Morfar! <3

Morfar!
Varför, varför, varför? Jag vet att du inte kan svara eller inte själv förstår. Men det är för mycket ... Först mormor och sen du ... Det är inte rättvist! Jag är säker på att mormor förstod vad som höll på att hända och lät det hända med sig själv. Det kanske var ett sätt för dig att inte lida för länge, vad tror du?
Jag hatar att du plågades så. Visste inte vad jag skulle göra eller säga. Själv vet jag ju hur det är att vilja dö, inte att inte vilja det ... Jag önskar jag kunde ha gjort nåt som lindrade och jag önskar att jag kom någon gång under sista veckan. Jag kan inte föreställa mig att aldrig mer få träffa dig. Du har alltid varit där och alltid haft lösningar, alltid så handfast. Åland kommer inte vara det samma utan dig och mormor, men kommer bestå, det lovar jag dig! Er historia kommer leva vidare. Nya barnafötter kommer springa på Sommarstrand och jag kommer lyssna efter dig och yxan i skogen. Gräsklipparen ... Så svart ... i tomheten efter er. Lika svart som jag vet att det är på Åland just nu. Jag kan inte tänka mig nåt utan er som ni har varit en del av i mitt liv.
Du var min bästa kompis som liten! Jag kommer ihåg alla gånger vi lekte i mormors gaggi, när du läste böcker för mig i biblioteket, alla svischanden från altanen till "Mallorca" på  Åland, våra kasinospel och alla gånger vi spelade plump på Ålandskvällarna. Ingenting kommer vara sig likt. Jag kommer vårda mina minnen av mitt allra bästa.
Ni skulle ju ha sett mig på scenen för helvete! Där jag lärde mig vad jag mest av allt ville och stod för! Ni skulle ha läst min bok som mormor visste att jag skulle skriva. Ni skulle ha träffat mitt första barn ... Ni försvann för tidigt, för grymt!
Var ni än är i etern - hoppas ni funnit varandra igen!
När jag står på scen kommer jag spela för er. Till er kommer jag tillägna den där boken och jag kommer berätta alla era historier för mina barn och barnbarn.
En vacker dag ses vi igen <3
 
Glömmer er aldrig! <3

Filmdagbok del 60

1/9 Dinoshark 3/10
9/9 Riddick 6/10
13/9 The raven 8/10
14/9 Life as we know it 7/10
18/9 Julias ögon 7/10
29/9 Monsters University 8/10