Änglar runt omkring oss

Gabriel - den enda ärkeängeln som avbildas som kvinna i konst och litteratur. Mer tänker jag inte översätta, texten står att läsa nedan. Ärkeänglarna kan variera i antal av olika faktakällor, beroende på religion. Mikael, Gabriel och Rafael står att finna i kristendomen - Satan anses vara en fallen ärkeängel med namnet Lucifer. Man kan genom energimetoder lära sig att arbeta och komma i kontakt med de sju ärkeänglarna, dvs få änglakontakt. Och det behöver man inte vara religiös för att kunna, skulle jag tro. För tror, det gör jag oavsett. Jag har aldrig funderat över änglar i dess bemärkelse, men jag har oftat tänkt på att det finns någon där uppe som ser mig och vill mig väl. Så efter att jag gjorde ett litet test på facebook, som inte kändes som ett vanligt fånigt test utan ett verkligt riktigt med bra, ärliga frågor, fick jag till svar att Gabriel är min skyddsängel. Det accepterar jag, fastän jag aldrig förut vetat att han funnits så känns det som att han har funnits där hos mig på något sätt eftersom jag känner mig så träffad av texten om honom. Att jag tror på ödet och så vidare ... De sju ärkeänglarna har en varsin stråle och färg med en symbol, Gabriel finns på den fjärde strålen och har färgen vit som symboliserar harmoni och andlig renlighet.

1. Mikael - blå - beskydd och kraft,
2. Jophiel - andra strålen - gul - upplysning och visdom,
3. Chamuel - rosa - kärlek
4. Gabriel - vit -  harmoni och andlig renlighet
5. Rafael - grön - healing och sanning
6. Uriel - guld - fred
7. Zadkiel - violett - frihet

Antagligen borde man få andlig, meditativ hjälp att lära sig få änglakontakt så att man kan kontakta och bli "beskyddad", och det av alla änglar - så jag förstår ändå inte riktigt om Gabriel är min egna "största" ängel. Trots allt är han en ärkeängel, vilka är hierarkiskt snäppet högre än, de längst ned i kedjan, änglarna. Man kan diskutera ämnet i timtal, men den egentliga ängeln, och det man förmodligen ska sträva efter om man är aktiv inom detta är att finna sina egna bilder av änglarna, och där igenom finna sitt änglalika jag.  

Kommentarer
Postat av: smoothie

Svar: Jag tycker det är intressant att läsa i alla fall, sen kanske jag inte tror på allt jag läser men mycket känns rätt så logiskt (ibland tom självklart). Just om änglar hade jag velat att det fanns lite mer information, jag har tidigare letat på nätet och inte hittat så mycket just då, därför blev jag så nyfiken var du fick info ifrån =)

Jag ska kolla på den länken du skickade.

Vad kul att du tyckte om min sida! Uppmuntran uppskattas alltid =)

Ha det gott :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback