Stilnoct; fly away... and fall

Vaknade ganska gott i morse när klockan ringde. Snoozade i tjugo minuter för att hämta mig från nattens eskapader. Väldigt kostiga drömmar. Någon (jag?) som såg hela sin familj död och som var tvungen att fly och glömma bort dem, om man ska undfly det hemska och de som gjorde dådet. (Kan tänka mig att det har sin rot ifrån när jag såg Paradiset då ett släktkalas förstördes av alla att blev mördade och att jag börjat med en bok där en tre månader gammal flicka har blivit kidnappad, hon vet antagligen inte om det själv nu när hon är vuxen.) Det intressanta är att i flykten när jag kunde flyga (det kan jag göra i vissa drömmar) visade det sig att jag inte kunde flyga på samma sätt som jag brukar kunna. Simma i luften eller flyga som Stålmannen det är vad jag gör, jag är aldrig rädd för det. Ibland i vissa drömmar kan jag bli rädd att jag inte kommer ner, att det är utanför min kontroll och att jag flyger för högt. Inte i den här drömmen, jag tyckte om att komma högre upp. Men jag kunde inte flyga. Jag flög inte, jag seglade. Om jag ändrade position föll jag. Platt fall. Jag skulle ner, kunde inte styra färden i luften.
 
Vaknade aldrig till framåt småtimmarna som jag kan göra ibland. Det var väl det enda jag kände var bra med stilnocten. Man fick verkligen natten. Jag tog den i ett reklamavbrott när jag såg spindelmannen. Det borde jag inte ha gjort. De börjar verka nästan direkt  Vaknade ganska gott i morse när klockan ringde. Snoozade i tjugo minuter för att hämta mig från nattens eskapader. Väldigt kostiga drömmar. Någon (jag?) som såg hela sin familj död och som var tvungen att fly och glömma bort dem, om man ska undfly det hemska och de som gjorde dådet. (Kan tänka mig att det har sin rot ifrån när jag såg Paradiset då ett släktkalas förstördes av alla att blev mördade och att jag börjat med en bok där en tre månader gammal flicka har blivit kidnappad, hon vet antagligen inte om det själv nu när hon är vuxen.)

Det intressanta är att i flykten när jag kunde flyga (det kan jag göra i vissa drömmar) visade det sig att jag inte kunde flyga på samma sätt som jag brukar kunna. Simma i luften eller flyga som Stålmannen det är vad jag gör, jag är aldrig rädd för det. Ibland i vissa drömmar kan jag bli rädd att jag inte kommer ner, att det är utanför min kontroll och att jag flyger för högt. Inte i den här drömmen, jag tyckte om att komma högre upp. Men jag kunde inte flyga. Jag flög inte, jag seglade. Om jag ändrade position föll jag. Platt fall. Jag kunde inte styra färden genom luften, det var bara tänkt att jag skull ner.

Vaknade aldrig till framåt småtimmarna som jag kan göra ibland. Det var väl det enda jag kände var bra med stilnocten. Man fick verkligen natten. Jag tog den i ett reklamavbrott när jag såg Spindelmannen. Det borde jag inte ha gjort. De började verka nästan direkt. Hjärnan kopplades bort, kroppen somnade fast jag var vaken. Kände mig ihålig på nåt vis, ganska skönt även om det var lite konstigt. Att man läst om att man kan bli beroende av dem lär inte angå mig, man ska ta dem med förnuft som min terapeut säger. Jag är förnuftig. Men att man googlat om det själv och läser att man kan hallucinera (skulle vara ganska kul) och i värsta fall få minnesluckor, då är det extremt. 

Om jag drömde det eller inte vet jag ej, men låg hur som helst i min säng och såg svarta, avlånga kryp? som rörde sig mot min blåa vägg. Orkade faktiskt inte bry mig, jag som är rädd för alla sorters kryp, speciellt spndlar. Eller så visste jag att jag drömde, inbillade mig så därför ännu större orsak att sova vidare.

All kärlek till stilnoct! Dream on...

Tjat och gnat

Är det så svårt att tro på mig? På det jag gör? Har man ingen tillit eller vad är det fråga om?? Se mig som den människa jag är, jag är inte mer än det jag redan är. Jag kan inte förändras eller bli något annat för att uppfylla nåt slags ideal som finns i andra huvuden. Lita på mig som människa, för guds skull! Jag går efter mitt eget huvud, sätter den ena foten framför den andra för att Jag vill det. För att Jag klarar det. För att Jag vet vad jag gör.

Så titta då, ni som ser...

Jag börjar ärligt talat bli rädd för vad som kan hända mina ögon. Jag vill slippa dessa linser som hindrar mig från att vara impulsiv då jag alltid måste tänka efter om jag måste ha med mig linsväskan. Väska eller inte, är också frågan. Ibland är jag tjejen i flykten som inte vill släpa på massa onödigt tjafs. Andra tillfällen är jag hon som bara måste ha det ena och det andra med mig. Linser - hon som klarar av allt arbete vad gäller linser, planering osv eller den andra som vill ha bra syn så att hon kan få ett enklare liv. Kluven som sagt ? jag har inte så många val heller. Nu är ju jag så van med linser även om det är jobbigt emellanåt. Kan mycket väl tänka mig en operation men då finns den där skräcken att det finns en liten risk att bli blind. Skrämmande också att få ögonen uppspärrade.  

Linser eller glasögon ? när jag började använda linser tänkte jag mig att jag skulle använda både glasögon och linser. (Vilket man egentligen borde för att ögonen ska må så bra som möjligt.) Men jag blev snabbt omvänd till att tro att jag passar mycket bättre i linser som någon gärna ville tala om. Ack så det har satt spår. Jag tror inte att det ligger i att jag känner mig ful i glasögon, andra (de flesta) säger att jag passar i glasögon. Det att gömma sig bakom glasögon, inte våga titta ut ? att även om man gör det sitter känslan i glasögonen. Man vill inte titta och man känner sig inklämd bakom de där glasögonen. Jag vet inte. Kanske ligger det något i att man måste se framför sig hela tiden och ha en mer bestämd blick med glasögon då man inte kan vrida ögonen hur som helst så att de blickar utanför glasögonen.

Så sent som i morse ifrån optikern fick jag en panikkänsla att jag inte orkar med mina ögon. Ska beställa nya linser för ett halvår och en gång per år måste man genomgå en synundersökning annars får de inte ge ut linser. Den senaste tiden har jag inte heller trivts med mina linser eftersom min optiker ändrade styrka på ena linsen så att jag får samma styrka på båda linserna. Förut hade jag starkare på vänstra eftersom jag ser bättre med det högra ögat. När jag berättade det blev synundersökningen bra mycket längre och grundligare än det brukar vara så att hon får rätt uppfattning om vad som passar mig bäst. Och jag vet ärligt talat inte själv. Man måste väl lita på dem, även om man någonstans tvivlar.

Man blir näst intill psykiskt störd när man sitter där och ska tala om vad man ser för bokstäver. Har man upprepat raden ett par gånger lär man sig det utantill, byter man sedan öga för att göra om proceduren känner man sig dum att säga något annat än vad det står. Dock, har jag fattat det där sedan förra gången och vet att jag bara verkar dummare om jag inte säger vad jag faktiskt ser. Det gör mig bara själv illa. Förhoppningsvis blir det bra och får vad jag behöver när allt det här är över, när det nu blir det. Ska få pröva de nya linserna innan jag köper något. Men verkar jobbigt om jag får sådana som man ska byta var fjortonde dag istället för månadslinser. Jobbigt nog som det är.

So long

Åker till Åland ett par dagar igen. Sol eller inte - måste komma bort med mina tankar, få skriva. Förhoppningsvis blir jag klar med det jag skriver på för tillfället så att det bara är att överföra det på datorn sen när jag kommer hem. Kommer sakna min musik =(  Är helt såld på Phil Collins låt Look through my eyes, vilken för övrigt är soundtrack till björnbröder. Det verkar vara en gullig film, varför har jag inte sett den?? Får tvinga brorsan att bränna den någon gång. Fick honom att bränna den lilla kycklingen, men har inte sett den än. Happy feet är också ett måste. Jaja, får reda ut det där sen. Båten går tolv från kappellskär och det tar en och en halv timme att bara komma dit. "See you later allilgator, in a while crockodile...."

No heart no pain

Vaknade av en otrolig muskelvärk i morse. Trodde att det hade gått över nu men det visar sig att det smärtar nu när jag bara skriver om det. Helt crazy! På tal om smärta tror jag att det måste göra ont för att man ska kunna njuta. Inget hjärta utan smärta tror jag på. Kanske för att jag är en motsägelsefull natur i mig själv. Kärlek-hat, lycklig-olycklig, njuta-lida. Kluven, som sagt. Jag har nog en liten dubbelgångare i mig som ifrågasätter mig oavsett om jag vill det eller inte. Tyvärr...

Ensam ensamhet

Vill du att jag ska stanna eller vill du att jag ska gå?
Jag står här och fryser i väntan på vilken signal jag ska få...
Varför ger dumig dubbla budskap och inget enhetligt språk?
Varför talar du om gemenskap när du bildar egna stråk?
Det är mycket jag inte fattar, nåt jag börjar förstå;
det är nog bättre med ensam ensamhet än ensamhet när man är två.
Det är bättre med ensam ensamhet än ensamhet när man är två.

Träffa mig bara så nära precis så att jag inte når,
sen vänder du dig ifrån mig - vad är det som jag inte får?
Du ser inte på mig som kvinna
eller något du värdesatt.
Så mycket annat som du vill hinna
men inte blir det inatt.
Men kanske hellre att stryka på foten
än att ständigt smyga på tå.
För det är bättre med ensam ensamhet än ensamhet när man är två.
Det är bättre med ensam ensamhet än ensamhet när man är två.
 
Vad är det du inte vill visa,
någon gammal sårbarhet?
Har återkommande mönster till sist blivit självklarhet?
Att först dra någon intill sig för att sedan skjuta iväg.
Varför ger du mig inte chansen att följa dina steg?
Men det är kanske olika vägar du och jag ska gå.
För det är bättre med ensam ensamhet än ensamhet när man är två.
Det är bättre med ensam ensamhet än ensamhet när man är två.
   

Aj, aj

Var tvungen att gå och vaccinera mig för tbe idag. Jag hatar verkligen sprutor, mer nu än förr om åren känns det nästan som, vilket är lite konstigt. Det är fem år sedan jag tog den senaste sprutan, då kändes det som att hon stack in den i muskeln på mig. Så jag trodde att det skulle göra lika ont idag, men det var en annan kvinna som gjorde det bättre den här gången. Fick dock en sådan ångest så att det började göra ont i överarmen redan i bilen på väg dit. Muskeln spände sig och mindes den där nästan sköna smärtan, ungefär som när man har varit på gymmet och pumpat hårt. Men det gick som sagt bra, med hjälp av ett minne av någon skapade jag ett inre lugn så att musklen kunde slappnade av. Jag var rädd att det faktiskt skulle göra ont i muskeln om den var bara så lite spänd. Ett typiskt exempel på att ångest föder ångest, fast tvärt om. Att med ren viljekraft döda den sekundära ångesten för att dämpa den första. Måste jag nog tänka på lite oftare. Så ingen inre smärta, bara lite ont när hon stoppade in nålen. Nu är det fem år till nästa gång det är dags. Jag behöver inte få, hjärnhinneinflammation i alla fall. Förresten är det bara var tredje person som drabbas av det och varje tionde av förlamning. Annars kan man var sjuk i feber, trötthet, huvud - och muskelvärk i upp till tre dagar. Kanske därför man får lite ont i muskeln ändå. När man vaccinerar sig är det ju trots allt en pytteliten mängd av det man vaccienerar sig för som sprutas in i kroppen på en. Brr, jag har alltså tbe! 


Åh

En film som väcker många minnen och sinnen. Säger inte vilken det är... Vet knappt vad den handlar om själv, första gången jag såg den var man med tankarna och kroppen någon annanstans fastän framför teven. Kommer till och med ihåg var i filmen man var tvungen att avbryta sig för att kolla lite extra. Om jag bara visste då vad jag vet nu... 2-1, 3 - Mmmm

Give me a sign

Språkresa eller bara åka bort..? Isåfall är frågan vart man ska vända sig, EF, Kilroy.. finns väl många likadana, hur ska man veta var man får bäst utdelning? England eller Irland - Los Angeles om man ska satsa större. Hur som helst kommer det väl bli en upplevelse för livet - så varför inte satsa på Amerika, Los Angeles - Änglarnas stad - filmernas mittpunkt. Min engelska borde verkligen behöva en makeover. Ändå måste det vara läskigt. Om jag sticker till en annan del av Sverige kan jag i alla fall bli förstådd, hm... Åh, är så kluven. Samtidigt vill jag inte åka iväg, jag vill vara kvar och leva här. Ge mig mitt liv tillbaka! Stoppa mig på flygplatsen, jag vill inte för alltid vara kär i kärleken, jag vet ju att vi kan...


Killar; farliga - härliga eller bara bra att ha

Ibland är det allt bra att ha en brorsa - lillebror eller inte - så länge han växer, blir stor och stark kan man väl alltid lita på att vara säker med honom. Som nu, när vi skulle gå hem till mamma i natten. Okej, inte lika tryggt och härligt som att gå med pojkvännen, men bättre än att gå själv i alla fall. Man blir alltid på spänn när det åker förbi en bil, särskilt om det är en större, mörk en. Eller om det är nåt gäng som hänger runt som man måste gå förbi, man vet aldrig vad som kan hända... Brr, inte tänka farligt. Nu ska jag snart hoppa ner i min mjuka, varma säng, ingen som håller om mig dock =(

Att tyda drömmar

Dina drömmar från A till Ö är en ganska fascinerande bok, eller att kunna tyda sina drömmar över huvudtaget är det. Jag är nog ganska bra på att förstå mina drömmar, men ibland får man låta det vara när de är allt för konstiga. Men just att tyda och skilja ur symboler från det man drömmer om är lite knepigare. När jag slog upp boken på ordet äta står det att den som drömmer att han äter flera sorters kött, kommer drabbas av en förlust. Jaha, tänkte jag. Sedan fortsatte texten med vad det betyder att se någon äta olika saker som t.ex. silver, bär, ett stadigt mål osv, vem man är / hur man är som äter det, om man äter själv i drömmen eller om man ser andra äta. Otroligt nog slutade det med att beskriva betydelsen av att äta människokött. Den som drömmer att han äter människokött, får ägna sitt liv åt hårt arbete och ständig oro. Tack för den! Ärligt talat vet jag inte vad jag ska tro. Drömde jag att jag åt människokött för att jag läste om det eller är det för att mina drömmar vill säga mig att jag kommer få slita hårt och jämt få oroa mig? Ska man tro på alla symboler som ploppar upp varje natt under ens livstid? Det blir många drömmar, tänk om man drömmer om en sak en natt och en annan, helt olik nästa natt? Hm, det kan jag nog själv svara på med tanke på att jag här om dagen drog slutsatsen att man är samma person oavsett om man är vaken eller i sovandes tillstånd. Ändras man som person börjar man alltså drömma annorlunda - man utvecklas in och utvändigt. Är det ur våra drömmar vi kan se oss själva och vår utveckling? Vi händer trots allt här och nu - det är inte drömmarna som förändrar oss - de kan påverka oss att granska oss själva.


...och hon kom ut ur hans drömmar

Vem är det om inte Drömkvinnan!

Läste nyss om en man i England som drömde om ett nummer som han nästa dag skickade ett sms till. Samma dag fem år senare gifte de sig. Är det inte gulligt, så säg! Drömma om ett nummer utan att veta vem det tillhör och så visar det sig att de till slut gifter sig. Det finns bara i drömmar.

Varför drömmer inte jag om något som visar vägen till min drömkilles hjärta..? 
         I'll keep dreaming on

Kan man spy i sömnen?

Drömde något riktigt kusligt och vidrigt i natt. Att jag åt människokött. Det var inte gott kan jag tala om. Höll på att spy kommer jag ihåg. En familj med en kärring till mamma och syskon, det var ur dem (oss) hon karvade ut köttbitar när vi blev hungriga. Jag ville absolut inte äta av det - vitt kött, som hon påstod smakade som kyckling med tomatsås (blod). Usch! Någon påstod att det piffade upp rätten att blanda i köttfärssås. Inte vet jag, jag smakade aldrig, det räckte med lukten för att få min mage att vända sig ut och in. Kärringen lyckades på något konstigt sätt proppa i mig några bitar och när jag som bäst höll på att spy upp drägget skällde hon ut mig med att jag kommer svälta ihjäl. Drömmarna kom och gick in varandra, det är ingen idé att försöka få ihop något vettigt när man drömmer så mycket som jag gör. Men på sätt och vis slutade det med att jag flydde hemifrån. Tidigare på natten drömde jag om två karlar som körde bil och krockade inne i en lång tunnel. När den ena gick ur bilen hörde man en duns, som om en lie stöter i marken, och så började han gå (mördarna i halloween, fredagen den 13 osv går, de springer aldrig) emot den andra bilen som mannen inte fick igång. Istället klev han ur och började springa, då började han också springa så att han fick tag i honom och välte omkull honom innan han drog med en kniv från bröstet ner till buken och sprättade upp honom. Jag vände mig snabbt om och blundade, fast jag visste vad som hände - det var ju min dröm. Varför drömmer man så hemskt? Kanske borde det sägas att mördaren var kung Leonidas från filmen 300 som jag såg här om veckan som jag inte tyckte om ett dugg. Även att jag läste ut en bok Förtärande kärlek för inte så länge sen som handlade om en kärlek som slutade med att hon åt upp honom för att för evigt vara tillsammans med honom i kropp och själ. Hon var besatt av tanken av en enda enhet. Lite kan jag förstå det (ta mig inte för en kannibal nu, för det är jag absolut inte) - för så vidare trevligt att läsa om det var det inte. Man blev illamående av de målande beskrivningarna hur hon styckade honom och åt upp vissa delar. Så något finns det som styr ens drömmar - hur de sedan urartar sig är kanske upp till en själv, hur man är och hur ens syn på saker och ting ser ut. Det har jag märkt i vissa drömmar - att man hindrar sig själv och ens dröm på grund av den man är. I och med att de känns så verkliga som om det verkligen har betydelse för framtiden och vilka konsekvenser som kan tänkas bliva tänker man (Jag) efter innan man drömmer vidare - ganska fascinerande.


Borta bra, hemma bäst?

Det är konstigt det där. När man kommer till en annan plats saknar man det vanliga och trygga som kallas hemma. Men efter en dag eller två, kanske möjligen om några timmar ibland har man kommit in i nya vanor och anpassat sig till en ny miljö. När man sedan ska åka därifrån vill man inte. Inte komma hem, vill vara kvar. Otroligt nog är människan nog det mest anpassningsbara djuret i vår existens. Vi kan till och med anpassa oss till dödsfall, tänk de djur som är beroende av sina föräldrar eller annat för att kunna leva och klara sig i naturen. Ändå är vi så mycket mer komplicerade, vi känner sorg och så vidare... Är det därför djur inte kan gråta? Borta bra men hemma bäst - jag tror inte att man kan känna nöjet i att resa bort om man inte har en hemmaplan någonstans. Förhoppnigsvis har alla det - jag har två (möjligen är ett lite mer hemma för mig) - vill jag komma bort eller stanna kvar? Stanna kvar i vadå? blir min motfråga - därför bort. Men bort till vadå om jag inte har en hemmaplan att förhålla mig till..? Hur som helst är jag hemma!