Ovan molnen är det alltid sommar

Blå himmel betyder solsken. 
Älskar det vädret!
Det påminner om längtan och hopp. En blå himmel.
Hör man dessutom ett flygplans brummande i fjärran är man världens lyckligaste. Sittandes i solstolen på sommarstället med en bok i knäet och med den omgivningen är det bästa.
Att resa till något ställe med flyg innebär oftast att man åker på semester och då till något varmt ställe. Brukar oftast åka på sommaren och då spelar det väl ingen roll var värmen är någonstans, men det är själva resan som betyder något. Det är inte målet som räknas, det är vägen dit. Man sitter på flygplanet, det lyfter från marken och påbörjar färden uppåt för att sedan stabilisera höjden den ska hålla genom hela resan. Och det är känt att flygplan ska flyga över en viss höjd, där molnen inte når.
Sist jag reste någonstans var det till Barcelona. När vi hade nått den höjd som planet skulle hålla var vi ovanför molnen. Jag hade fönsterplats och såg hur vi flög genom molnen, en tät dimma som flöt förbi utanför fönstret.
Det var då jag förstod vad ett moln var, en enhet som förflyttar sig i likhet med sig själv. Moln kan skingra sig, men inte när det är ett moln, då är det en enda enhet som rör sig inuti och för hela molnet framåt.
Och rätt som det var befann sig planet ovanför molnen. När vi ännu hade varit på markhöjd var det mulet, men nu hade vi kommit över molnen och då sken solen som starkaste sommar och under oss bredde sig ett molntäcke ut över himmeln. Kan jag säga så? Nej, himmeln är alltid över en oavsett var man är. Lättad hade jag lutat mig tillbaka och börjat koka ihop en berättelse om livet ovanför molnen och hur man kunde studsa omkring där.
Det är lite svårt att skriva om längtan. Försöker få ihop symboler med det. Jag insåg något för ett par år sedan att längtan för mig, ja - det är blå himmel, brummandet från ett flyplan men framförallt det vita stråket efter ett flygplan. Det associerar jag med resa, men även att det har ett mål.
Längtan efter lyckan kan ibland vara lyckligare än själva lyckan. Stråket är och ska vara spikrakt, det är ärligt och det finns inget hyckel bakom det. Ett plan kan dock göra resor som kräver att man tar omvägar, för att komma fortare fram osv. Man ska dit, för att sedan komma dit! Därför hade jag byggt upp en vision av att få se ett hörn av ett stråk som böjer av. Härom veckan såg jag första gången hur ett stråk böjdes av, och jag insåg att ja, då hade ett plan räknat med att flyga där ovanför mig för att svänga lite åt sidan. Det såg mest mesigt ut tyckte jag, men det förträngde jag och förstod att det kan såklart inte bli ett riktigt hörn. Det är trots allt ändå tanken bakom som jag ville få se, och det fick jag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback