Ödet och ursinnet av Lauren Groff

Ödet och ursinnet 
 
Lotto och Mathilde är det perfekta paret. I denna kärlekshistoria får man följa hur Lotto får syn på Mathilde under universitetstiden, blir hennes och hur de börjar leva ett spartanskt liv där han drömmer om att bli skådespelare medan hon tjänar pengarna. I andra delen av boken får man lära känna Mathilde och följa hennes version av deras resa tillsammans.
 
Om hans version är den optimistiska, kärleksfulla och naiva är hennes den realistiska. De har båda tragiska bakgrunder och man får en föraning i hans version att allt inte är som det verkar. Att de är på väg mot något ytterligare tragiskt eller problematiskt. 
 
Jag hade svårt att komma in i språket till en början då det var en väldigt övergripande allmän berrättarröst och som fick det hela att likna en saga. Den övergick dock till ett internt perspektiv där man först fick vara nära Lotto, sedan Mathilde. Storyn var tillräckligt indragande att man blev väldigt nyfiken på hennes kommande perspektiv. Man kunde inget annat än att tycka om dem båda två. Dock var det något frustrerande slut. 

(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback