det är synd om de som inte vill tro eller kan uppleva utomkroppsliga fenomen.

MSN, ett vapen som skyddar eller skadar?

Visst är MSN ett bra sätt att hålla kontakt med kompisar och vänner. Det är förmodligen lättare att prata med folk och lära känna dem genom chatt. Men då finns det risk att man sedan inte har lika bra kontakt i "verkligheten", vilket jag själv råkat ut för. Att msn har förstört den riktiga relationen man vill ha. Visserligen behöver det inte bli så, men risken finns tydligen. Det är jag ett bevis på... Det finns ju också dom som bara är chattkompisar. Som man inte träffat i verkligheten. Men jo, jag har en bra kompis som jag från början lärde känna på funplanets chatt. Det är skönt när man är helt ny med någon. Man kan verkligen inte förlora något på att vara helt ärlig och öppen, och varför inte vara det? Man kanske ändå aldrig ses. Hur som helst så är väl msn ett bra kommunikationssätt. Även om det kan bli många feltolkningar, trots smileysar. Även det är jag ett levande bevis för då jag kan vara (och faktiskt vilja vara, då jag kan försvara mig och säga att jag visst inte menade just så, utan så) dubbeltydig och motsägelsefull. Så jag vet ärligt talat inte vad jag ska tycka om det ibland. Gillar nog bättre att ha en person framför mig när jag pratar med en, även om det är lättare att gömma sig bakom ord ibland.  

Tro på vansinnet

Kossor eller inte, något är det i alla fall... Jag låg vaken till över två innan jag bestämde mig för att svälja en stilnoct. Somnade jag för det? Nej. Eller jo, kroppen gör alltid det men jag? Nej. Jag är väl helt enkelt ett hopplöst fall för sömnen. Istället ligger man där och ser hur mörkret får liv. Skuggor i mörkret som tycks sträcka sig efter mig. Jag räcker ut en hand för att det ska nå mig, så att jag kan röra vid det. Jag vet ju vad jag ser, fastän jag vet att jag hallucinerar, så något måste det vara. Något odefinierbart som man bara kan kalla "det". När jag såväl möter upp på halva vägen drar det sig tillbaka, som om jag inte får känna på det. Att det skulle innebära att det där oförklarliga får bevis för sin existens. Plötsligt slår det mig, (observera att jag inte befinner mig sovandes, inte heller vaken), att psykiskt sjuka kanske inte är så sjuka som man tror. Det är deras verklighet. Det de ser, vet eller hör är ju trots allt verkligt för dem, även om inte andra har förmågan att dela det med dem. Vansinnigt eller inte... Det finns trots allt.


Känsla

Så har man vaknat upp till ännu en dag. Påverkad av nattens drömmar. Igår var jag på ett humör som jag inte vet vad jag ska kalla det. Har läst ännu mer i gamla dagböcker, nu uppe till när jag började gymnasiet. Det var intressant. Jag kommer inte ens ihåg att jag fortfarande skrev då. Jag slutade tydligen på sommaren innan andra året skulle börja. Är nästan besviken på mig själv. Hade varit kul, nödvändigt att läsa om det som var då på hösten och framåt. Visst gör det ont att läsa, när jag dessutom vet vad som finns bakom orden. Men nog nyttigt att bara läsa utan att känna, även om det är hårt. Har kommit på saker som jag inte visste fanns redan från början i gymnasiet. Åh, jag vill veta vad jag hade skrivit då utan att minnas hur jag kände. Kanske jag borde börja skriva dagbok igen. Kom på mig själv att faktiskt göra det i förra veckan när jag irriterade mig på mamma och något hon sade. Det behöver inte betyda att jag skriver varenda dag, men att jag kan gå tillbaka och läsa hur jag tyckte och kände när jag var i känslan. Eller så kanske man ska skriva varje dag, för att kunna se utvecklingen hos sig själv från dag till dag. Det var nog det mest intressanta att läsa. Att jag faktiskt skrev varje dag om dagarna i skolan. Varför slutade jag!? Att skriva handlar mest om att man har något att berätta. I alla fall när jag bloggar. Därför känner jag inte skuld när jag inte skriver varje dag. Jag har helt enkelt inget att berätta, om jag inte babblar... Skriva, att berätta - att tro på det man skriver, hålla fast vid det. En livhank. Läsa det man skrivit och se vad orden egentligen säger. Tillbaka till idag..! Jag drömde om vissa betydelsefulla men helt olika personer för mig i natt vilket höll ihop mig och inte skapade mig till ett humör där jag är fast i ett skede. Med andra ord, personer från då till nu. Jag är varken förbannad på det förflutna eller nuet för tillfället. Skönt!  

Do you believe in loneliness

I used to try
to set aside
some time for being lonely

So many times
I prayed to find
someone like you to hold me

All I know is that when I think of you
I'm not alone
I just simply close my eyes
And sing my song
and I am home
Loving where I belong

Do you believe in loneliness?
I do now
That's where I found you and I'll never let you go
When all I knew was loneliness
there you were
With you around
who's lonely now?

I feared the night
But now it's mine
'Cause something's out there for me

Let's take our time
I'm satisfied
With having you to own me

All I know is that when I think of you
I'm not alone
I just simply close my eyes
And sing my song
And I am home
Loving where I belong

Do you believe in loneliness?
I do know
That's where I found you and I'll never let you go
When I all knew was loneliness
there you were
With you around
who's lonely now?

Do you believe in loneliness?


Mmmarc Anthony

Så underbart! Sensuellt! Han är mest spelad här hos mig och gör det lite mindre ensamt. My baby you, Love is all, Do you believe in loneliness och When I dream at night är grymt underbara. I den ordningen har jag spelat nu två gånger med flera andra låtar innan. Nu ska jag själv bege mig till sängen och drömma...

I only feel alive, when I dream at night....

I desperationens hetta...

...brinner jag upp!
Ingen vill ju ha mig. Inte Molkom! Inte Åre! Ingen!
Är jag inte värd något alls?

Vem gråter?

Himlen öppnade sig rejält idag. Släppte ut alla sina sorger. Härligt! Men å så kallt. Nu är hösten verkligen här, och allt jag har kvar är minnen, bilder av sommaren. Mitt i kylan skulle jag till V-by för att släppa ut mina egna sorger. Händerna mådde då inte bra av det. Inte mina lungor heller. Dessutom är det mycket jobbigare att cykla dit än att tillbaka igen. Uppförsbacke och nerförsbacke finns båda två vare sig man åker till eller ifrån, men var de är utmarkerade gör skillnad. Jag gick till optikern för att rätta till mina glasögon och han butiksägaren var ensam där när jag kom in. Jag var oförsiktig nog att vara fumlig när jag skulle ta upp dom ur fodralet och han tillrättavisade mig direkt att vara mer försiktig. Jag är försiktig, det är jag. Kände mig bara, konstigt nog, nervös. Har ju varit där flera gånger. Han hjälpte mig mest och bäst med mina glasögon, så jag känner mig tryggad när han har att göra med dom. Vi känner nästan varann nu. Eller han känner till mig. Han frågade mig idag vad jag håller på med, om jag jobbar eller pluggar. Jag sade att jag söker jobb. Han fortsatte med att fråga vad jag ville göra och jag berättade då att jag väntar på svar från Åre. Han började då tala om att han kände några som har barn som hade varit där. Sedan ringde telefonen och vi bytte pengar i tysthet. Det slutade dock med att han ursäktade sig när han hade lagt på och avrundade det med "lycka till med Åre."  En mysig liten man, muskulös är han också, haha. Det är något speciellt med hjälpsamma, snälla män. Det var likadant med en man på arbetsförmedlingen som kom fram till mig och frågade vad jag väntade på. På honom såklart. Eller någon som kunde hjälpa mig, så att jag skulle få träffa min handläggare. Beklagade mig inför honom att jag var orolig för att jag hade blivit utskriven från ams och han sade då till mig att vänta på en annan, eftersom min egen handläggare var sjuk. När jag sedan kom ut igen var han i närheten och frågade hur det gick, om jag hade blivit utskriven. Tack och lov inte. Jag skrämde nog upp honom lite när jag av misstag sade att jag hade blivit det. Han blev lika lättad som jag. Godhet, som sagt. Eller mänsklighet, snarare. "Lycka till med Åre" fastnade verkligen på mig. Det var det bästa någon sagt till mig på länge. För visst behöver man ett lycka till mer än man behöver andras tummar, hopp på att det går vägen. Det ger mer. Och att det kommer från någon man inte trodde det skulle komma ifrån. Sedan frös jag inte lika mycket som på dit vägen när jag skulle bege mig hemåt, fastän jag cyklade i regn. Hoppas jag inte blir sjuk. Måste vara frisk under de närmaste tjugo dagarna...


Denna dagen ett liv

Den här dagen har gått fort. Vaknade vid halv elva nästan och stack sedan till stan med mamma runt tolv. Vi fastnade inne på Zara ganska länge när vi skulle prova lite kläder. Jag blev ganska fascinerad av en topp och en klänning med likadana ärmar som såg ut att sitta fast över själva toppen/klänningen. Men när jag väl provade dem var det inte lika snyggt längre. Så fick gå tomhänt därifrån medan mamma köpte sig en kostym. Jag köpte däremot en grå stickad mössa uppe på Åhlens city för 400. Kookai. Väldigt snygg och varm att ha i vinter. Speciellt om jag ska till Åre. Bara det inte blir 40 minus grader, då får man väl ha dubbla lager... I Kungsträdgården hade svenska favoriter en konsert. När vi hade köpt oss en glass stod Danny på scenen och efter honom sjöng Shirley Clamp sin nya singel. Det är verkligen på tiden. Varför ska det ta ett helt år att skriva låtar till en skiva? Då är det väl förhoppningsvis bra låtar också. Nu ska jag avsluta dagen hos min mormor och morfar för att träffa min morbror och kusin.