Open water 3: Cage dive


Open water 3: Cage dive
Regissör: Gerald Rascionato 
Manus: Gerald Rascionato, Stephen Lister
Producenter: Gerald Rascionato, Rana Joy Glickman, Charles M. Barsamian, Jacob H. Gray, Antoine Mouawad
Skådespelare: Megan Peta Hill, Joel Hogan, Pete Valley

Filmen handlar om de två bröderna Jeff och Pete och Jeffs flickvän Megan, som åker till Auatralien för att filma en ansökningsfilm till en realityshow med hajar. De åker sålunda ut på havet i en relativt stor båt för att gå ned i en bur men kantras av en ännu större våg och de hamnar chanslösa ute i vattnet med redan ditlockade vithajar runt omkring dem. 

De som känner mig vet att jag älskar vithajar, hajfilmer och Hajen. Jag är ständigt på jakt efter nya hajfilmer i hopp om att de ska uppnå lite till samma klass och nivå som Hajen. Det är snarare regel än undantag att de är dåliga på ett eller annat sätt, men så finns det en liten skara filmer som är bättre. För det första går jag på vilken art av haj det är fråga om, om det är riktiga hajar och i hur många scener, om de är trovärdiga, hajattackerna och självklart manus och skådespeleriet på det som måste uppnå till åtminstone samma nivå som hajarna är gjorda. Förhoppningsvis och för det mesta stämmer det överrens och blir mer eller mindre dåligt eller bra. Sharknado är ett undantag. 
Framförallt måste hajarna finnas där de lever, i havet. Allt annat är ologisk och inte läskigt. Fenorna måste synas som bara fenor över vattenytan för att hajskräcken ska funka. För att vara hajälskare älskar jag såklart att se mycket haj, men det får inte bli för mycket av det i en film eller för snabbt in. För då försvinner skräcken också. 

I Cage dive har man ändå ett hyfsat bra manus med intriger i relationerna. Det är en dokumentär känsla då de hela tiden filmar varann och det är riktigt fina, gigantiska vithajar som det rör sig om under ytan. Trovärdigheten och seriositeten tas på allvar, och det är det inte alla filmer som gör. Skådespelarna sköter sig bra även om man blir irriterad på karaktärernas val, men då är det manuset som brister. Man har försökt apa efter The shallows med att deras kamera hittas i början men lyckas inte riktigt sätta slutet även om man hajar att de vill göra något annat, eget. Framförallt lyckas filmen chocka mig, både i hajattacker och popupeffekter men också i de snygga hajarna och resultaten och då har man lyckats med en hajfilm!

(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback