Hush (2016)

Hush (2016)
 
Regi: Mike Flanagan
Manus: Mike Flanagan, Kate Siegel
Skådespelare: Kate Siegel, John Gallagher Jr.
 
Maddie (Siegel) är en författare som har isolerat sig i ett hus i skogen med sin katt efter att hon blev dövstum i tonåren. En kväll har hon besök av en vän som ska lämna tillbaka en kopia av hennes bok och de diskuterar den ett tag innan hon beger sig hem till sig. Inte långt därefter blir hon attackerad och springer blodig fram till Maddies glasdörr och bankar förgäves för att bli insläppt. Gärningsmannen hinner ikapp, förstår att Maddie är döv och börjar en ny katt och råtta-lek med henne. Efter att Maddie har suttit och pratat teckenspsråk med sin syster via datorn blir hon uppringd av sin egen telefon och ser sig själv live. Hon försöker förstå och lokalisera var hennes telefon är någonstans och snart är leken i full gång.
 
Det här en klassisk home-invasion film, också bättre än vad jag trodde, och bättre än många andra i genren. Your'e next är också en ganska bra film, men båda dessa visar sig inte vara mer läskiga än man tror eller förväntar sig. Halloween är såklart bäst i genren, och läskigast. Det får en att fundera över när det är som läskigast, när morden är motiverade eller omotiverade. Jag ska inte avslöja Hush eller Your'e next, men Halloween borde väl alla känna till och där är Myers både och. Han är motiverad att hitta Laurie men omotiverad när det gäller alla andra i hans väg. Å andra sidan räknas den som en slasher-film.
 
Hush är lagom läskig och home-invasion är min största icke-favorit genre. Man kan undra om en dövstum person verkligen inte har mer perception när någon bankar på en glasdörr. De har en förklaring till det och jag köper det. Flanagan och Siegel är gifta sedan 2016 och kom på historien under en middagsdejt 2014. Han är skräckmästaren bakom The haunting of Hill house från 2018 som hon också medverkade i. De hade rollspel i sitt egna hus för varje scen innan de skrev ned dem för att få trovärdiga reaktioner. Men när de sedan skulle filma i Alabama hittade de inte ett hus som såg likadant ut som deras, så de blev tvunga att ändra i manuset. Flanagan är ett stort King-fan och de hade flera böcker av honom i bakgrunden i Maddies hem. King är själv ett stort fan till Oculus. Det är lätt att vara fan till dem båda om man gillar skräck!

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback