Wonder boys

Mja, ganska bra film. Bra skådespelare. Underhållande. Höll dock på att somna i mitten någonstans men bra repliker, en del skratt och att det handlade om författarskap höll intresset uppe för handlingen och hur det skulle gå.

Vad handlar den om, din bok?
Jag vet inte.
Han kan inte formulera i ord det som han tänker på.
Vet du inte? Du måste ju veta vad den handlar om, varför har du annars skrivit den?
Jag kunde inte sluta.

Haha, det och mycket annat. Är inte helt säker på ordföljden i dn tredje meningen, men poängen är väl ganska klar? Och visst är det sant. Man kan inte sluta, inte när man vet vad det är man vill få ut men som man inte vill eller hinner tänka på utan bara flödar ut i fingrarna istället. Det är sen när man har skrivit som man kan gå tillbaka och läsa, och då vet man att det är guld man har fått fram. Ibland kanske man måste vaska bort sandkornen ur det, men annars så rent och äkta... Bara för det är det precis så för mig just nu i detta ögonblick. Varför tänka så mycket? Man borde låta sig flyta med mycket mer. För vad spelar det för roll om man tänker på framtiden sitt öde, om det ändå finns där och kommer när det är dags? Som sagt, inte bry sig - inte bli besviken, får jag då inte veta att det var någon som hade lämnat Molkom? Jo. Jag tänker inte spekulera, tänka eller hoppas. I'm gonna flow!

Behöver alla tummar jag kan få

Första steget är taget!
Hjälp... Tänk om jag inte gjort tillräckligt? Om jag borde ändra eller lägga till något, för jag tror att möjligheten finns att göra det. Varför vill jag jobba just i Åre? Vad förväntar jag mig av tjänsten? Och berätta om mig själv... Den var lättast att svara på. Gillar film, böcker o skriva. Tränar på gym och gillar att hålla igång. Gillar äventyr. (Borde väl vara a och o om man vill till Åre.) Är även en grubblare och lever mycket uppe i hjärnan när jag drömmer mig bort. Åre bevisade för mig att drömmar kan uppfyllas. Så varför skulle jag inte vilja dit? Mitt motto är att göra det man älskar och älska det man gör. (Kan ju inte bli mindre fel då.)
Men vad förväntar de sig egentligen, att man ska ha bra svar eller att ge av sig själv? Går de efter personlighet? Jag håller alla mina tummar, har inte mycket mer att förlora. Fast så tänkte jag i och för sig när jag väntade på svar från Molkom. Har jag fått nåt svar? Nej. Idioter! Höra av sig om det skulle bli en plats ledig, jovisst. Nu har det ju ändå gått två veckor. Jag får ge upp. 
Man kanske inte ska hoppas för mycket. Man blir ju bara besviken. Men vilja och hopp, det måste man ha. Göra det man man älskar - man måste vilja något för att kunna satsa på att få göra det. Jag kan inte söka jobb eller göra något överhuvudtaget om jag verkligen inte vill. Jag vill kunna ge 100 procent. Ska man göra något ska det gå på helfart och inte den halva. Då kan det lika gärna kvitta.

Det ska va gött o leva, annars kan det kvitta
Fint o leva, annars kan det kvitta

Lätt o leva, annars kan det kvitta
Spring inte runt och vela, då sabbar du det hela
Det ska va gött o leva!

Hittar inte ut

Jag har fastnat i mitt eget nät. När vet man att det man skapar är rätt? Det ska kännas rätt, ja. Men om man har flera alternativ som känns bra på olika sätt..? Hur ska man lära känna sina karaktärer man skapar? Måste man känna dem redan från början eller kan man skapa dem medan man bygger en historia runt omkring dem? Ska man bygga upp en historia utifrån människorna eller lära känna människorna genom historien? Behöver inspiration...


En bok utan dess like

Inte vilken bok som helst, som sagt. Bortom stjärnan heter den och är skriven av Elisabeth Nemert, men som lika gärna kunde ha varit skriven av mig. För jo, det är en bok som inte är en bok. Det är en självbekräftelse, för mig. Visserligen är jag inte Sofia som boken handlar om, men jag är ändå en Sofia och jag har mina drömmar, mitt öde. Trots att det är en svensk författare som skrivit boken utspelar sig historien långt bak i tiden, då Jesus levde och dog. Sofia blev till den dag då Jesus föddes under en starkt, lysande stjärna som också den föddes på samma gång. Den kommer komma att bli en ledstjärna över Sofia och hennes förutbestämda liv. Hon föds som herdedotter i en svår tid, men att hon är den hon är gör att hon går sin egen väg och förflyttas från Betlehem, via Alexandria till Rom. En otrolig, innehållsrik berättelse som bär med sig sorg, glädje och hopp. För hon har en dröm, en återkommande dröm som handlar om att hon går upp för en bred marmortrappa till ett palats, iklädd en lång klänning i smaragdgrönt och guld med håret uppsatt högt på huvudet och smycken runt halsen, när hon plötsligt får syn på en siluett ev en man, den man som hon vet med hela sitt väsen att han är den hon väntat på i hela sitt liv. Han som kommer förändra hennes liv för evigt. Men det är som sagt bara en dröm. Men vad lever man för, om inte drömmar? Självbekräftande bok, ja. Sofia - den visa. Insikter. Drömmar, hopp. Förutbestämt liv. Behöver jag säga mer?

1/8 ålänning är jag minsann

Denna vecka på Åland har bestått av sol/bad, en bok utan dess like, bortrensat sjögräs, kreativitet i hur man skapar konst av blålera och en galakonsert. En konsert där Ålands rikaste man, Anders Wiklöf, byggt sig en egen tennisarena men som nu förvandlades till en galahall. Nog främst för att han är bästis med Björn Borg kan jag tro. Plus att alla intäkter som gick till galan går till välgörenhet för att rädda Östersjön, Östersjöfonden. Först slänga ut massa pengar på en arena som kan ta 2000 personer och sedan ge alla intäkter till Östersjön är verkligen en insats, en hjälte i mångas ögon.

Artisterna som uppträdde är Ålands bästa, där majoriteten av dem dessutom var med i musikalteatern Katrina, gjorde självklart ingen vinst heller på att ställa upp. De får ju berömmelse, och det är väl viktigt nog för dem. Speciellt för Jenny Carlstedt som tog hem det första Sally Salminen-priset. Sally, min mormors moster, som skrev Katrina för länge länge sen. Hon skulle fylla 100 år i fjol.

De är verkligen i världsklass, artisterna. Vanligtvis är jag inte ett stort fan av opera, men när det väl gäller kan det inte vara mer självklart. Det är som en smekning för själen. Men då ska de vara bra också. Jenny Carlstedt hade jag lite svårt för även om hon sjunger jättebra, just för att hon har en dov röst, är mezzosopran. Annika Sjölund och Therese Karlsson, båda två sopran -  var båda med i Katrina och har verkligen änglaröster.

När vi satt och lyssnade i lördags kunde jag inte undgå att höra att när några som satt bakom mig sade att Annika Sjölund inte verkar färdig. Hur vågar dem?!? De har verkligen inte sett Katrina. Och hon hade förstås inte hunnit sjunga sin solo Sömngångerskan av Bellini. Då fick de allt äta upp sina ord. Mikael Fagerholm (tenor) var även han med i Katrina och var underbar när han sjöng Chess och sedan O sole mio med två andra tenorer. Med dem fick han ta emot stående applåder, och det var de verkligen värda - allihopa. Sorgligt nog kom aldrig Björn Blomqvist (bas) då han hade fått allvarliga skador i hjärt/magtrakten. Hoppas verkligen att han överlever och kan behålla sin sångröst. Det finns helt enkelt inte en röst som hans.

Kommer Katrina tillbaka (vilket den måste) måste de ursprungliga artisterna vara kvar. Därmed han som Kapten Nordqvist. Det är ju hans klack, och ingen annans! som de bor på i Sally Salminens berättelse om Katrina som gifte sig med en ålänning som hon trodde hade en lyxiös villa som istället visades vara ett torp. Den är värd att läsas! Och att se framförallt, med musik som huvudnummer! Sorglig historia. Hoppas med alla mina sinnen att Katrina kan sättas upp igen. Problemet är plats, scenen, eftersom det förr om åren bara var en provisorisk scen som rivdes efter att det hade spelat i en vecka. Det tar alldeles för mycket pengar att göra om det, men vad vore då inte bättre än Anders Wiklöfs arena? Därför har min morfar varit inställd på att kontakta honom och dra upp idén med honom. Men hur få kontakt med honom..? 

Det absoluta konstiga var att när vi idag skulle åka hem och stannade till i Mariehamn för att äta en bit innan båten gick, kom en ensam man för att inta en måltid av soppa och sallad och satte sig bakom oss (mig, eftersom jag satt med ryggen till). Jag hörde då morfar heja på honom och undrade varför han lät så konstig. Under samtalets gång blev det mer klart att det var Anders Wiklöf som satt bakom mig och pratade med min morfar som om han var en gammal kompis till honom. Snacka om morfar var salig. Det kan inte vara mer än ödet som följer sin gilla gång. Det är som gjort att Katrina kommer tillbaka. De var självklart inte för ivriga att börja skryta om Katrina men något nämndes och jag hoppas verkligen att han kan komma på den idén själv, som vi fått. Mycket gullig man, och väldigt medmänsklig. Ska jag ha en mentor vill jag ha en man som han. Han kan inte vara mer god i mina ögon. När han sedan skakade hand med mormor och morfar fick jag en klapp på axeln och ett "ha det bra". Jag fick en klapp på axeln av Ålands rikaste (nog givmildaste) man.


Bilder som är för evigt

För att kunna återvända till som sagt, när mörkret faller på eller smyger sig upp inifrån när man minst anar det:


                                             
Lovely beachday                             Sweet happiness                        "katten Gustav"
                                                                

Blue Water

Water var verkligen en bra film. Jag förstår varför den blev oscarsnominerad. Tyvärr har jag inte hittat så många rescensioner som jag förväntade mig av den när jag googlade om den. Varför rescenserar man inte en så här bra fim? Den borde ha fått sin oscar. Framförallt den lilla flickan, Chuyia som hon heter i filmen. Hon som med sina åtta år blir änka och hamnar i ett ashram, där alla änkor bor tillsammans i celibat. Änkorna har dock  tre val enligt de indiska skrifterna; låta sig brännas på bål med sin döda man, dra sig undan för att leva i celibat med andra änkor eller att gifta sig med sin dödas man yngre bror. Filmen utspelas 1938 men det är trots allt även samma öden som råder idag. Att det är så grymt att man bränner kvinnorna med sina döda män vet jag inte om man verkligen gör. Förhoppningsvis inte. Varför vill man det? I filmen görs det också klart att det finns en ny lag som säger att man får gifta om sig. Men det har sina konsekvenser. En stark film som sagt, otroligt bra spelat av den lilla flickan. Filmat i en blå ton rätt igenom, sad blues. Den får mig att tänka på En geishas memoarer, som jag också tyckte om väldigt mycket. Man lär sig mycket av andra kulturer och dessa öden...


Please remember me

Man blir ju riktigt förbannad, både på sig själv och hela blogg.se när man skrivit ett inlägg och just ska till att publicera när det visar sig att man inte längre är inloggad. Har man dessutom inte noterat att man skrivit en rubrik till inlägget försvinner det helt. Har man däremot en rubrik finns det kvar fast som opublicerat. Mycket irriterande om man suttit och knepat med ord ett tag. Igårkväll satt jag här och spelade countrymusik i takt med hjärtat. Väldigt lugnt men tjockt. Jag kunde alltså inte bli så arg som jag ville bli. Det är först som nu jag reagerar på det som hände. Hur som helst vill jag hylla countrymusik för sina texter, historier och som ändå har sina melodier, vilket gör det till bra musik helt enkelt. Lyssna bara på Please remember me och Somebody must be praying for me med Tim McGraw. Att han dessutom har en skön röst förhöjer känslan. En känsla av tröst, samhörighet. Fann honom och hans låtar för två år sedan, strax efter det att jag hade skärmflugit. Just för att den första låten jag hörde var Live like you were dying. "I went skydiving..." På samma gång vill jag passa på att ge det tipset att gå in på www.lyrics007.com och söka på låttexter till vilken artist och låt man vill. Man får då också en lista på liknande låtar som den och kan på det sättet öka på sin idollista.

Remember me when you're out walking
when the snow falls high outside your door
Late at night when you're not sleeping
And moonlight falls across your floor
when I can't hurt you anymore
You'll find a better love
Strong as it ever was
Deep as the river runs
Warm as the morning sun
Please remember me

Kläder för alla väder

Det blir allt mörkare och svalare kvällar för var dag som går. Lite vemodigt. Varifrån ska man då finna värme? Inifrån? Mja, ur minnen från forna sommardagar på stranden då man knappt kunde stå ut med stekande sol. Man ska inte klaga, säger man ju. Men vad är värst isande kyla eller stekande hetta? Jag måste nog ändå säga hetta. Den kan man ju inte komma ifrån, inte ens i skugga om det är i värsta laget. Då gäller det fläkt och vind. Men isande kyla kan man ju ändå stänga ute om man klär på sig varmt. Det finns ju inga dåliga väder, bara dåliga kläder! Som Tjorvens pappa säger i Salkråkan. Men värme är fortfarande värme oavsett hur lite kläder man har på sig. Och man kan ju inte gå runt spritt språngande. Hur skulle det se ut..? På tal om kyla hoppas jag få positivt svar från Åre, om inte Molkom vill ha mig förstås. Då får jag nog räkna med ganska många minusgrader. Sist jag var där var det - 25°C. Man måste helt enkelt anpassa sig. Om det stiger över (under) minus 30 vet jag inte hur det går. Bra, förhoppningsvis! Den som lever får se...

Hehe

I och med min lilla formulering "att må ärligt illa" från förra inlägget kom jag att tänka på Sommarkrysset från igår. När Gry skulle ringa upp personer för att få höra roliga historier kom ändå den roligaste kommentaren från henne. Tyckte i alla fall jag.

Första personen:

Är det varmt där du står?
Nej.
Ställ dig då i ett hörn, där är det alltid 90° C.

Gry skrattar.

Andra personen:

Säg ett annat ord för navel. Det är också en ort i Dalarna...
Malung?
Ludd-vika!

Gry skrattar högt: Den där var rolig på riktigt.

Hahaha, den var elakt kul. Precis som om den förra inte var rolig "på riktigt".

En spyende galning

Det är en riktig lunitic som är ute och går fram och tillbaka här i vårt område. Han låter som en galning när han spottar och snyter sig rätt ut i luften. Dessutom var jag vittne till när han enligt mamma snöt sig i handen, men i själva verket hade han den nere i halsen för att kunna spy upp. Usch! Fy fan! Vad finns det för fler ord?!? Han måste vara sinnesrubbad. Min lilla, inte så enkla teori är att han kommer från en annan planet. Eller att han har något i sig som med alla medel måste komma ut. En Alien! Men varför just här?? För att han inte vill smitta ner sina grannar, kanske. För inte kommer han härifrån. Brr, creepy. Gråhårig är han också, men en rötrutig skjorttröja. Det är tydligen inte den enda gången han varit här enligt mamma. När jag trodde att han hade stuckit kom en annan man gåendes i rask takt i bara pyamas på väg in igen mot en radhuslänga. Antagligen hade han gått ut för att säga åt galningen att gå och spy någon annanstans. Men tre minuter senare kom han gåendes ner mot oss igen. Just bredvid vårt hus och i rabatten intill garaget ska han ställa sig och spy! Dessutom kollar han sig om för att vara säker på att ingen ser honom. Ha, han skulle bara veta... Inte är det olagligt att gå vart man vill heller, så man kan inte ringa polisen i värsta fall. Eller borde det inte vara vandalism att gå runt och spy upp utan att må ärligt illa? 


Liten igen

Jag hittade forna dagböcker när jag organiserade i en låda för att få mer plats. Då blev jag såklart fast. Helt fängslad av ord som faktiskt kom ifrån mig för länge sedan. Väldigt fascinerande. För jag var väl inte så liten om man tänker efter... Eller, jo. Men så tänkte man såklart inte då. Då tyckte man att man var duktig. Men hu, så man stavade. Och ordföljden sen! Aj, aj. Men mycket kul att läsa vad man gjorde och vad som hände då på den tiden. Sådant som jag inte ens kommer ihåg. Har till exempel hunnit läsa om min elfte och tolfte födelsedag, om skolan då, kompisar, familj och tevetittande och om vad dagarna fylldes med överlag. Man hann med ganska mycket då som barn. Föräldrarna var väl måna om att dagarna skulle bli minnesvärda kanske. Eller i alla fall fulla med liv och rörelse förhoppningsvis. Men kommer även ihåg att jag redan då hade mina funderingar och sorger. Men inte alls de samma som de jag har nu för tiden. Åh, jag saknar barndomen. Nu när jag vet att jag kunde ha kul. För visst finns det mer mellan raderna än vad jag skrev.  Jag som då trodde att jag tvingade mig själv till skrivandet och att det inte skulle bli så betydelsefullt för framtiden. Men jo! Nu vet jag att det inte var slöseri med tid. Jag kan komma ihåg mig själv i det jag skrev även om jag inte kommer ihåg själva händelserna. Det kan med andra ord inte vara någon annan som skrivit än jag själv. Jag kan se att jag trots allt skrivit om känslor och sådant som jag tyckte till om i en väldigt saklig ton. Om något var roligt, tråkigt (jag använde ordet trist) och om något fick mig att gråta. Från nio års ålder och upp har jag gått. Ska fortsätta att läsa och begrava mig i mig själv. Vet inte hur jag ska förklara mitt känsloläge för tillfället; ung, naiv, försvarslös, liten... Liten som den jag är nu och liten för att jag en gång var liten och liten eftersom jag tänker om mig som liten.


Thank you for loving me

Åh, är helt såld på Jon Bon Jovi! Bed of roses har i och för sig varit en favorit länge. När dessutom Snygg- Erik sjöng den på Idol förut blev det för mycket. Då fick jag inte ha den helt för mig själv längre. Då blev den förmodligen en favorit för alla fans till honom. Men det finns ju många fler bra. Never say goodbye, This ain't a love song och Thank you for loving me är också jättebra. Och så de riktigt hårda, klassikerna såklart - Living on a prayer och så vidare...

I never knew I had a dream
Until that dream was you
When Io look into you eyes
The sky's a different blue
Cross my heart
I wear no disguise
If i tried, you'd make believe
that you believed my lies

Thank you for loving me
for being my eyes
when I couldn't see
For parting my lips
when I couldn't breathe
Thank you for loving me 

Ord hit och dit

Sitter i värmen med en kopp kaffe. Kanske borde ha gjort mig en glassdrink istället ;P Mmm, det kom min pappa på för mycket länge sen på landet. Vaniljglass med en god läsk, antagligen sprite eller någon annan citrusläsk. Mm, vad gott. Läskande och härligt.. Så sitter jag med nåt varmt, hur orkar jag? Jag måste orka helt enkelt. Eller det är ingenting man måste, man bara gör det. Tyvärr! Och inte går det att sitta på uteplatsen heller. Nej, det får bli här. Inte helt fel att få sätta fingrarna i arbete, men känns lite konstigt när de nästan är snabbare än tanken. Är tungan lika snabb som tanken? säger man ju =P Ja, jag har märkt att den kan vara det hos mig. En gång tänkte jag för mig själv på de jättegoda köttbullar som fanns att köpa på Coop och ingen annanstans. (Som för övrigt inte finns där längre.) De kom från Gotland dessutom. Gotländska köttbullar sade jag som köttländska gottbullar, haha. Blev ganska kul. Men det kommer nog aldrig hända igen. I ett annat läge isåfall, och med andra ord. I'm waiting...

Rädd för döden eller livet?

Nej, jag har aldrig varit rädd för att dö. Det har nästan varit som ett mantra för mig: Jag är inte rädd för att dö, jag är inte rädd för att dö... Men nu har jag börjat undra, fundera lite. Är man inte rädd för att dö - är man då rädd för att leva? Livet kanske tror att man inte alls är rädd för att döden kan hinna ikapp, och att man istället "väntar" den att dyka upp. Att man kanske letar upp den själv. Men nej, rädd för att leva... Ja, om man inte satsar lite och utmanar livet. Nej, de måste ha ett förhållande, livet och döden. Man måste känna att man lever. Det är först som då döden känns som mest avlägsen men som samtidigt är så fysiskt nära. Man måste leva för att inte behöva vara rädd för döden.

Författa en blogg..?

Är väldigt solvarm efter en dag på stranden. Känner fortfarande hur det bränner på huden, fastän jag duschade kallt. Hann läsa ut pågående bok jag hållit på med ett tag, Isprinsessan av Camilla Läckberg. Ganska bra. Lite svår att komma in i men den blev bättre och bättre. Bra story. Min mamma hade ännu svårare för den, att det är barnsligt skrivet. Hm, mja, jag skulle nog inte säga barnsligt men ja... Man har sitt språk som sagt. Jag vet att jag läst böcker av vissa författare bara för den sakens skull att lära känna dennes språk. Om man sedan tar till klyschor eller inte är väl att ta det välkända istället för att hitta på egna uttryck med risk att inte bli förstådd. Tänk om man inte blir förstådd då? Så sitter man där med sin bok, med sig själv som enda värdiga läsare... Det borde alltså vara lika skrämmande att författa en blogg. Men häri kan jag verkligen uttrycka vad det är jag menar också, förklara utan att det verkar konstigt. Eller..? Men det handlar väl ändå att lita på läsare. Om de sedan uppfattar rätt eller fel är inte mitt problem, av just den anledningen att det inte finns något som heter rätt eller fel. Något som jag kommit på är att jag inte alls är rädd för vad folk tycker. Folk får tycka precis vad de vill. Däremot vad de tänker, när de tycker till då de inte vet hela sanningen, har all tydlig fakta och därför drar förhastade slutsatser.

Monsterdator

Wow, sitter här vid datorn på undervåningen hos pappa. Ibland får han möjlighet att köpa en dator genom sitt jobb och därmed får jag den "gamla" till mitt rum. Nu har han tydligen köpt en monsterdator som han kallar den. Ett mycket avancerad  tangentbord där man kan se tid och datum, stopp och play knapp och jag vet inte vad. Desstutom lyser själva datorn och alla tangenter i blått. Har precis sett When a stranger calls på den, tvingade brorsan ladda hem den. Lite läskigt att kolla på själv. Men jag lever. Och telefonen ringer inte, som tur är... Får dessutom gåshud när jag tänker på att jag själv vill vara barnvakt någon gång... Jag vägrar om det är ett stort hus. På tal om ringande telefoner... Min morbror blev utsatt av att en telefon ringde precis efter det att han hade sett The Ring en gång. Har för mig att han sa att han inte inte vågade svara. Tur det, tänk om den som satt i andra änden skulle till att säga: Seven days... Brr. Nej, usch, jag har sett för många skräckfilmer, den saken är klar. Även om det är lite kul att bli skrämd ibland. Men helst tillsammans med någon isåfall. Men tillbaka till datorer... Jag tycker inte om den som jag fått upp på mitt rum som vi hade här nere förut. All musik som finns på den är brorsans, har raderat ganska mycket. Men det finns hälften så mycket kvar, och det fick jag inte radera förrän han har flyttat över det till den här datorn. Blir så arg, både pappa och han är lika slappa, får aldrig någonting gjort. Pappa har inte ens satt i min musik från min förra till den nya jag fick upp. Och den senaste versionen av msn finns på den vilket är mycket sämre än den jag hade förut. Jag kan inte se smileys! Varför? Ju nyare version desto bättre väl?!? Hur som helst funkar internet, och hela datorn tänker snabbare. Jag kommer ihåg när jag och brorsan var små. Vi brukade bråka om datorn och hade inte bredband. När jag då skulle ringa mormor visste ju inte jag att han satt med sina skjutaspel över internet. Han blev jättearg, haha. Pappa fick nog, eller snarare alla, och fixade så att inte internet skulle påverkas av telefonen längre. Tack gode gud för den snabba teknikens skull. jag kan prata i telefon och brorsan bli herre över dataspelsvärlden...

Stressig film

Men faktiskt ganska bra. Speed - Sandra Bullock, Keanu Reeves och Dennis Hopper var bl.a. med i den. Hela tiden högt tempo och spänningen vägrade verkligen släppa. Typiskt amerikanskt med så mycket omöjliga hinder som möjligt som så alltid löses i sista sekund. Kan inte bli mer overkligt. Och man vet att amerikanska filmer absolut inte dödar hjälten. Han/Hon ska ju få "den tänkte" på slutet. Ganska fascinerande att som han gå på en buss, ha teamwork med en kvinna för att de sedan ska bli tillsammans på slutet. De kände inte ens varandra. Men visst, han lämnade henne inte där när hon satt fastbunden och de sa hela tiden att ett förhållande kan inte vara om det börjar intensivt (eller något sånt). Men ändå! Amerika som sagt. Dessutom irriterade jag mig på saknad av viss logik. Men men, slutet gott allting gott.

Återkommande drömmar

På tal om liftar, ormar och återkommande drömmar....

När jag var liten och inte kunde sova ordentligt på grund av influensa brukade jag drömma mardrömmar. Samma mardrömmar varje gång. De då jag befann mig i en hiss, som åkte upp och ner men som jag också såg utifrån, som om jag satt på en linbana och svischade förbi om och om igen. De då jag gick vilse i vårt område och kände mig minst i hela världen för att i nästa sekund känna att jag var störst. (Storhetsvansinne?) De om labyrinter som aldrig hade något slut. Eller de då jag på en vinglig, brant trappa/stege gick upp för att komma till en vind för att sedan förska ta mig ner igen. Det var bara när jag var liten och låg sjuk som dessa kom. Annat som jag kunde drömma om som ofta kom tillbaka handlade om ormar, krokodiler, katter och att jag kunde flyga. När katterna invaderade mig i sömnen började de bita sig fast i mina händer och tugga sig uppåt på armarna. Fastän jag skakade på armarna lossade de inte. Något liknande hände med krokodilen då jag försökte fly undan från den. Ormarna ligger mest i en hög och krälar. Men det verkliga i det är att det ungefär har hänt på riktigt, men då med hundar. Åtminstone två gånger har det hänt att en hund bitit sig fast i handen på mig och vägrat släppa. Något jag fortfarande har skräck för och därför tycker jag då bättre om katter som inte är lika bitlystna av sig. Lyckades dock på en katt att nafsa lite på mig när jag klappade den lite för hårdhänt (som om den var en hund). Flyger jag gör jag fortfarande i mina drömmar. Nu ska jag sova och hoppas på en drömlös natt för en gångs skull. Det är väl en förgäves önskan..

Lyftande drömmar..?

1 Augusti, första dagen då man kan börja söka säsongsjobb i Åre. Självklart en grej att satsa på i värsta fall. Heltid, deljobb eller bara lunchavlösare? Hm. Heltid såklart, men det skulle innebära att man börjar den 21 december. Precis vid jul alltså. Första julen då jag inte är hemma... Skrämmande. Inget är som sagt bestämt. Måste få klara svar först. På tal om Åre drömde jag om det inatt. Var det en påminnelse om att det var idag jag skulle kolla upp det där? En återkommande mardröm brukar handla om just liftar, Åre eller inte... Liftar som börjar i luften som man ska fånga upp och åka på. Hänga i knappliftar går ju inte. Men i mina drömmar kan allt hända... Läskigt vet jag inte, men man är ju hela tiden rädd för vad som kommer hända. Kommer man ramla av, när kommer jag ner, vart är jag på väg? I natt var det nära att min ena skida höll på att ramla av under färden, av den anledning att min fot inte satt fast i den gummirem som fanns i pjäxan. Skumt, eller vad? Plus att min brorsa hängde i liften framför mig och en tjej bakom som pratade om en Katarina Remmer (min mormors kusin) som visades vara en bebis. Dessutom drömde jag för ett tag sedan återigen om Åre men att jag då var liftvakt. Tänk om man inte klarar av att fånga en lift och ge den till de som väntar? Jag skulle absolut inte vilja styra kabinbanan och ha massa liv på samvetet! Men vad betyder alla dessa drömmar om liftar som dyker upp i luften..?


Slingrigt värre

Det var så läskigt idag. Jag och mamma var på väg till stranden idag och skulle just komma in på själva strandområdet när en lång, grön orm slingrade sig över vägen framför våra fötter. Gissa om jag blev rädd...
Lyckligtvis ingen huggorm, men ändå. Det är inte varje dag man ser en orm. Tänk om den hade kommit simmandes på vattenytan om man låg i... Jag skulle tuppa av.

"Vad är en elefant?"
"Enorm!"

Höhö, läste det i en Kalle Anka tidning för många många år sen...