It: chapter 2

It: Chapter 2
 
Regi: Andy Muschietti
Manus: Gary Dauberman (baserad på Stephen Kings roman)
Skådespelare: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa, Jay Ryan, Andy Bean, Bill Skarsgård m.fl.
 
Tjugosju år har gått sedan barndomskompisarna kämpade mot Pennywise första gången. De visste att han hade en period på 27 år och de lovade att komma tillbaka för att ta kål på honom för gått. De har nu blivit vuxna och Mike som blivit kvar i staden Derry ringer sina kompisar då liknande upplevelser börjar hända igen. Alla är tveksamma till att åka tillbaka men till slut återförenas de efter att på egna håll ha blivit påminda om monstret de så gärna vill glömma. 
 
Filmen börjar med att ett gaypar råkar ut för ett gäng som misshandlar dem. Temat om mobbing finns kvar och skräcken är välbevarad sen förra filmen, men jag är ändå kluven till filmen. Det känns som en upprepning av den första, även om nutid och dåtid blandas och nya scener är gjorda med barnskådespelarna. De fick säga till om vem de ville skulle spela dem i vuxen ålder, vissa fick igenom sina förslag, andra inte.
 
Regissören och mansuförfattaren arbetade tillsammans senast i Annabelle comes home. De kan skräck och popup-effekter men många moment är där bara för skräckens skull och manuset är inte perfekt, trots förlagan. Största behållningen är  Bill Skarsgård. Älskar hans kroppsspråk och mimik, speciellt den lilla dansen. Men som film gillar jag nog originalet som miniserie bättre. Boken har jag inte plöjt än, kanske en dag, eller snarare ett år ... 

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback