Gott nytt år!

Gott nytt 2007!
Det nya året firar jag in med en skvätt champagne. Jag var besviken över att det inte var så mycket raketer, det brukar oftast börja smälla som mest en halvtimme tidigare. Men det ändrades snabbt, snart hade himlen gått från nattsvart till en färgsprakande fest. Men nu är jag som sagt inte hemma som tidigare år, båda föräldrarna skulle bort på fest. Jag hade också ett alternativ att följa med ett par kompisar på en fest som låg på andra sidan stan. Men det är inte alltid det bästa alternativet att festa. Mest för att jag själv inte är på mitt bästa humör för tillfället.
Det nya året borde man börja med att ge tid åt sig själv och summera det gångna året, att ge sig själv nya löften till det kommande året. Ja, jag har börjat att ge mig själv nyårslöften de senaste två åren och när jag märkt att jag faktiskt kunna hålla dem kan man lika väl fortsätta med det förutsatt att man inte inger för stora förväntningar på sig själv och att det sätter press på en. Man kan ju lova att inte lova något heller om man vill det.
När jag stod i infernot av färger och dån omkring mig kom det som något självklart, det kom inte som någon tanke, snarare som en känsla. Att det enda jag kan göra - det är inte bara att kunna som det gäller - är att vara mig själv fullt ut och inte låta annat störa mig eller få mig ur balans.
Man måste veta vem man är, vad man gör och varför.  Att vara öppen och lyhörd, att vara ödmjuk och tro att det är ödet som bestämmer. Att ta ödet i egna händer och finna tillfällen, som kanske inte var givna att ske, och ta tillvara på dem.
Det ska man inte bara kunna, det ska man vilja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback