Broarna i Madison County

Regi: Clint Eastwood
Manus: Richard LaGravenese
Skådespelare: Clint Eastwood, Meryl Streep m.fl.
 
Den här filmen är en riktig klassiker och lovestory tillika en gråtfest! 
 
Två vuxna syskon möts för att skriva på dödsboet för deras mamma och förstår inte hennes sista önskan om att bli kremerad och utsläppt över en av de övertäckta broarna i trakten. Men när de hittar hennes gamla dagböcker och börjar börjar läsa i dem vecklas en helt ny bild av deras mamma upp, samt en fyra dagars intensiv kärlekshistoria som kommer påverka även deras egna livsval i slutändan.
 
Fransesca (Streep) bor med sin familj i Madison County, Iowa. Barnen har blivit stora och mannen tar henne för givet. Hon ser till att det finns mat på bordet men ingen varken pratar med henne eller ser på henne, så som hon hade önskat. När familjen åker bort över några dagar kommer fotografen Robert slumpmässigt körandes förbi hennes hus då han kört vilse. Hon följer med och visar vägen till en av traktens övertäckta broar som han har fått i uppdrag av National Geographic att fotografera. Dagen slutar med att hon bjuder hem honom på middag. Hon får höra om alla hans äventyr och resmål som fotograf och lever upp då hon får hans bekräftelse. Snart kommer familjen komma hem igen och valet står mellan att följa med honom eller stanna kvar som den goda frun och modern.  
 
Jag älskar den här filmen som är en av de allra bästa jag vet. Den är fruktansvärt sorglig men ändå så fantastisk i hela sitt utförande. Med enkla medel byggs deras förhållande sakta men säkert upp och man känner för dem båda två. Temat innefattar de livsval man gör och hur de påverkar en. Men som Robert själv säger så är förändring det enda man kan räkna med och att det ju finns en tröst i det. Det är en stark film som berör och som man inte kan missa! 

(null)



Filmdagbok del 163

1/4 The night house 5/10
4/4 Widows 5/10, The army of thieves 5/10
6/4 Ruva 8/10
8/4 Deep water 7/10
10/4 Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter 4/10
15/4 Britt-Marie var här 5/10
16/4 Midvinterblod 5/10
17/4 Trollkarlen från Oz 7/10, The privilegie 6/10
18/4 The northman 8/10
27/4 Return of Oz 5/10
30/4 Eyes shut 4/10, Lake Alice 3/10