Otrohet

Något jag gillar med Desperate housewives är den filosofiska biten på slutet. Ikväll gällande alla dessa frågor vi alltid ställer oss, från den stund vi vaknar tills vi somnar igen på kvällen. Frågor som är lätta att svara på, svåra frågor som inte alltid har snabba svar. Och de frågor som vi får svar på, de svar som vi hoppades på - då är vi lyckliga. Så sant.

En annan grej jag kom att tänka på efter kvällens avsnitt; otrohet, vad är det? Det måste väl i ordets bemärkelse betyda att man, när man är tillsammans med någon, har sex med någon annan. Ja. "Det betydde inget,"  är ju en klassisk kommentar. Men nähe, betyder det då att det måste betyda något för att vara otrogen? Skulle det ses som otrohet om jag som tjej är tillsammans med en kille och kysser en annan tjej? Om jag inte är lesbisk? Det betydde ju ingenting isåfall.

Nej, det är vad man gör som bestämmer vad det är. Är man otrogen om man faller för någon annan? Jag tycker det, på sätt och vis i alla fall. Då börjar det ändå betyda något. Det är ju värre än att göra ett dumt snedsteg, kanske. Jag vet inte. Fast självklart är otrohet otrohet, man ska inte bedra den man är tillsammans med. Det jag vet är att man borde göra upp det mellan sig, så man vet vad som gäller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback