Long shot

Long shot
 
Regi: Jonathan Levine
Manus: Dan Sterling, Liz Hannah 
Skådespelare: Seth Rogen, Charlize Theron, June Diane Raphael, O'Shea Jackson Jr. m.fl.
 
Hon, Charlotte Field, är utrikesminister som kandiderar till att bli Amerikas första kvinnliga president. Han, Fred Flarsky, är en politskt kontroversiell journalist. Hon är vacker och rik. Han medelmåttig och inte lika stilig till det yttre. Men en sak har de gemensamt, humorn. Det är så de möts igen på en tillställning där de får ögonkontakt och han känner igen henne som sin barnvakt från när han var liten. De inleder en flörtig relation och han blir anställd för att skriva hennes tal och får följa med på hennes valturné.
 
Det här är visserligen en romantisk komedi men för att dra paralleller med min favorit i genren, Notting Hill, håller denna inte lika höga, och framförallt inte romantiska, standard. Jag gillar den dock, den har många positiva element i form av humoristiska och smarta inslag och man skrattar högt många gånger. Men tyvärr blir det lite för mycket ironi och för flamsigt för att deras kärlek ska kännas trovärdig. Charlize Theron är som alltid magiskt vacker och levererar guld, vilket visar sig främst i slutet att hon är en bättre skådespelare än vad filmen är bra. Kampen för en bättre miljö och att stå upp för det man tror på är det som räddar filmen trots att den är ganska förutsägbar. Många svenska referenser dras; musik från både Roxette och Robyn spelas, Alexander Skarsgård har en roll som hon blir ihopföst med som en sådan hon borde synas med istället för Fred och när de åker och besöker Sverige i en scen står även den svenska folkdräkten i centrum.
 
På en helt annan not var det ytterst långsökt att när jag som bäst ser ikapp alla säsonger av Game of thrones och killen är ytterst nojig att få spoilat saker överallt ifrån, så kommer det just en scen från en säsong vi inte sett än i just den här filmen. Ja, long shot is!

(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback