Positiv energi

Positiv energi av Judith Orloff (2004) Damm förlag
 
Det här är en bok där författaren går igenom begreppet energi i ett 10-stegsprogram som hon kallar för Positiv energi-programmet. Orloff är från grunden utbildad läkare då hon växte upp med två läkare till föräldrar och blev pionjär inom området energipsykiatri, som blandar den traditionella sjukvården med den komplementära.

Innan hon kom på sitt program var hon själv utbränd och hon har alltid vetat om att hon varit en intuitiv empatiker. Sedan dess har hon hjälpt människor med alla sorters problem där hon steg för steg går igenom hur man ökar och beskyddar sin egen energi för att motverka trötthet, stress och rädsla. 
 
Boken riktar sig till alla och den är indelad i tio kapitel som innehåller praktiska uppgifter om hur man får syn på sina problem och ger även lösningar på dem; 1. Väck din intuition och föryngra dig, 2. Hitta en fruktbar andlig väg, 3. Hälsa, kost, motion, 4. Alstra positiv känslomässig energi för att motverka negativitet, 5. Utveckla hjärtcentrerad sexualitet, 6. Öppna dig för flödet av inspiration och kreativitet, 7. Skratta, pyssla om dig själv och upplev förnyelse, 8. Locka till dig positiva människor och situationer, 9. Skydda dig mot energivampyrer och 10. Lär dig själfullt givande
 
Det finns så många böcker i ämnet attraktionslagen och jag läser och läser. Den här boken ger kunskap och fakta om vad energi är och hur det påverkar allt, oavsett vi vill det eller inte, på så många nivåer och författaren delar med sig av sina erfarenheter och observationer som energipsykiater vilket är väldigt intressant. Bl.a. hade hon också spökforskat berättade hon i ett kapitel, och att hon och hennes team kom fram till att i många fall handlar det inte om spökaktivitet utan det är människornas egna känslor som tar och överhanden och manifesteras på olika sätt. Man behöver inte läsa alla kapitel om man inte vill det, men alla skulle definitivt känna igen sig i det mesta om man tar sig igenom den. Själv läste jag den två gånger och är ännu en bok berikad i ämnet. Kunskap är makt. Namaste!
 
(null)

 
 
 
 

 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback