The boy, the mole, the fox and the horse

The boy, the mole, the fox and the horse
 
Regi: Peter Baynton, Charlie MacKesy
Manus: Charlie MacKesy, Jon Croker 
Skådespelare: Jude Coward Nicoll, Tom Hollander, Idris Elba och Gabriel Byrne
 
En pojke har gått vilse i snön och stöter på en mullvad. Pojken säger att han letar efter ett hem och mullvaden bestämmer sig för att hjälpa till. De försöker lokalisera var de befinner sig och kommer snart i lag med en räv. Snart får de sällskap av en stor vit häst som står bland träden i en skog. 
 
Filmen bygger på boken med samma namn av Charlie Macksey. Jag har själv inte läst boken men förstår att det är en fin och välillustrerad berättelse för både barn och vuxna att ta del av där filosofiska tankegångar står i fokus. Det här var helt enkelt en sådan där en fin och mysig film som man skulle vilja ha på dvd för att kunna se på lite då och då. Det fälldes kärleksfulla och kloka kommentarer hela tiden från främst mullvaden medan räven snarare var av den tystare typen. 
"To be honest, I often feel I've got nothing interesting to say." Mullvaden svarade tillbaka att "Being honest is always interesting."
 
Temat att hitta hem hände på vägen när han träffade sina vänner och insikten i slutet var lika underbar som hela filmen. Den stora frågan vi alla kan ställa oss är om det finns något problem som inte blir lite bättre av att äta tårta. Den var en självklar vinnare som bästa kortfilm på Oscarsgalan tidigare i år. 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback