Jurassic World: Dominion

Regi: Colin Trevorrow
Manus: Colin Trevorrow, Emily Carmichael, Derek Connolly
Skådespelare: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Sam Neil, Jeff Goldblum m.fl.
 
Med tredje filmen i den här trilogin och sjätte filmen i detta universum borde nu filmserien vara och förbli utdöd. Men livet finner ju som bekant sin väg ... 
 
Det har gått fyra år sedan förra filmen och människor och dinosaurier lever sida vid sida över hela världen. Owen och Claire lever i skogen efter att de tog med sig Lockwoods barnbarn Maisie som visades vara en klon. Men det finns människor som vill hitta henne och när de gör det tar dem henne till Biosyn, ett dinosauriereservat, och de upptar jakten efter henne. Samtidigt får man veta att Ellie Sattler undersöker en gräshoppsinvansion och letar upp Alan Grant för att be honom om att bli hennes partner igen. Tillsammans åker de för att träffa Ian Malcom som bjudit dem till Biosyn där han jobbar i labbet. 
 
Tyvärr var allt för mycket! Det som var bra var även det som sänkte filmens betyg. Det var alldeles för många karaktärer och för lång intro av filmen. Den hade både behövt vara längre men kortas ned. Framförallt var det här en actionfilm i jämförelse med Jurassic Park som faktiskt var läskig och hade en fantastisk stämning. I den här fanns det ingen stämning alls och inte heller någon spänning. Tvärtom kunde man vara säker på att våra karaktärer skulle klara sig. Det hade behövts lite mer offer. Och ät-scener! Speciellt när man refererade till Jurassic Park så mycket som man gjorde. Flört med publiken, absolut! Men det blev ingen förälskelse av det hela. Men man kan inte förneka den episka känslan när alla från den första filmen var återförenade igen. Att Blue hade fått en unge som Maisie döpte till Beta var en bra spegling till henne och hennes tema. Gulligheten, och kanske till och med kärleken, var på topp i slutet när Blue återförenades med sin mamma. 
(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback