Flyttdrömmar

Nu har jag börjat drömma om Marieborg. Ungefär samma tid varje år innan flytten till en folkhögskola har jag drömt om det. Oro, nervositet, spänning. I drömmarna spelas det värsta upp, jämfört med verkligheten sedan. Den här gången drömde jag om att internatet låg en tågresa ifrån skolan, och att jag inte hade nyckel till rummet jag skulle bo i. Hade åkt ifrån och glömt att det bara var en viss tid att hämta ut den. Dessutom hittade jag inte rummet. När jag väl träffade en lärare som visade mig vägen och öppnade upp, visades det att jag skulle dela dubbelsäng med tjejen jag skulle bo med. Mitt i drömmen stötte jag på King Kong på tåget. Lite tjurig verkade han allt när han satte sig på en plats. Jag blev lite rädd och bytte plats lite längre fram, rädd att han skulle känna av min rädsla. En lurvig, långhårig tass nuddade vid min kind när han gick förbi för att gå av tåget. Kvinnan bredvid mig var så rädd att jag tröstade henne och bad henne att inte vara rädd. Hon tackade mig så mycket för min vänlighet och gav mig en kyss på kinden. Ville ha mitt nummer och göra ännu mer för mig som tack. Kändes skumt, som att hon kunde vara lesbisk.

Jag är väl van vid det här laget, det känns - jag vet vad jag har att vänta, att det blir bra och ordnar sig på något sätt. Men visst, nya människor och en ny miljö - man vet aldrig vad som händer. Den som lever får se. Det är skönt att veta att jag kommer i ett likadant boende igen som på Gotland, att dela lägenhet med någon. Själv har jag inte bott själv än, hade förväntat mig lite det nu men det är skönt att komma till något som jag känner igen och har varit med om förut. Samma rum tänker jag inte dela med någon igen, det vet jag, det var för nära inpå - både psykiskt som fysiskt. 

Apa: En liten varning om trassel med en hemlig fiende. Var vaksam på om du börjar få dåliga vanor. För en förlovad eller gift person kan apan istället betyda lyckliga händelser.

Rädsla
: Står för inre oro och stress, men förebådar också glädjande händelser.

Päls: Svårigheter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback