En kärleksförklaring...

... till varför jag älskar film!

Filmer handlar om världen, människor som lever i den och livet som utspelas i den. Livet i sig innehåller mer än man kan ana, människor lever ju det på olika sätt. Filmer kan vara rena fantasier, påhittade historier eller verklighetsbaserade.

Filmer drar in en i sina världar och släpper inte taget om en förrän det är slut, om ens då. De berör olika mycket, beroende vad det är för sorts filmer. Man glömmer bort verkligheten för en stund, men får istället vara del av en annan verklighet. Det är bara inte sin egen. Så, varför tittar jag så mycket på film? För att komma ifrån min egen verklighet? Ja, kanske det. För tillfället är den verkligen inte ett nöje för mig. Men samtidigt är det ju bra att se filmer och förstå andras verkligheter. Annars skulle man förmodligen bli väldigt inrutad i sin egen, och hur mycket utvecklas man då?

Jag för min del, eftersom jag älskar film, är lätt känslosam. Kanske bryr jag mig för mycket ibland, men det känns som om jag har varit med om väldigt mycket genom alla filmer jag sett (utöver det jag gått igenom i mitt eget liv såklart). Likadant med alla de böcker jag läst, och det ska tilläggas att jag är en lika stor bokslukare som filmälskare.   

Måste nog tacka min morbror för den jag är tack vare filmer. Han brukade alltid ha och har fortfarande med sig flera hyrda filmer med sig när han kommer med kusinen till morföräldrarna för att träffa oss. Det är han som gjort mig till den filmälskare jag är idag. Det är jag alltid tacksam honom för. Han är en bra person och vill alltid världen väl. *Vi beundrar alla någon.* Det är sådana som han som världen behöver. Han är även underskötare på ett ålderdomshem, och det lider verkligen världen brist av. Varför får inte de bättre lön än alla ministrar som fuskar sig genom ett och annat?

Nog med det innan jag kommer bort från ämnet.
Film! innebär skådespeleri (och regi). Beundrar alla olika skådespelare (och regissörer), svenska som utländska; några favoriter är Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer,  Johnny Depp (kan verkligen gestalta olika roller) och andra som Helena Bergström och Mikael Persbrandt (såsom Tim Burton, Colin Nutley m.fl.). Det är ju dem som ger nyanser till en roll när de drar fram sig själv till denna. Det är väl därför man kan göra flera versioner av samma pjäs. Nu tänker jag förstås på teater mera, för det har blivit en lika stor kärlek även det. Så det egentliga är ju egentligen att vara en djup människa så att man kan ge av sig själv på alla plan, för att vara skådespelare.

Har sett så mycket, lärt mig massvis och är en djupt tänkande varelse - det kanske man förstått om läst min blogg =)  Hur avslutar man en kärleksförklaring..?
Älskar Film!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej du min lilla bloggande filmälskare och som också diggar både teater och romaner. Det gläder mig väldigt mycket att du har dom intressena. Vilken höjdare det skulle vara om du fick tillfälle att studera dessa ämnen.
Summerbeachman.

2006-12-21 @ 10:24:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback